Hva gjør at du legger merke til en bok i en bokhandler f.eks?
Tittelen, omslaget eller andre ting?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 10 svar.

På en bokhandel ser jeg som regel etter bøker på tilbud, og ser først på tittelen!
Er som regel tittel/ forfatter som får meg nysgjerrig ellers også. Handler mest på nett og lar meg ofte påvirke av bokas tema (og omtaler om det er en bok jeg allerede har troa på).
Er jeg i bokhandel liker jeg butikker som er delt opp etter sjanger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forfatternavn først, kjent eller ukjent? Og tittel fenger nok i blant, hvis jeg ser på noe på utsiden. Leser aldri baksideomtalen først. Er boka rosa, er det en god sjanse for at jeg velger den bort... Stikkprøver inni boka er viktigst! Så kan det være jeg leser baksiden i andre omgang for å få en pekepinn om plottet, kategorien o.l.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva gjelder Eivind Hofstad Evjemos andre roman "Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet" var det tittelen! Armen løftet seg og grep boka automatisk. Tittelen har mye og si, men kanskje enda mer at jeg blar opp og leser fra begynnelsen eller hvorsomhelst og da finner en tekst som tar tak i meg - eller det motsatte, at den kjeder meg. En favorittroman: "Som om noe noen gang tar slutt" (Liv Nysted) med et middeladrende, dansende par på omslaget ... jo jeg vil vel ha klaff på alle disse. 1. glimt av teksten, 2.tittel, 3. omslaget i den rekkefølgen. Heidi Lindes debutroman "Under bordet" - et eksempel på at tittelen slo! Men jeg ble lurt, likte ikke boka i det hele tatt. Var dette et klart svar? haha. Nei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et veldig vanskelig spørsmål å svare på! Jeg har en del forfattere som jeg "følger" og som jeg kjøper alle bøkene etter hvert som de kommer (pocket, e-bok eller innbundet på tilbud...). Nye forfattere kommer jeg stadig vekk over, men jeg er usikker på hvordan! Jeg bruker mye tid på haugenbok og bokklubben for å se hva som kommer av nye bøker, og da dukker det ofte opp forfattere som jeg har lyst til å lese noe av (som jeg ikke har lest før). Etter hvert ender de opp i bokhylla, og jeg tror ikke det er omslag eller tittel, det er noe jeg ikke kan sette ord på. Mulig det er intuisjon? Nysgjerrighet? Behov for noe nytt? Vanskelig å si, men jeg finner stadig nye forfattere og nye bøker, og det er jeg veldig glad for! Nå har jeg et par "nye forfattere" i leselista mi, jeg har bare ikke helt kommet til dem ennå :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tittelen betyr en god del. Ellers leser jeg alltid den korte omtalen som står på baksiden av omslaget, pluss at jeg leser raskt gjennom innholdsfortegnelsen for å få et inntrykk av bokas oppbygning. Prøver så langt som mulig å ikke bli påvirket av omslagets farger/ layout o.s.v.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser etter bøker på tilbud,ser om det er noe som fenger meg,blir til at jeg tar en runde å ser på omsalg,før jeg bestemmer meg:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hender ofte at jeg plukker opp en bok og leser på omslaget ut fra at forsiden ser interessant ut - det være seg tittel eller forsiden.

Men derfra til å bli med hjem er et drøyt stykke, den havner som regel tilbake i hylla og et sted på "skal lese-lista". På samme måte som i f.eks klesbutikker er jeg en målrettet kunde, og vet nesten alltid hva jeg skal ha med hjem før jeg går inn et sted. Det være seg i bokhandel eller bibliotek. For at bøker skal tas med på impuls må de enten være veldig tynne, eller ha "sneket seg under radaren" og blitt utgitt uten at jeg har registrert det før den plutselig står der og ikke kan forbigås.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser etter bøker på tilbud. Bøker jeg kjenner igjen etter god omtale på Bokelskere, eller det kan være forfattere jeg liker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det første jeg gjør når jeg kommer inn i en ny bokhandel er å finne ut hvor lyrikken, de engelskspråklige klassikerne, tegneseriene og fantasy- og science fiction-bøkene befinner seg. Etter at jeg har funnet en interessant seksjon, pleier jeg å se etter om jeg ser noen titler jeg har hørt bra ting om, eller forfattere jeg allerede liker. Deretter begynner jeg å se på omslag. Jeg styrer stort sett unna alt med brennende romskip, halvnakne damer, paraplyer eller mange pastellfarger. Jeg styrer som oftest også unna bøker med titler som ikke tiltaler meg. Det skal ganske mye til for at jeg skal se nærmere på en bok som heter noe sånt som Drømmehjerte, Barnepiken eller Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt.

Det er ekstra stor sjanse for at jeg ser nærmere på en bok om den har fugler, rever eller hvaler på omslaget, og jeg har også en tendens til å bli litt ekstra interessert i bøker med blått omslag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg har tid (hehe tar meg tid!) så liker jeg at bokhandelen har gruppert bøkene etter sjanger. Så tar jeg meg en runde og kikker i hyllene. Dersom tittelen på bokens rygg fascinerer meg tar jeg den fram og kikker i den, evt. leser på bokens bakside (mest når det er romaner/krim). Andre bøker liker jeg å kikke i innholdregisteret. Temaer som interesserer meg tar jeg en nærmere kikke på. Noen forfattere systematiserer emner i hel og man blir mer forvirret - disse luker jeg ut. Merker at det kommer an på dagsformen og lar meg trekkes til de hyllene som kan være av interesse der og da. hehe en bokhandel er på en måte en forundringsboks, man vet ikke hva man finner før man har boken i hånden. hehe å stille åpen når man går inn i en bokhandel krever at man har tid. Har man vært der en del ganger så ser man når nye bøker er blitt lagt til. En annen ting er at bøker som ligger pent på småbord fører til at bokomslaget blir et blikkfang. Tilbudsbøker tar jeg en kikk på i starten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill Revheim