Ja, jeg forsto at det var mentaliteten du var ute etter. Jeg ser at jeg har uttrykket meg unøyaktig, slik at svaret kan oppfattes på siden av det du etterlyser.

Jeg prøver på nytt:
For noen hundre år siden levde nordmenn under totalt andre vilkår enn vi gjør i dag. Når de daglig måtte kjempe mot fattigdom, hungersnød og sultedød, syns jeg det blir vanskelig å snakke om at de nedprioriterer ikke-materielle verdier på bekostning av materielle. Det jeg vil frem, til er at holdningene våre må ses i lys av de samfunnsmessige og historiske betingelsene vi lever under.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Nei, det er nok ikke merkelig at de prioriterte som de gjorde den gang.

Det som forundrer meg litt er de prioriteringene vi gjør nå til dags.
Bare en følelse jeg får når jeg hører folk fortelle hva de har gjort i det siste. Svært ofte handler det om hva de har kjøpt og hva det kostet osv., osv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

RonnyKjell F TislevollKirsten LundIngunn SHarald KOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAkima MontgomeryLars MæhlumNinaBjørg L.DemeterVidar RingstrømBenedikteSvein Erik Francke-EnersenSiljeØystein Espeseth-AndresenJakob Lund KlausenTorill RevheimOddvarGritaolinemay britt FagertveitPia Lise SelnesRolf IngemundsenTine Sundalelme