Gjelder det bare diskusjonsinnleggene og ikke bokomtalene? I går fikk Lillevie 6 "godt sagt" for sin omtale av "An-Magritt", mens "Beste innlegg" bare hadde fått 3 stjerner!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Men har dette noko å seie då? Å sitte å telle stjerner heile vegen synes eg verker litt småhysterisk. Det er klart at det er kjekt å få positiv tilbakemeldingar på det ein skriver, men det ser ut som det kan gå til hovudet på nokon. Ein slik trang til å få positive sanksjonar, kan ikkje vere sunt (om det er ynskjeleg skal eg forklare kvifor eg meiner dette). Stjerneutdelinga er dessutan sentrert i ei lita gruppe som spyr ut stjerner på kvarandre - trur eg.

Eg synes det hadde vore føremålsteneleg at stjerneutdelinga vart avgrensa til bokomtaler, lister og sitat. Altså områder som baserer seg på litteratur og "bokelsk". Ikkje på kven som er mest "koseleg" (eller kanskje eg skal våge meg til å nytte ordet populær) =)

"Beste innlegg" er dessutan av varibel kvalitet, og derfor ikkje noko ein bør hengje seg så mykje opp i.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Her tror jeg du har misforstått min interesse for stjerner, - jeg bruker dem som et slags barometer. Jeg har ikke tid til å lese gjennom alle innlegg hver dag, men følger bl.a. med på "Beste innlegg" i et håp om at jeg på den måten kan fange opp noe av interesse. Jeg er veldig klar over at "vinnerinnleggene" kan variere, - noen ganger kan f.eks. stjernedrysset mer bære preg av sympatierklæringer, men da regner jeg jo med at det var det flest fant interessant det siste døgnet. Og jeg er naturligvis smertelig klar over at jeg på denne måten kan ha gått glipp av en oversett godbit.
Men når det da kommer en slik "godbit" som Lillevies omtale av "An-Magritt" og den får flest stjerner, kan jeg ikke annet enn å undres over at den ikke ble kåret til "Beste innlegg" slik at flere kunne få glede av den.
Og hva som er småhysterisk ved dette, kan jeg bare undre meg over ...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg er heilt einig, kommentaren min passa i grunnen ikkje inn i denne konteksten. Og mi uvilje mot det dekadente stjernesystemet, burde ha vore lagt frem ved eit anna høve eller i ein eigen diskusjon.

Eg skjønar at "beste innlegg" kan vere nyttig i nokre samanhengar, men det er skjeldent at det er gode bokomtalar eller sitat som dukkar opp der. Det er dumt, for det er særleg desse som burde kome frem i lyset. Ikkje tøvete diskusjonar om (t.d.) kor vidt du likar å lese med lyset av eller på.

Ja ein kan undre seg over bruken av ordet "småhysteri". Eg er usikker på kva som ligger i dette omgrepet og manglar i grunnen kompetanse til i det heile å utale meg om andres hysteri, men ved nokre høver har eg likevel følt at det har vore nettopp hysteri (i små mengder) rundt dette med stjernene. Eg tenkjer her på (m.a.) dei klagemeldingane til administrasjonen, der bokelskarar har merka seg at eit par har verte vekke over natta, og ynskjer å få dei att - her er det i alle fall litt spor av hysteri (kanskje).

Uansett om nokre bokelskarar er småhysteriske eller berre over gjennomsnittleg opptekne av stjerner, så er det ikkje min sak. Men ein kan no draume om eit utopisk bokelskere med mindre stjernehysteri og meir fokus på bøker, og lange bokomtaler.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg er jo på mange måter så enig med deg, og følte meg derfor litt urettmessig uthengt som småhysterisk stjernejeger, - jeg var jo ikke på stjernejakt!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ikke jeg heller!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for omtanken, Ellen :-)))

Litt på siden, men jeg oppfatter at dette henger sammen med det nye systemet med skille mellom diskusjoner og bokomtaler. Bokomtalene blir lett stående litt for seg selv. De kommer ikke automatisk frem i skjermbildet; du må må aktivt søke dem opp.

