Jeg har i det siste lest bøkene om Matthew Shardlake av C.J Sansom,og har likt disse bøkene veldig godt.Er det noen her som kan anbefale noen bøker i samme sjanger, dvs.historisk krim?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Den klart beste historiske krimboka jeg har lest er "Et skilt ved korsveien" av Ian Pears. Sjangermessig ligger den i et grenseland, dog med klare drag mot kriminallitteratur. Den er fengende og utrolig godt skrevet samtidig som man lærer mye engelsk historie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Umberto Eco. Har ikke lest noe av italieneren sjøl, men han er visst relativt populær. Han skriver i flere sjangre, og det som kalles krim kan fort bikke over i spenningskategorien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kurt Aust skriver historisk krim fra Danmark/Norge sa 1700. Foreløpig er det kommet 5 bøker, men han har annonsert at serien vil bli betydelig lengre. Rory Clements gir ut bøer fra nesten samme tidsepoke som Sansom, men litt mer thrilleraktige. Foreløpig er det kommet 3 bøker, hvorav 1 på norsk ("Martyr"). Alle disse anbefaler jeg.

Flere forfattere med etternavn Cornwell er ogå verd å sjekke ut, men disse har jeg selv ikke lest noe av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ellis Peters har skrevet en serie bøker om broder Cadfael, og de er i samme tidsalder og ånd som C.J.Sansoms sine. Har pløyd igjenom alle som er å finne på biblioteket av begge forfatterne. :O)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken