Hvor mange år leser du sånn kun for kosens skyld pr år?
Hvor mange har du lest i år, og hvor mange pleier du å lese sånn ca?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 41 svar.

Leser vel kanskje en 30 bøker for kosen sin del i løpet av ett år, og ett sted mellom 2 og 20 fagbøker jeg ikke vil påstå at jeg koser meg med (skole og jobb).
Selv når jeg jobber med litteraturformidling bruker jeg sjeldent å lese bøker jeg ikke liker/koser meg med, livet er for kort til det. Da er det greit å kunne sjekke hva andre mener om den og heller la det være med det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om du leser én eneste bok i året, eller en hver dag – hvilken rolle spiller det! Det viktige er at det du leser, gir deg noe – glede, ettertanke, inspirasjon eller hva du måtte ønske. Jeg blir nesten litt trist når folk beklager seg over at de ”bare” har lest så og så mange bøker, har hatt et dårlig leseår, har dårlig samvittighet osv. Les så få eller mange bøker du vil, og la ikke lesingen bli noen form for stress eller konkurranse.

Mitt juleønske til alle er:
Nyt den litteraturen du vil, i det tempoet som passer deg!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

I dag ble jeg glad av Arnhild Lauvengs bok "I morgen var jeg alltid en løve" og av innlegget ditt her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk! Nå ble jeg også glad :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig. Noen bøker tar lengre tid enn andre. Det kan være mange grunner til det. Tynne bøker tar i utgangspunktet kortere tid enn tykke bøker, hvis man leser dem under ett. Tror det du påpeker - glede, refleksjon, inspirasjon er viktig ved lesing, for lesing skal være lystbetont. Hvor mange bøker man leser i løpet av året er for meg en privat ting. Det at noen leser nesten 200 bøker i løpet av året vedkommer ikke meg egentlig - det kommer jeg aldri til å ha noe forhold til. Lettleste bøker tar kortere tid enn fagbøker eller bøker som krever mer av leser som man under veis må tygge litt på. Evt. at man leser noen bolker i løpet av dagen/uken. Tid kommer også med i tidsløpet, familier har mindre tid for seg selv enn single - men alt er jo bare prioritering.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Stort sett veldig enig her :-) Men én bok i året - det er for lite i mine øyne (heller én enn ingen, selvsagt!). Jeg tenker at en av litteraturens egenskaper er å utvide horisonten vår og øve oss i å tenke og føle "hva om ---". Nettopp dette aspektet kan utvide vår menneskelighet og forståelsen av hva det er å være menneske. Man får "prøvd andres sko". Ikke bare kan man forstå andre mer, men man kan og få mer kjennskap til seg selv. Litteratur gir oss kunnskap og muligheter :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Just presis! Min hensikt var nettopp å dreie fokus fra antall sider til hva litteraturen gir.

(Selv om det å telle bøker selvfølgelig kan være en uskyldig lek :-))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det blir ikke mer enn kanskje 30 eller noe slik på meg, men mange av de bøkene jeg leser er lange minimum 3-400 sider og ofte 600 eller mer. Jeg har også noen bøker som jeg har hatt eller skal ha eksamen i jeg har ikke merket de som lest men kunne nok godt ha gjort det.

Skal prøve å få opp tallet en del i løpet av jula...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hehe man blir virkelig inspirert til å lese mer når man leser bokanmeldelser her inne. Selv har min huskeliste over bøker jeg ønsker å lese vokst til nærmere 200 bøker. Akkurat nå er jeg inne i en lesepause (ufrivillig), møtte veggen etter å ha ni-lest flere krimbøker. Jeg holder på å pusse opp stuen som vil være ferdig til jul. Får da plass til flere bokhyller for ominnredningen gir meg større veggplass.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

31 bøker har det blitt til nå. Har lest utrolig lite de siste 3-4 siste ukene - det har vært så "mye annet"...Det egentlige tallet er høyere, om jeg regner med alle barnebøkene jeg leser - på jobb :)
Bare en og annen barnebok jeg registrerer, da gjerne de jeg leser sammen med min datter.
Men antall bøker spiller ingen rolle - det er GLEDEN over å nyte (eller grøsse over) ei god bok, som teller .

