I hvilken tidsperiode tror du handlingen finner sted i Johannes? Sånn jeg opplever det så kan de ikke la være å huske noe som enda ikke har skjedd. Det vil si at jeg anser at handlingen foregår godt forut for 1691.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg reagerte også på at tidspunktet for dronningens død oppgitt i Johannes, stemte dårlig. I samme bok, kapitlet En farlig herold, står det at Hedstrøm var femten år under beleiringen av Kalmar slott, og at han nå er 75 år. Altså er det 60 år siden. Beleiringen var i 1611. Det betyr at vi er kommet til 1671, og da stemmer Marits antakelse bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det gjør den nok. Rundt 1671-72, vil jeg anslå. At det fantes folk som hadde fått det for seg at dronningen var død, er ikke dermed usannsynlig. Vi har jo også i vår velinformerte tid sett at noen har funnet det nødvendig å gå ut og meddele at "ryktet om min død er betydelig overdrevet".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, noe rundt den tiden. Den beryktede kammertjeneren dør i begynnelsen av Kjærlighets veier og den begivenheten fant sted i 1675.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synd funksjonen som skjuler teksten er så ustabil og ikke lar seg åpne. Jeg får dessverre ikke til å åpne denne lenka selv om jeg har prøvd flere ganger...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg åpnet den :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

ToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud Husevåg