Er det noen som har noen gode dokumentarbøker å anbefale?

Er interessert i kulturer og historie :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Kulturer og historie kan være så mangt, - her er noen av bøkene jeg setter pris på:

"En kort historie om nesten alt" av Bill Bryson - usannsynlig lettlest og lesverdig om vitenskap og historie.

"Call the midwife" av Jennifer Worth - memoarer fra et fattig etterkrigs-London med nesten utrolige historier fra jordmoryrket.

"In Ethiopia with a mule" av Dervla Murphy - hennes historie om da hun reiste alene rundt i fjellandet Ethiopia på et muldyr. Mye kultur og historie å lære her!

"Ibenholt" av Ryszard Kapuscinski - fra hans reiser i Afrika.

Bryson, Murphy og Kapuscinski har skrevet mange bøker - dette er bare noen eksempler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anbefaler "Kong Leopolds arv" av Adam Hochchild på det varmeste. Det er en rystende beskrivelse av den belgiske kongens utnyttelse av befolkningen i Kongo.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er litt vanskelig å anbefale bøker når jeg ikke vet mer om deg enn det lille som står på profilen, men jeg prøver likevel. Siden du sier at du er interessert i kulturer og historie, kan kanskje Isabel Fonsecas bok Begrav meg stående være noe for deg? Det er en meget god og lettlest bok hvor forfatteren skriver om sigøynernes historie. Hun har selv i forskningsøyemed bodd sammen med dem i flre år. Boka gir godt bakgrunnsstoff for en veldig aktuell diskusjon. Hun skriver både om dagliglivet deres og gir en historisk oversikt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den tror jeg faktisk jeg skal prøve meg på. Takk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

To meget aktuelle bøker i dag vil jeg anbefale, da vi nettopp har fått vite at Odd Børretzen er død: MIn barndoms verden og Kristian Kvart og jeg.

En annen bok jeg gjerne vil anbefale er Boy av Roald Dahl. Jeg har lest sistnevnte flere ganger, på både norsk og engelsk.
Disse bøkene er lettleste, vittige og beskriver barndom og oppvekst hos to fantastiske menn.

Jeg har en hylle jeg har kalt Biografiske romaner, der er det mange interessante bøker.
Har også en hylle jeg har kalt debatt/samfunn. Der syns jeg også at jeg har mye interessant lesestoff.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da ser jeg i hylla di!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde Merete GjessingTove Obrestad WøienEllen E. MartolHarald KKristine LouiseBerit RPiippokattaIreneleserKirsten LundAkima MontgomeryElisabeth SveeLinnLene AndresenHeidi BBsiljehusmorIngvild SVibekeBjørn SturødBjørg Marit TinholtWenche VargasYvonne SandbergSigrid Blytt TøsdalTatiana WesserlingHilde H HelsethEgil StangelandKaramasov11K. H.Marit MogstadNorahKjersti SKarin  JensenTrude OmaAnne-Stine Ruud HusevågMetteAlice NordliHelge-Mikal HartvedtFinn Arthur JohansenKarin BergTor-Arne JensenTove