Handlingen finner sted i Kairo, og alle hovedpersonene har på en eller annen måte tilknytning til Yacoubian-bygningen. Denne bygningen er fasjonabel, med mange velstående beboere. På taket bor tjenerskapet og de fattige.

Persongalleriet i boka beskrives fargerikt og levende, med ytterpunktene fra kvinnebedåreren Zaki el Dessoki og den homofile Hatem Rashid til den fattige vaktmestersønnen Taha el Shazli som ender som islamsk ekstremist. Vi møter også ulike kvinneskjebner - noen inntar offerrollen, mens andre tar skjebnen i egne hender.

Det egyptiske samfunnet beskrives som meget korrupt. Dersom man vil oppnå makt og fordeler, trenger man fremfor alt penger. Men også de mindre velbeslåtte har sine metoder; kjennskap til de rikes hemmeligheter og skampletter kan og blir utnyttet til fulle ...

Det er ikke ofte det utgis romaner av dette kaliberet! Da siste side var vendt, ønsket jeg bare mer!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Denne boka fikk jeg anbefalt av min søster, som har studert et semester ved universitetet i Kairo. Jeg ble hodestups fortapt i miljøet, luktene, fargene og hele stemningen i byen; ville også gjerne ha lest mer.

I tillegg til den gode skildringen av enkeltskjebner, synes jeg ikke minst at den sier noe vesentlig om hvordan det er å leve i et samfunn som er gjennomsyret av korrupsjon på alle nivåer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Rune U. FurbergsomniferumAud- HelenTine SundalSynnøve H HoelMartinenHilde H  HelsethTrineLivErikJan Erik  OlsenAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitsveinTralteTanteMamieHarald KMarianne KesselMari Nordø LommelunGunillaRufsetufsaIdaBjørn BakkenNeda AlaeiIngunn SHarald AndersenStjernekastLailaSimen "Boktimmy" IngemundsenBirkaBente NogvaIngunn ØvrebøLibraritas vLisbeth Kingsrud KvistenInge KnoffJan Arne NygaardNina J.B.Beathe SolbergBjørg L.Dagfinn Jakobsen