Setter dere lesemål :)
Vet mange bokbloggere lager "lesemål" og utfordringer..
Om du hadde lesemål for 2012.. Har du da klart dem? Hvordan går det :)

Og har du planer om lesemål for 2013 :)
Og hvilke utfordringer vil du begi deg ut i..

Selv hadde jeg et lesemål om og bli flinkere til og lese noen av alle ebøkene mine + lytte til lydbøkene mine + lese litt mere faglitterert. Da jeg eier så mye av det :) Måle var det jeg kaller realistisk. 5 av hver i løpet av året :)

Jaggu har jeg "greid" det, eller nesten :) Tellte igjennom. Og uten små short stories, så har jeg lest rundt 12 ebøker :) som jo går langt over målet wuhuu...
Lest 6 faglitterere bøker.. Mens jeg desverre bare er i gang med lydbok nr. 3. Så jeg kan jo fortsatt nå det, selvom jeg tviler :P hehe

Jeg hadde også sakt til meg selv jeg ville gjenlese noen av mine yndlings serier.. Hvilket jeg desverre ikke har fått gjort.. Da det har tatt litt overhånd og jeg hadde alt for mange nye spennende bøker jeg bare måtte lese i hylla også :)

Kommer nok til og lage lignende mål for 2013.. Men prøve og holde meg så realistisk som mulig. Da jeg i 2011, var langt fra og ha klart det jeg ville :P hehe Og gidder ikke og stresse over det.. Det er jo bare for gøy og kos :)

Hva med deg??

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 37 svar.

Eg tykte eg hadde vært uvanleg flittig i 2012 sidan eg kom meg igjennom 24 bøker, men eg blir jo berre småguten i forhold til mange andre på denne nettstaden som les det tidobbelte og vel så det ... Men det er vel ikkje urimelig å ta mål av seg til å lese rundt 24 bøker også i 2013. Men viktigare enn antal vil eg legge vekt på variasjon. Litt norsk, litt utanlandsk (og også på utanlandsk), litt samtids og litt eldre litteratur, litt kjende fofattarar og litt mindre kjende. Men det tydelegaste målet eg set meg er ikkje eit lesemål men eit skrivemål. Eg tek mål av meg til å skrive ein liten omtale av alle bøkene eg les, mest for å tvinge meg sjølv til å reflektere meir over det eg les enn eg kanskje ellers ville ha gjort.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker tanken jeg:)
Jeg hadde som mål å ikke slå rekorden min fra 2011 på 375 bøker på et år. Det har jeg klart. Jeg ligger rundt 330 i år, og det er helt greit.
I 2013 skal jeg lese mye, men bare ting jeg har lyst til. Jeg er blitt flinkere til å avslutte eller velge bort bøker jeg ikke vil lese.
Jeg skal også lese meg opp på fagbøker, særlig den bunken jeg har i min egen bokhylle.
Ellers har jeg som mål at jeg ikke vil lese ebøker, skal heller ikke kjøpe. Men bruke biblioteket mer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

375 bøker på 365 dager er noe av det råeste jeg har hørt om når det gjelder lesing av bøker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tusen takk. Det går fort med gode bøker:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er imponert :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvordan får du til det? Det blir jo nesten en bok hver dag! Imponert:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Heisann
Helt ærlig jeg vet ikke:)
Jeg leser hurtig, det har jeg erfart. Men bruker også de små stundene per dag. Reklamepausene på fjernsynet, dobesøk, venter på at maten blir ferdig, busskjøring osv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Med tanke på hvor mye reklame som sendes på tv, er det gode muligheter for å få lest noen boksider i løpet av disse pausene. Jeg bruker selv ofte de små stundene du nevner ovenfor til å lese.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det må jeg si.....jeg er ikke fullt så disiplinert, men bruker reklamepausene til toalettbesøk, sette på tevannet, rydde, tømme oppvaskmaskinen m.m. Bør visst skjerpe meg (hehe).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Synes lesemål er artig jeg, det trenger jo ikke å være noe man stresser med å oppnå! Jeg har aldri egentlig hatt noe bevisst lesemål, men jeg liker å få lest godt med eldre klassikere... For det første så elsker jeg en god klassiker, men føler liksom også at det er viktig at de blir lest og holdt i livet:) Når jeg har mange klassikere på listen over leste bøker får jeg en skikkelig gladfølelse^^ Hadde som sagt ikke noe mål for i år, men sjekket i dag og så at jeg faktisk kom meg gjennom nøyaktig 100 bøker! (Og 30 av dem var klassikere..) Det vil si, hundre bøker mindre blant alle bøkene i hele verden som jeg går glipp av:D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er i utgangspunktet et menneske som alltid setter meg ulike mål i hverdagen, - men lesemål utover fagbøker i f t jobb/studier har jeg ikke. Ønske om å lese spesielle bøker er noe annet; ønskelista mi er full av bøker jeg har lyst å lese.