Bokomtalene burde få være med i "kampen om" beste innlegg, slik sitatene er. En teknisk glipp? (Og for all del - jeg tar meg ikke nær av "forbigåelsen"!)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er faktisk kun diskusjonene som er med og konkurrerer om beste innlegg. Både bokomtaler og sitater er utelatt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da er det oppklart, og takk for det:) Men - av brukerhensyn - synes jeg det er dumt! Da kan vi jo gå glipp av mye som er "godt sagt". Som bokomtaler det er lagt mye mer arbeid i enn i en kort kommentar under diskusjoner, eller sitater opprinnelig skrevet av mer velformulerende og kloke hoder enn de fleste av oss har;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er eg einig med deg i. For å illustrere kor dumt det er å utelate sitat og bokomtaler frå "dagens innlegg", kan du gå inn å sjå kva slags rølpete innlegg som vart kåra til gårsdagens beste.

Eg står på mitt - stjerneutdelinga bør verte avgrensa til områdene som omhandlar boksfæren. Eller kanskje, om nauden er stor, eit svært engasjerande innlegg. Ein kan vise god tone utan å måtte belønne kvart einaste innlegg. Det strekker vel til med eit smiletryne. =)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For å illustrere kor dumt det er å utelate sitat og bokomtaler frå "dagens innlegg", kan du gå inn å sjå kva slags rølpete innlegg som vart kåra til gårsdagens beste.

Ha, ha!
Vil gjerne gi deg et drøss av stjerner for selvironi :-)))

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig med deg. Alle innlegg burde vært inkludert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Helt enig. Det er kanskje noe av det jeg er mindre fornøyd med etter at "den nye profilen" ble lansert. Bokomtalene burde "tre sterkere frem" i skermbildet. Det er jo det som er det mest "pirrende" når du logger deg inn: "Noen nye, spennende bøker å lese om?"

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Enig!

  • Bokomtalene burde komme tydeligere frem; det er jo nettopp slike omtaler mange av oss er ute etter. En idé: Når vi klikker på ”Diskusjoner”, får vi opp: ”Oversikt”, ”Som strøm” og ”Beste innlegg”. Kunne ”Bokomtaler” komme inn som egen kategori her. Det hadde vært en flott forbedring!

  • Alle innlegg burde være med i konkurransen om ”Beste innlegg” – det er jo innlegg som får litt ekstra oppmerksomhet. Jeg gjør ofte som Ellen, klikker på ”Beste innlegg” for å få et raskt overblikk. Har f.eks. funnet gode dikt på denne måten. Jeg ikke fått med meg at det nå bare er diskusjonsinnleggene som er med i denne uhøytidelige konkurransen. Takk for opplysningen, gretemor!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har nok erfart dette, ved å være en ivrig sitatskriver.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt vi har deg, du er veldig observant.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk til deg. Det forteller vel kanskje at jeg tilbringer litt vel mye tid her inne. Bøker og bokelskere.no tar mye del i livet, men fremfor alt av det gode.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ingen gjør noe galt ved å tilbringe tiden sin her. Har lært mye den tiden jeg har vært her. Fått mange tips om gode bøker som jeg ellers hadde gått glipp av.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mente det kanksje ikke fullt så bokstavelig, og for all del, jeg er et mye rikere menneske etter at jeg fant denne nettsiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Torill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie StensethÅsmund ÅdnøyLinda NyrudHeidi HoltanTrude JensenTanteMamieDaffy EnglundLailaEllen E. MartolRoger MartinsenTine SundalToveInger-LisePerSpelemannReadninggirl30Fride LindsethTor-Arne JensenTorJBBjørg RistvedtChristofer GabrielsenSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneHanne Kvernmo RyeBjørn Sturød