Basert på intervjuer med forfatteren og andre artikler, kommentarene jeg har lest bl a i denne tråden, utdrag fra bøkene osv.
Ingenting hindrer meg fra å lese bøkene, bortsett fra at jeg ofte får litt aversjon mot å lese bøker "alle" leser - husker da "alle" leste Halvbroren... Min Kamp virker litt for detaljert, tung og kjedelig for meg, dessuten ALTfor lang. Har ikke så mye tid til å lese, dessverre, så slike kjempeserier blir for mye. En vanlig, tynn roman tar meg flere uker fordi lesetiden er så knapp.

Men jeg synes jo diskusjonen om hva som er greit å skrive om andre, nålevende mennesker er interessant. Hvis du ser eller hører en venn gråte av kjærlighetssorg, drikke seg full, komme med en ikke-politisk-korrekt kommentar, være urettferdig sur på kone/mann/barn, komme med en ondskapsfull kommentar om en felles venn, snike på trikken, rose kollegaens nye plagg som du vet hun/han hater, feie støv under teppet, gå altfor korte turer med hunden sin - - - er det da greit at du skriver det i en roman? I et avisinnlegg? På facebook? Eller forteller det videre til hvem som helst?

Folkeskikk...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jeg mener noe om temaet i sin alminnelighet, ikke bare om denne spesifikke bokserien. Hanne Ørstavik var jo kritisert for det samme - en tidligere venn av henne følte seg uthengt i en av romanene hennes. Og det handler jo ikke bare om bøker, men om hva man publiserer i offentligheten - uansett kanal.

Vi er jo plutselig forfattere alle sammen - når man ytrer seg i sosiale medier, forholder man seg til grensene for hva som er greit å fortelle om andre mennesker. Føler vel egentlig ikke at jeg trenger å lese seks bind av Knausgård for å mene noe om det...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er prinsipielt enig med deg, men begynte allikevel å lese Knausgård i sommer. Har ikke kommet lenger enn til andre bok, fordi jeg ikke orker å lese disse bøkene i rykk og napp, men det inntrykket jeg sitter igjen med er at han utleverer seg selv mer enn andre, og det gjør han så vakkert at om hundre år vil man huske alle disse folka, bare fordi de er nevnt i disse bøkene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserHarald KAnne-Stine Ruud HusevågJane Foss HaugenKjell F TislevollKirsten LundMarteHilde VrangsagenEivind  VaksvikellinoronilleMona AarebrotJoakimMargretheReadninggirl30Martine GulbrandsenNina SolåsRandiALailaGladleserJoannNinaToveBeathe SolbergNeraBjørg L.Synnøve H HoelTine SundalElisabeth SveeLinda NyrudKaren PatriciaKristinalpakkaRisRosOgKlagingTorill RevheimConniePirelliGro-Anita RoenJakob Lund KlausenFredrikCecilie69