Jeg har alltid en bok jeg leser i, men likevel varierer mengden og farten veldig alt etter hva jeg ellers holder på med i livet. Tror at konkrete lesemål i forhold til antall ville ødelagt litt av lesegleden; at jeg blir mer opptatt av å nå målet enn av utbytte av selve lesinga.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde noen lesemål for året som har gått, men dette året ble faktisk ingen nådd! Jeg hadde sett for meg at jeg skulle lese 70 bøker, og hadde også 5 spesifikke titler. Foreløpig har jeg lest 48 bøker, og har lest tre av de fem titlene. Er ikke det at målene var så urealistiske når jeg satte dem, de to årene før har jeg satt og oppfylt like "mål". Tror bare ikke jeg hadde tenkt så nøye over at jeg faktisk begynte å studere i vår. Så jeg tar det ikke så tungt! Tror jeg kommer til å lage noen små mål, eller planer, for året som kommer også. Ikke fordi jeg bryr meg så veldig om å oppfylle dem egentlig, bare fordi jeg er en slik planleggende listeperson, ihvertfall når det kommer til bøker(er nokså rotete på andre områder i livet).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å lese 70 bøker er mye hvis de ikke er på 40 sider eller så. Har ikke slike mål, men har iallefall lest de fleste av alle mine ca 1200 bøker som er i min samling. Blir nok flere etter hvert da ikke alle er lest enda.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lesemål funker dårlig for meg. For jeg er periodeleser. Noen perioder sluker jeg bøker, andre perioder leser jeg ikke annet enn et blad eller to når de dukker opp i posten min. Å stresse meg selv for å skulle lese så og så mye over en bestemt periode vil bare virke mot sin hensikt. Jeg bruker bøker for å slappe av og kunne rømme litt fra virkeligheten.

Bøker er til for å nytes <3

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har ikke tenkt til å sette meg mål for 2013, jeg forsøkte i år, men det ble ikke riktig kjente jeg. Jeg har ikke lyst til å sprenglese/hurtiglese/skumlese bøker fordi jeg nærmer meg et lesemål, og veldig gjerne vil være flik pike og fullføre.. Jeg vil ha tid til å lese de bøkene jeg ØNSKER å lese, i det tempoet jeg føler for.

Jeg leser også mye forskjellig litteratur i løpet av et år, tegneserier, diktsamlinger og barnebøker tar ofte litt kortere og gir flere bøker lest i løpet av et år. Dermed vil et mål om antall bøker lest i løpet av et år bli misvisende for min del.

Eneste målet jeg har, i likhet med flere i denne diskusjonen, er å lese flere av de bøkene som allerede finnes i bokhylla mi, ikke sitte for mye på nett og bli fristet til å putte godbiter i handlekurven og ikke gå for nøye gjennom innholdet i bokhandlerne, selv om det er tilbud...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mål for 2013 er ikke antall bøker jeg skal lese men at antall bøker i papirformat ikke øker veldig mye mer. Jeg har funnet ut at bokhylla begynner å bli full. Så det blir nok snart en kindle på meg,

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er enig med de fleste andre her. Å lese på fritiden er noe jeg gjør for å kose meg og slappe av. Jeg setter ingen mål med at jeg skal lese så så mye osv. Da tror jeg at jeg hadde blitt stressa og at mye av kosen hadde blitt borte.
Ser for meg at med lesemål med f.eks. antall bøker så ville jeg valgt bøker utfra å nå målet og ikke utfra hva jeg vil lese. Det blir helt feil.
Synes derimot det er morsomt å føre lister over hvilke (og dermed hvor mange) bøker jeg leser hver mnd gjennom året.

