Vet ikke nok om Kindle til å kunne si noe om den, ut over det at jeg ikke helt tror på den "alle bruker den så den må jo være bra. (Se bare på Windows, typisk eksempel på "dominans" på området, uten helt å fungere som det burde;) )
Det viktigste er;
- hva vil du lese?
- hvilke formater tilbys det du vil lese i?
- hvilke lesebrett håndterer de formatene?
Du kan selvfølgelig gå rundt problemet ved at du konverterer fra det formatet du får til det formatet du vil ha, men for de aller fleste vil det være å foretrekke å kunne laste rett ned fra nett og inn på lesebrettet uten noe mer "kluss".
Såvidt jeg kan se utgis mange NORSKE bøker i epub-formatet.
Samtidig kan jeg IKKE se at Kindle støtter dette formatet...
Viser 3 svar.
Kindle er helt suveren. Jeg leser utrolig mye mer etter at jeg fikk den.
Å kjøpe fra Amazon er det aller enkleste. Kjøper man norske bøker med epub-format må disse først konverteres via PC med et gratisprogram som heter Calibre. Så sender man boka opp til sin egen konto på Amazon og den havner da på ditt brett. Din konto på Amazon blir dermed din egen bokhylle. Du kan når som helst hente bøker der til den dingsen du måtte ønske.
Kindle kan anbefales på det sterkeste.
Jeg leser aldri p-bøker lenger. Det er svært tungvindt og upraktisk.
Hvordan er det juridiske rundt dette?
Jeg ser nemlig for meg at forlag og forfatter ikke ser positivt på at du
1. Bryter kopibeskyttelsen (om det er noen)
2. Gjør boken om til et annet format enn den blir offisielt publisert i (Nei, jeg tror ikke "jeg har rett til å ha kopier" også dekker "jeg har rett til å omarbeide verket")
Calibre er et greit verktøy (og blir stadig bedre), selv om jeg primært bruker det til å holde orden på ebok-biblioteket mitt. (Siden min ebok-leser leser epub som standard, trenger jeg ikke konvertere noe særlig)
På en del av bøkene (Aschehoug) er det ingen teknisk DRM bare en såkalt "sosial DRM", dvs at det står som en del av boka hvem som har kjøpt den. Der det er teknisk DRM fjerner jeg den uten noen som helst dårlig samvittighet. Jeg kopierer ikke boka til andre enn meg selv.
I praksis så bør både forfatter og forlag være glad for at jeg kan konvertere den til et annet format, for ellers hadde jeg ikke kjøpt den (da hadde jeg heller lastet den ned ulovlig).
Her må man ikke være fanatisk. DRM er et herk som vi som forbrukere må gjøre alt vi kan for å bekjempe. Når man kjøper en bok må kan kunne lese den på de medier man finner mest hensiktsmessig. Hurra for Aschehoug her!
Vi vet jo at musikkbransjen kom skikkelig på hæla på dette området og det ser ut som om deler av forlagsbransjen er nesten like tankeløse. Vi vil gjerne betale når løsningene er enkle (dvs uten teksnisk DRM) og billige nok (ingen bøker over 100 kr).
Min konklusjon: Bruk Kindle, konverter kjøpte bøker fra Epub til Kindle-format, ikke legg ut bøker til ulovlig nedlasting.