Hei!
Lurer på om det er noen der ute som kan hjelpe meg med en anbefaling ang bøker om spiseforstyrrelser.
Jeg har selv spiseforstyrrelser og går til en alternativ behandler i tillegg til "vanlig" behandling. Hun er utrolig flink, hjelper meg masse og jeg føler at hun er genuint interessert.
I dag snakket vi litt om det å ha kontakt med andre med spiseforstyrrelser på en positiv måte og hva som er positivt med det. Jeg dro da blandt annet frem den forståelsen og det at de alltid vil skjønner veldig mye uten at jeg trenger å forklare så mye. At andre aldri vil klare å sette seg inn i det samme hvor mye jeg prøver å forklare.
Hun vet at jeg er veldig glad i å lese, og lurte derfor på om jeg kunne anbefale en bok om spiseforstyrrelser som kunne hjelpe henne i veien på å forstå.
Jeg har lest veldig mye om det, men det begynner å bli en stund siden jeg leste mesteparten av bøkene. Føler meg dermed ganske blank i hva jeg skal foreslå. Jeg har jo heller aldri lest bøkene for å forstå hvordan dette med spiseforstyrrelser er.

Dette ble langt, men spørsmålet er altså om noen har noen innspill i hvilke bok jeg burde anbefale? Begrunn gjerne svaret!
Takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 9 svar.

VAnskelig å anbefale en bok til dette formålet, men jeg kjenner til et par bøker som skal være gode på temaet:
Berit Helberg Hagen: En vei bort fra stupet (eget forlag, ISBN 978-82-997864-7-8 Hvis du ønsker forfatterens hjemmeside så kan du si fra til meg så skal jeg lete den opp, eller du kan google den)

Og så er det en ny bok som jeg ikke har lest enda, men som virker bra:

Stryk meg over håret av Agnes L. MArtre

Dette er hvertfall bøker som kan sjekkes ut..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste om Stryk meg over håret nå.. Den fikk jeg lyst å lese!!
Takk for tips :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takker!
Kjenner til den første, men ikke lest den..... (tror jeg).
De skal sjekkes ut begge to :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Linnea Myhre har skrevet en bok som heter Evig søndag, og hennes perspektiv er det samme som ditt. Hun hadde jo dessuten Finn Skårderud som behandler. Lurer på om en av bøkene hans heter Balansekunstnere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du er ute etter fagbøker, tror jeg psykiateren Finn Skårderud er blant dem som kan mest om temaet i Norge. Selv har jeg bare lest "Uro" hvor han skriver om både spiseforstyrrelser og mange andre tema, og han skriver svært bra! Ellers ser jeg at han har skrevet et par bøker tidligere som omhandler kun spiseforstyrrelser, men disse har jeg ikke lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I tillegg til en hel del andre problemer sliter hovedpersonen i Sofi Oksanens bok Stalins kyr med spiseforstyrrelser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei. Det første jeg får opp i tankene når jeg leser dette er Kristine Getz sin nye bok "Hvis jeg forsvinner, ser du meg da?" som kom i år. Det er Kristines egen historie om hvordan ikke bare spisevaner, men relasjoner til andre, selvbildet og generelt hele måten å forholde seg til livet og verden på forandres. Jeg fant den innsiktsfull, som en "utenforstående" selv.

Den andre boken jeg kommer på er "Vinterjenter" av Laurie Halse Andersson, som er en sterk historie i romanform. Hvor mye den avspeiler virkeligheten som den egentlig er, er vanskelig for meg å avgjøre, men den gjorde veldig sterkt inntrykk da jeg leste den. Tingene som tas opp er mye knyttet til tenåringsproblemer da, siden hovedpersonen er ung.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for svar alle sammen! :) Syns som sagt at dette ble et vanskelig spørsmål å svare på i og med at jeg nok leser bøkene på en annen måte enn de som ikke har noen personlig erfaring med dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tenkte bare skulle si at jeg endte opp med å anbefale "Stryk meg over håret". :)
Den likte jeg veldig godt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima MontgomeryHarald KDanielDemeterTove Obrestad WøienJoakimKirsten LundChristoffer SmedaasKjell F TislevollKuboaaEileen BørresenmgeHeidiTonesen81Marianne  Skage