"Nå går reisen for alvor innover. Mennesket står i sentrum - i næringslivet, i vitenskapen, i politikken og i privatlivet. Vi kan kalle det menneskesamfunnet - et samfunn som blir utviklet av de som våger å dele. Dette høres kanskje snilt og ufarlig ut, men menneskesamfunnet krever noe helt bestemt av oss. Vi må bli kjent med oss selv. Være sannere. Erkjenne ubehagelige tilbøyeligheter og ta ansvar for dem. Misunnelse, forfengelighet, arroganse, skadefryd - hele paletten. I stedet for å plassere disse følelsene utenfor oss selv og gi dem nedsettende merkelapper som bygdedyret eller janteloven, må vi rydde i kjelleren og lufte på vårt eget loft. Innse at det er oss det handler om. Ta ansvar, og bli friere mennesker. Vi trenger ikke å skamme oss, for vi har disse følelsene, alle sammen. De er en del av det å være menneske."

HERLIG LESNING!!! :-) Jeg gleder meg til fortsettelsen.....

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Den har jeg også planer om å lese! Jeg er så begeistret for det hun pleier å skrive i Aftenposten!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bokanmeldelse: http://www.aftenposten.no/kultur/Velskrevet-og-sympatisk-om-elementar-livsvisdom-7020622.html

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja :-)
Raushetens tid er av de bøkene som blir med fra rom til rom og ut i bilen fordi det kan bli et smutthull der det blir tid til å lese noen setninger til....!
Lenge siden jeg har vært så sulten på nye linjer som med denne boka...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Aspaas har veldig mange gode poenger i denne boken. Hun har satt seg inn i mye materiale, og bruker dette til å begrunne standpunktene sine. Hun har selvfølgelig mye rett i at ting blir bedre i en rausere verden. Slutten blir litt litt "cheesy", men hun må få lov til å ta litt av.

Aberet er at i en verden full av raushet vil kynikeren kunne dure frem. Så en film der alle sa sannheten hele tiden. da hovedpersonen oppdaget at det gikk an å fortelle små løgner, fikk han en kjempefordel i forhold til alle andre. Så hvordan skal verden unngå nettopp dette?

Aspaas fremstår innimellom litt som nyrelgiøs, og har et voldsomt behov for å fortelle det hun har oppdaget.

Til tross for mine motforestillinger har jeg gitt boken terningskast 5. de gode poengene i boken er virkelig gode, og trenger å bli sagt!!!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg ser at vi er veldig enige om denne boka, så jeg burde lest dette først i stedet for å skrive selv. Sånn er det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

FarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieAlice NordliStig TNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland Skjeggerud