En bokbinder fortalte meg en gang at man skal "bla" boken tilbake etter at den er ferdiglest. Da unngår boken å få skjev rygg. Jeg har praktisert "tilbakeblaingen" på eldre, skakke bøker, og utvilsomt, behandlingen har tilført også dem, en rakere holdning.
Som deg, så bruker jeg ufarget sko/veskekrem på gamle skinnbind. Ellers står bøkene i mørke bokskap og støvsuges med jevne mellomrom. Luftfukteren brukes flittig og sollys er den verste fienden.

Jeg har vært Kindlebruker i flere år og kan med hånden på hjertet si at jeg "elsker" de vedlikeholdsfrie bøkene mine. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Det å bla boken tilbake høres logisk ut for meg, og noe jeg skal ta meg ad notam. Luftfukter kunne sikkert vært bra for både meg og bøkene, men jeg innbiller meg at den lager for mye lyd for mine overømfiendtlige ører. Kanskje lar jeg meg friste av lesebrett etter hvert, ser klart mange fordeler ved det :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tine VictoriaKirsten LundAlice NordliLailaEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsiljehusmorsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaHeidiStine SevilhaugTonje SivertsenVanja Solemdal