Først språkteigen: finnes det religiøse bøker? Jeg trodde ikke det gjorde det, men er åpen for at jeg tar feil. Dagens reklame i fra Bokklubben for Verdens hellige skrifter lød: " Kjøp to vakre religiøse bøker..."

Så Dagbladet: er Dagbladet "den foretrukne kulturavisa med noen av de dyktigste kulturjournalistene i landet"? Dette er påstanden Norli og Libris kommer med for å lokke til boksalg der du får en avis på kjøpet. Her er jeg ikke like åpen og synes det bare er trist at nevnte bokhandlere synker så dypt! Hva mener dere andre:)?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Hva som er riktig og feil språk(bruk) er jo ikke evige sannheter. Om det er bøkene eller leserne som er religiøse er i og for seg en morsom debatt, men de alle fleste vil nok forstå hva som menes med "religiøse bøker" uten å tenke mer over det, og da er det etter min vurdering blitt en naturlig del av det norske språket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

....og snart kommer glade jul.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er mye som har blitt en, mer eller mindre, naturlig del av det norske språket.
Uten at det nødvendigvis er et kvalitetstegn.

Jeg noterte meg Strindins "religiøse bøker" (her, ikke i Dagbladet), og tenkte at det var bra noen reagerte. For det er ingen tvil om at språket er på vei i feil retning.
Forståelsen ser ut til å bli borte. Nyansene blir borte...

Vi banner mer enn vi gjorde før. Men mange velger å banne på et annet språk, sånn at det ikke skal høres så ille ut. (fuck, shit), Noe som selvfølgelig slår igjennom når vi SNAKKER dette andre språket, og vi bruker banneordene ENDA oftere fordi vi ikke har noe forhold til det.

Vi er mer upresise i både skrift og tale. Du må gjerne kalle det en utvikling, men jeg ser det kun som et tilbakeskritt når man gang på gang hører om "scholer" og "schino" på TV. Det eneste som topper det er at noen faktisk presterte å lage en reklame (tror det var SOLO) hvor oppleseren snakker om "reSISJØRen" (Ray Kay tror jeg de snakket om). En ting er å ha intervjuer med folk som ikke kan prate, men å betale dem penger for å legge stemme på reklame når de ikke kan prate... NOEN burde fanget opp den der.

Så har vi min favoritt for tiden, vet ikke helt hvor jeg fikk den fra: "Han latet som han tok selvmord"

Det går ikke akkurat fremover.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er mye jeg forstår, men stusser over. Og fordi om bruken av språket endrer seg over tid er jeg sikker på at noen har kompetanse til å gi meg et kvalifisert svar på spørsmålet mitt. Det er jo fordi mange synes det er gøy og slik kompetanse finnes at det blir radioprogram og avisspalter av slike spørsmål:) Jeg trodde i utgangspunktet ikke ting kunne ha unike menneskelige egenskaper, som det å være religiøs. Men er ingen språkekspert så jeg lurer fortsatt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Et litt spesielt tilfelle av "besjeling", ja...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg så reklamen fra Norli og ble veldig forundret at de bruker salg tilknyttet Dagblad - forstår ikke denne koblingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er medlem av Bokklubben nye bøker av gammel vane, selv om jeg stadig irriterer meg over vareutvalget og omtalen av det. Hvorfor skal en bokklubb selge pledd og vesker? Hvorfor engasjerer de telefonselgere som ikke kan snakke norsk? Er det noen som kvalitetssikrer språket i markedsføringen deres? (Men det hender de har gode tilbud på gode bøker!)

Bokhandlerkjedene (og bokklubbene!) er kommersialiserte tvers igjennom, det er et faktum vi bare må ta til etterretning, er jeg redd. Men at de kjører fram Dagbladet (eller hvilken som helst annen publikasjon for den del) som "programhelt", er et lavmål av kokkelimonke, samrøre og salgstriks. For å si det med en av de store kulturpersonlighetene fra Dagbladet den gangen Dagbladet var vår fremste kulturavis: JEG GREMMES!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg er en bokklubb"misbruker". Jeg meldte meg inn for å få gratis bøker og avbestiller nesten de fleste bøkene. Liker heller ikke at de selger så mye annet enn bøker, men jeg kjøper ikke noe av det likevel så det plager meg ikke nevneverdig. Jeg bruker også gavekortene jeg får i bokklubben av og til og noen av salgene. Hovedbøkene kjøper jeg som sagt veldig sjelden. Mye fordi jeg synes de er i dyreste laget, venter heller til de kommer på salg og enkelte ganger finner jeg dem billigere i andre nettbutikker.

Den dealen med at du kan få med en avis er for meg litt merkelig, men kanskje fungerer det for andre. Men jeg synes bokhandlere har blitt litt "kjedelige".Alle er stort sett like og har de samme "populære" bøkene, de som er kommentert og reklamert for både her og der som "årets beste roman", men som like gjerne er gruelig kjedelige og uinteressante for min del.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er av de som kjøper i fra hele vareutvalget;) Og jeg er glad for at bokklubben har gode tilbud, svært mange titler, ikke krever forhåndsbetaling og ikke tar porto for bøker. Det var dagens reklame! Men jeg er lei av det uspennende og kommersielle valget de har en tendens til å gjøre ved valg av hovedbøker. På grunn av dette er Bokklubben for meg blitt som enhver annen nettbokhandel uten særlig tilleggsverdi.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja jeg har lagt merke til at de også selger andre ting enn bøker. Sløser ikke tiden med å irritere meg med det. Bokklubben har gode boksalg til rimelig pris fra tid til annen. I tillegg har jeg funnet noen spesielle engelske bøker jeg ikke har funnet hos andre nettbutikker, også norske. Er også flink til å avbestille bøker. Så sum summarisk er det en hendig nettbutikk. :) Kirsten

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når det gjelder dagsaviser er både Aftenposten og Klassekampen å foretrekke når man skal lese kulturstoff. Men ukeavisene Morgenbladet og 'Dag og tid' er enda bedre. Synes jeg.

Spørsmålet om "religiøse bøker" kan nok Per Egil Hegge I Aftenposten gi et svar på. Han har god greie på bruk og misbruk av språket vårt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Enig. Vil også legge til Dagens Næringsliv på lørdager. Dagbladet har flere dyktige journalister, men pakken de er en del av synes jeg blir dårligere og dårligere med for lite plass til kvalitet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

ChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid Hilmer