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest 20 bøker til nå iår. Er meget imponert over at noen leser over 100 bøker i året. Har alltid en bok på nattbordet, men leser sjelden på dagtid. Så da er det ikke alltid det blir mer enn 4-5 sider på en kveld.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror jeg er kommet til feil sted. Tidligere var jeg kjempefornøyd med 20 bøker i året, har økt en del nå og er kjempefornøyd og jeg karakteriserer meg som en habil leser. Bare for å oppdage at jeg er en sinke i klassen. Hva gjør jeg galt? Eller rettere sagt, hva gjør dere som leser over hundre bøker i året? Riktignok er jeg innom atskillige bøker for å hente opplysninger, lese korte avsnitt eller på annen måte ta boka i bruk. Men dette teller vel ikke? Velger jeg for smal litteratur, leser jeg for nøye eller leser jeg for mye mellom linjene? Må bare innse at jeg kommer utrolig langt bak mange av dere.
Men hva gjør vel det, bare jeg har glede av min lesing så spiller det ingen rolle om det er 20 eller 200 bøker i året!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Hvor mange bøker man leser kommer ann på mange ulike ting, lesehastighet, lesestil, type bøker, lengde på bøkene og ikke minst hvor mye tid man bruker på bøker. For min del har jeg altfor mye tid og den bruker jeg ofte til å lese bøker og da blir det noen bøker i løpet av ett år.

Her er det plass for alle type lesere, det viktigste er at man koser seg med bøker :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ikke si at du har alt for mye tid, det er det ingen av oss som har..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Med tanke på din nåværende situasjon så kan jeg skjønne at du reagerer på det utsagnet ja. Og du har helt rett, man vet ikke hvor mye tid man har, men jeg lever fra dag til dag og jeg har mye tid iløpet av en dag. Blir det mer korrekt formulert? :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det handler om prioriteringer fra a-å. Å krype opp i sofaen med en god bok er luksus for oss her inne som elsker å lese bøker. Hvor mange bøker vi leser bør ikke være noe spørsmålet, men fornøyelsen av å avdekke bokens innhold. Alle bøkene treffer oss ikke like mye mens vi leser, men man må kanskje la den få gro etter at vi er ferdig med boken. Jeg er ikke den som klarer å lese litt om gangen. Når jeg leser ønsker jeg å bare bli oppslukt der og da uten å tenke på tid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke uttal deg bastant om ting du ikke vet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, for bastante utsagn kan fort bli uheldige. Min mening var primært å mane til ettertanke rundt dette med tid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei! Lesing skal ikke være en konkurranse - det skal være kos når man har litt tid tilovers. Vi prioriterer forskjellig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har lest 243 så langt i år, og det er rekord så langt, men en del av bøkene er barnebøker. Gjennomsnitt er ca 100 bøker i året.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bokholderi har aldri fenget meg. :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Så langt i år har jeg lest 70 bøker, noe som er langt mindre enn i fjor da jeg var oppe i 100. Nå skal det sies at som bibliotekar leser jeg også en del barnebøker - men alt er kos!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det varierer veldig. I fjor las eg 53 bøker, så langt i år er eg komen til 65. Reknar med det blir nokre til før året er omme. Eg les berre for fornøyelse, ikkje av plikt, så talet på bøker er veldig avhengig av leselyst. No held eg på med ei bok som kjeder meg, men av mangel på anna lesestoff les eg trassig vidare. Og det går seint! Så det blir nok ein tur på biblioteket snart for å finne meir engasjerande lesestoff, då reknar eg med lesetempoet går kraftig opp!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser alle bøker for kosens skyld, siden jeg ikke går på skole eller studerer. Det vil si - jeg leser for å underholdes og for å gå ut av min egen verden, alt er nødvendigvis ikke direkte koselig...

Har aldri telt hvor mange bøker jeg har lest. På barneskolen fikk vi låne tre bøker i uka, men disse leste jeg av og til ut samme dag, så jeg fikk økt kvoten min til fem... Da var det alltid valgets kval - skulle jeg lese en av de jeg likte om igjen, eller skulle jeg prøve meg på en ny - som kunne være et usikkert kort? Husker fortsatt mange av bøkene, og til og med boktitler og omslagsomtaler på bøker jeg aldri lånte, f eks en bok som het "Ole kaller meg Lise". Omtalen begynte slik: "Lise er nitten år og gift med Ole..." og siden jeg gikk på barne/ungdomsskolen, hørtes den altfor voksen ut. Jeg lånte den aldri.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I år har jeg lest 139 bøker så langt - men vanligvis varierer det mellom 80 - 120 bøker i året.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I fjor las eg 66 bøker, i år står det 45 på lista mi. Det låge talet for 2012 skuldast at eg har vore student i haust og knapt har lese noko anna enn pensum frå august. Så 60+70 bøker er nok kanskje det vanlige?