Og må si jeg humrer litt for meg selv her da ordet "lesemål" blir markert som feilskriving. Må si meg enig!

Edit: Har likevel to mål. Å lese bøker fra bokhylla som jeg enda ikke har lest, samt å tenke igjennom bok kjøp istedet for å impuls-kjøpe bøker!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Et mål til:
Prøve å lese fler bøker jeg kan lære ting av ala faglitteratur innenfor temaer jeg interesserer meg for - ikke bare skjønnlitteratur!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ingen lesemål, jeg leser det jeg vil, når det passer meg. Tror jeg hadde blitt stresset om jeg skulle lest så og så mange bøker i løpet av et år. Jeg vil heller kose meg uten noen mål. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ingen mål på hva jeg skal lese. Jeg tar det jeg har lyst til å lese her og nå.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg bruker ikke lesemål for skjønnlitteratur, det er bøker jeg skal kose meg med. Derimot har jeg en viss plan for researchlitteraturen ifm. mitt eget bokprosjekt, men det hender det kommer overraskelser der også, som en bok som hadde stått ulest i bokhylla mi i årevis. Slo tilfeldig opp i den og fant ut at her var det mye som var relatert til det jeg holdt på med:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er litt ambivalent til lesemål. Det er selvsagt fint å bruke dem for å få litt mer struktur inn i lesingen, særlig når man er så ustrukturert som jeg er, og det er også ganske praktisk å ha en slags påminner om at man "skal" lese diverse ting som kanskje ellers hadde blitt stående og støve ned. Samtidig er det slik at jeg blir demotivert av å ha lesemål. Jeg ender gjerne opp med å tenke "hah, Jane Austen kan gjemmes bakerst i bokhylla, jeg leser Hobbiten for ørtende gang i stedet!", ikke "hmm, jeg skulle jo lese Jane Austen. Storartet!".

I 2012 har jeg forsøkt, og konklusjonen er akkurat som jeg trodde den kom til å bli: lesemål fungerer særdeles dårlig for min del. I 2013 gir jeg blaffen i mål og utfordringer, og leser i stedet etter innfallsmetoden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg hadde to lesemål; Lese 4 bøker( à ca. 300sider) hver mnd, og halvparten til 2/3 av bøkene jeg leste skulle være fra min egen bokhylle. Bokhyllen min fyller seg mer og mer opp, jeg har ganske mange bøker der jeg har igjen å lese...så derfor skulle jeg prøve å ta noe derfra i steden for å låne på biblioteket.

Første mål ble langt ifra nådd, mål nummer to har faktis gått greit. Halvparten av mine leste bøker dette året var bøker fra bokhylla. Nå var noen av de ganske nyinnkjøpte eksemplarer da, men dog...de sto jo i hylla :p

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe så bra.. deilig følelse når man lykkes med noe man har ønsket :)
Det med fra bokhylla har jeg desverre ikke vært flink nok til. Håper det blir bedre i 2013 :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når det gjelder lese målene. Tenker jeg slik. Bøker har ulike mål, i forhold til hva målgrupper forfatteren skriver, handling og språket. Vel målene i lesing bør å være at man må kose seg med litteraturen, kunne le av det, få tårer som spretter ut av øyne glimet og vurdere det som blir fortalt eller at du lærer noe av dette.

Poenget er jo ofte at man setter seg i starten av året et mål. Jeg satte meg som mål å lese mer, bedre litteratur. Et mål jeg som er ganske fornøyd med, har faktisk klart og lese 10 bøker mer. Fant mye bra litteratur i mine hyller som allerede var kjøpt for mange år siden, jeg lånte en del på biblioteket og fant mange gode tips på bokelskere.

Tror litteratur sier alt med ord og ting du gjerne ville sagt, men du sier det på en annen måte. Kanskje ofte enklere og på en annen måte. Det opplever jeg i hvert fall selv da. Jeg har som mål i 2013, lese enda bedre litteratur, lære mer om lesing og bli flinkere til å følge med på innlegg på bokelskere.

