Hottentotten Cupido Cockroach vokser i Sør-Afrika på 1700-tallet. Han lyver, drikker, sloss og nedlegger damer for fote, inntil han en dag blir omvendt og går over til den kristne tro. Etter dette tar han fullstendig avstand fra sitt tidligere liv, og som første hottentott-misjonær sendes han ut i ødemarken for å omvende flere ...

Jeg holdt ut til midten av boka før jeg ga opp. Denne historien engasjerte meg overhode ikke. Tvert i mot kjedet den meg noe voldsomt. Selv ikke det forhold at min yndlingsoppleser Nils Ole Oftebro leste, hjalp det minste. Kanskje var det takket være ham jeg kom så langt som til midten ...

Dette er nok en bok for spesielt interesserte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Boka fikk nettopp en femmer fra meg. Nesten utrolig historie om en person som levde intenst både på godt og vondt, og som stilte umulige krav til seg sjøl og sine nærmeste. Jeg lærte noe jeg ikke har visst (eller tenkt særlig over) før, nemlig at misjonsselskapene, i dette tilfellet et britisk sådant, faktisk brukte innfødte som misjonærer, ofte utnyttet på det skammeligste, men også betraktet som likeverdige forkynnere på en del av utpostene der selskapene hadde etablert sine små samfunn.

Cupido omvender seg til kristendommen ved en ren tilfeldighet. Han blir etter hvert en engasjerende forkynner og er tillitsfull og sterk i troen, selv når motgangen ser uoverkommelig ut:

"Noen MÅ fortsette å tro, hvor vanskelig det enn blir."

"Og om det ikke hjelper mer?"

"Selv da. Særlig når det ikke finnes håp. Fordi det er for deres skyld jeg tror. Hva skal det bli av verden om jeg slutter?"

Men til slutt ...(nok om det)

Jeg har trasket og gått i forskjellige landskap, fra fruktbare åser til karrige steinsletter, møtt gode og mindre gode mennesker, grøsset litt av uforklarlige hendelser - og synes fortsatt André Brink er en framifrå forteller!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

jeg har akkurat lest ferdig boken nå. Kjøpte den når jeg så den var skrevet av Andrè Brink, en forfatter jeg har lest flere bøker av før og jeg synes han skriver godt. Jeg likte bokens underfundigheter, med kneleren og stjernene, synes også det er spennende å lese bøker fra Sør Afrika. Allikevel manglet den noe for å nå opp til tidligere bøker jeg har lest av han.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

AnneWangJohn LarsenSiljeMonica CarlsenMangosaft45leser42Torill RevheimMarianne_Readninggirl30NorahMaikenSiv ÅrdalHanne MidtsundRufsetufsaBjørg  FrøysaaConnieLailaSigrid NygaardEivind  VaksvikAnn EkerhovdmgeAnniken RøilTone Maria JonassenTorHarald KKaren RamsvikMarielleIngeborg GBjørn SturødAstrid PedersenRandiAAnette SVibekeGrete AmundsenHeleneBerit RMcHempettritaolineingar hOdd Hebæk