Kor mange av desse har vore for kosen si skuld? Tja, mange vil eg tru :-) Eg les faglitteratur jamt gjennom heile året og då er det godt å slappe av med krim og anna litt "lettare" litteratur innimellom. I tillegg til krim liker eg litteratur med "ein tanke" bak, romanar som gjev meg noko meir enn "kos".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har notert 78 titler så langt i år. Antallsmessig er det et godt år, men dessverre har hastigheten gått vesentlig ned den siste drøye måneden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg les mellom 20 og 30 bøker i året. I år er det eit dårleg leseår pga. småbarn og mykje jobbing, så kanskje bikkar eg tjue stykk (sukk), men det tar seg nok opp igjen om eit par år. Er mange bøker eg har lyst å lese, men som eg ikkje rekk. Merkar eg vegrar meg for å starte på tjukke bøker (600 sider og oppover), har jo lyst å lese meir enn 10 bøker i året :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjenner til det der med småbarn og mye jobbing :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når det gjeld kos: Ein kar skal eingong ha sagt til Johan Borgen at han skulle heim og kose seg med ei god bok. Da skal Borgen ha sagt at denne karen måtte bestemme seg: Enten måtte han kose seg, eller så måtte han lese ei god bok. Eg prøver å lese gode bøker, og så får vi sjå kva det blir til med kosen. Eg har lese 176 bøker til nå i år. Årleg lesing bruker å variere mellom seksti og hundre, men i år har eg fått lese riktig så mykje.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Det var mye ja!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjernespørsmålet er likevel noko som svigerfar min elska å fortelja om Martin Tranmæl, som ein gong skal ha vore heime åt rin kar med mange og fulle bokhyller. "Har du lese alt det der?" hadde Tranmæl spurt. "Ja," var svaret. "Har du skjønt noko av det, da?" sa Tranmæl.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leste 91 bøker i 2011 mot 86 bøker i 2010.

Mitt mål for leseåret 2012 var at jeg skulle lese 100 bøker. Jeg ligger litt etter i forhold til dette målet. Hittil i år har jeg lest 77 bøker, og jeg håper jeg skal passere 85 bøker innen året er omme.

Bøkene jeg leser har som regel 250 sider eller mer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Varierer litt hvor mange bøker det blir pr. år. De siste årene har jeg vel ligget på et sted mellom 30-40 bøker, men jeg har hatt en nedgang i år. Så langt i år har jeg lest 22 bøker. Holder på med den 23 nå. Får vel kanskje lest 1-2 til bøker i løpet av desember,men blir ingen rekort i år. Det viktigste er at man nyter bøkene, men kjekt å holde litt oversikt over hvor mange bøker det har blitt og. I år har jeg stort sett holdt meg til krim. Det har blitt noen andre genre og, men ikke særlig mange.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så langt i år har jeg lest ca 105 bøker. De fleste av disse har hatt et sideantall på mellom 150 og 250 sider.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter flere år da jeg ikke hadde mulighet til å lese har jeg de siste årene fått tilbake både gleden og muligheten til å lese bøker. Det går fortsatt i perioder, men ifjor leste jeg litt over 100, i år ender jeg nok rett under 200. Da er det selvfølgelig varierende lengde på de, alt fra korte historier på 10 sider til store mursteiner på over 1000. Og alle bøkene jeg leser er for kosens skyld, siden jeg ikke går på skole er det ikke noen annen grunn til å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så mange bøker som jeg har lest i år, har jeg aldri lest før. Jeg har passert 70 bøker foreløpig. Nå holder jeg på med Trilogien til Lillelord av Johan Borgen. Har akkurat lest en trilogi av Ketil Bjørnstad. Det er jo 6 bøker, bare det. Noen bøker har få sider, mens andre har nærmere 1000 sider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser på oversikten her inne at jeg har satt ny rekord i antall leste bøker dette året - 114 stk foreløpig, og enda regner jeg med at jeg rekker en 6-7 til innen desember er omme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nærmer meg 100 så langt. Endte på omtrent 120 i fjor, og omtrent 80 før der. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det aner jeg egentlig ikke, for jeg har ikke telt siden ungdomsskolen, men da pleide jeg å ligge på mellom 15- og 20000 sider i løpet av et skoleår. Hvis jeg regner litt kjapt på det, ser det ut som jeg leser 70-80 bøker i løpet av et år, i alle fall om jeg regner med tegneserieromaner og den slags.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Foreløpig tror jeg jeg ligger på ca 40 bøker hittil i år, men det blir nok endel fler. Jula er en tid der jeg alltid leser veldig mye, da det er veldig lite som skjer.
Er usikker, men tror jeg pleier å lese endel mer i og med at jeg har hatt et par lengere "tørkeperioder" da det gjelder boklesing i år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryLailaPiippokattaKaren RamsvikAmanda AKirsten LundReadninggirl30HanneEllen E. MartolIngunn SMalinn HjortlandEivind  VaksvikEli HagelundMads Leonard HolvikAnita S.LinnNikkaGladleserJarmo LarsenalpakkaKjerstiConnieReidun Anette Augustinmay britt FagertveitINA TORNESAnniken RøilPilarisKjerstiTonesen81HannekntschjrldAnne Berit GrønbechBeathe SolbergVannflaskeKaramasov11GodemineHanne Kvernmo RyeLars MæhlumNorahIngvild S