Jøden og forfatteren Nathan Zuckerman har skrevet bestselgeren om Carnovsky, og vi følger ham i tiden etter at han har blitt berømt. Men berømmelsen har sin pris. Visst blir han beundret av mange, men det er også de som hater ham. Gærninger ringer og truer ham, og beundrere stopper ham på gaten. Dessuten blir han plaget av folk på siden av samfunnet.

At ingen blir profet blant sine egne, får Zuckerman også oppleve. Han har skrevet en bok om en demoralisert jøde, og hans familie og omgangskrets føler at han har sviktet dem ved å skrive så ufordelaktig om jøder. At Zuckerman i tillegg har vært gift tre ganger selv får åpenbart andre til å anta at han egentlig har skrevet om sitt eget liv, og mange klarer ikke å skille mellom Zuckerman og Carnovsky.

Zuckerman er egentlig en beskjeden fyr, og berømmelsen besværer ham. Samtidig som det nærmest kreves at han skal være den samme som før, forventer omgivelsene mer glamour rundt hans person. Zuckerman vil helst leve slik han alltid har gjort, men opplever den dypeste ensomhet fordi han ikke kan dele sine tanker og opplevelser om berømmelsens pris med noen.

Det hevdes at Philip Roth skrev denne boken basert på egne erfaringer etter at han hadde skrevet "Portnys besværlige liv", og at den sånn sett er selvbiografisk. Jeg vil betegne romanen som meget god! Roth graver dypt inn i sjelslivet til Zuckerman, og det på en måte som neppe ville vært mulig dersom han ikke nettopp hadde opplevd dette selv. Denne boka får toppkarakter fra meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Stig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente Nogva