Jeg har lest 3 romaner om 2. verdenskrig. De er "Fimbulvinteren" av Sigbjørn Hølmebakk, "Englandsfarere" av Sigurd Evensmo og "Hver riende mann måtte dø" av Per Hansson. Er usikker på hva som er den beste av disse. Hva mener dere?

På forhånd takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Etter å ha lest alle tre bøkerne sliter jeg også med å si hvem som er best. Jeg synes alle tre gode bøker og temaene de tar opp er jo forskjellige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest alle tre og synes Fimbulvinteren er best. De to andre er også bra, men Hølmebakk er best på skildringen av vanlige "små" hverdagsmennesker som uforskyldt tvinges til å snu opp ned på tilværelsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har bare lest "Hver tiende mann måtte dø" for lenge siden. Men takk for påminnelsen om de andre. Skal prøve å få lest dem snart. En annen stor bok på alle måter fra krigens dager er: "De ni hundre dagene" om Stalingrads beleiring. Den var sterk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror jeg bare har lest Per Hanssons "Hver tiende mann måtte dø" av disse, og jeg syntes den var veldig god. Jeg har også lest "Og tok de enn vårt liv" av samme forfatter, og den gjorde vel enda sterkere inntrykk, - anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har kun lest en av bøkerne, så jeg kan ikke svare deg. Men jeg skal lese alle tre bøkerne i begynnelsen av juni, så da skal jeg skrive på tråden her igjen. Skal bare ha unna en bok serie først + to andre bøker om 2. verdenskrig som jeg har begynt på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har kun lest den ene så det kan jeg ikke svare på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest Englandsfarere og sett filmen flere ganger, - selv om det er lenge siden nå. Jeg synes både bok og film var veldig bra. Evensmo var selv en "englandsfarer" og det er en bok som griper en dypt, samtidig som den også er spennende (selv om en på forhånd vet hvordan det går). Anbefaler deg å se filmen også dersom du ble grepet av historien!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvilken da?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skrev feil. Det skal være "Hver tiende mann måtte dø".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skrev særoppgave om bøkene på videregående.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig TAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill Revheim