Ha en fin helg ☺

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Lesemål er ikke noe for meg! Jeg er lystleser, og liker best å lese bøker som tilfeldigvis "flyter forbi". Da blir det ekstra morsomt når jeg en gang i blant kommer over en overraskende god bok.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Noen konkrete lesemål har jeg ikke hatt, bare et sterkt ønske om å lese mer.
Lesingen for meg går veldig i bølger. Noen perioder kan jeg lese 3 bøker i uka, andre perioder kan jeg bruke 3 måneder på å lese en halv bok.

Jeg er nok enig med de som sier at det er litt unaturlig for meg å lage noen leselister, jeg tar det mer som det kommer. Hva jeg føler for å lese der og da. Problemet er at det er så utrolig mange bøker jeg har lyst til å lese, så det blir nesten litt vanskelig å begynne noen ganger.

Først og fremst har jeg prøvd å komme i gang med noen av de x-antall bøker jeg har kjøpt som jeg ikke har begynt på enda. Det har jeg til dels lykkes med, men som folk har nevnt så dukker det plutselig opp bøker som sniker seg fremst i køen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ved utgangen av 2011 satte jeg meg et mål om at jeg skulle lese 100 bøker i 2012. Tror jeg har klart ca 70 hittil. Det blir nok ikke 100 bøker i løpet av året, men jeg sier meg godt fornøyd allikevel. Jeg har lest mange gode bøker, (og noen ikke fullt så gode...), som har gitt meg mye god underholdning og gode lesestunder.

Kanskje jeg klarer 100 bøker i 2013. Men det viktigste er å kose seg med bøkene man liker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Innfallsmetoden her .....og det fungerer perfekt, som alltid!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For meg har det fungert veldig bra å følge en leseliste for 2012. Jeg har laget den såpass fleksibel at det også har vært plass for impulsiv lesning. På den måten har jeg nå lest bøker som har stått i bokhyllene mine i flere tiår, og mange av de har gitt meg stor glede.

Nå er jeg i gang med å lage en liste for neste år. Bruker listefunksjonen inne på profilen og skriver kommentarer og omtaler der. Det er sjelden jeg har greid å følge planer, men nettopp fordi jeg har valgfrihet innimellom, så fungerer det. Også synes jeg det er deilig å slippe å lure på hva jeg skal lese til en hver tid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Beklager, klarer ikke å se noe gøy eller kos med å sette mål for noe man ikke klarer... Jeg vil helst ikke føle noen forpliktelse til å lese bestemte bøker, det ville ta fra meg lesegleden totalt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette er utrolig fremmed for meg. Lesemål? Veldig, VELDIG rart. Jeg leser jo fordi jeg har lyst til det, ikke fordi jeg "bør". Faktisk burde jeg kanskje lese mindre, og heller TENKE mer og gjøre andre nyttige ting...

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Siden studietiden forlengst er over, leser jeg ikke av plikt lenger, kun av ren lyst og interesse. Men siden gleden ved å lese er høy, leser jeg mer eller mindre hver dag. Setter vanligvis ikke opp noen leseplan, tar det meste på sparket.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg trenger ikke sette meg mål for å lese masse. Jeg leser det jeg har lyst til når jeg har lyst til det og har virkelig ikke lyst til å gjøre det til noen plikt lese.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har noen vage mål, men de er ikke skrevet ned og da er det vanskelig å kontrollere at målene er nådd. Er veldig forsiktig med å ha mål da det hele tiden dukker opp nye bøker som "sniker i køen".
Jeg minnes noen vage mål om at jeg ønsket å øke lesehastigheten og ha en slags plan for det jeg ønsker å lese.
Hastigheten har nok økt noe, men det er vanskelig å se om jeg har nådd målet når jeg ikke har satt et tall/ definert mål. Plan for lesing hjelper, men ennå er det alt for vidt og jeg blir stadig opptatt av nye ting.
Over det hele er målet at lesing skal være utviklende og gi meg en opplevelse, det skal være gøy å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er ikke noe glad i å sette meg slike mål, selv om jeg merker at jeg konkurrerer med forrige år etter at jeg begynte å registrere antall leste bøker her inne. Men det blir egentlig ikke riktig det heller, siden det er forskjell på bøkenes lengde, hvor lette de er å lese osv...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg GAkima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalle