Jeg kastet meg over "Yrkesskolen som forsvant" straks den kom ut i 1982, og i alle år etter har den vært en viktig referanseramme for meg når jeg har tatt del i skoledebatten. For mens sosialdemokratiet har konstruert et skolesystem ut fa forestillingen om Norge som det klasseløse samfunn, peker Kokkersvold og Mjelde i denne boka helt korrekt på at denne skolen er laget av og for en priveligert mellomklasse og at elever som tidligere soknet til framhaldsskole/yrkesskole faller fra.
I dag (6. nov. 2012) har jeg skrevet innlegg i Klassekampen der jeg med utgangspunkt i denne problemstillingen kommenterer det ferske utspillet om "sertifisering av lærere". Et interessant tiltak, men skivebom når det gjelder å løse probelemene for ungdom i krise.
Kjell Horn

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

NorahCarine OlsrødNtotheaAnniken RøilEster SHeidiEirin EftevandReadninggirl30Bjørg RistvedtAnne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviHarald KAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaNinaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergBerit RAnn ChristinSynnøve H HoelCamilla