Jeg tenker eldre litteratur, selv om definisjonen selvfølgelig inkluderer samtidslitteraturen også - som fra mitt synspunkt blir å gjette på hvilke titler som kommer til å huskes fortsatt om et par-tre generasjoner. Uten en tråd av Jens Bjørneboe er 45 år gammel og samfunnsdebatten huskes ennå. Salman Rushdies Sataniske vers huskes helt sikkert for opprørene også om 80 år, og den er vel fra 1989. Jeg tenker på disse og fler til som moderne klassikere... Det er vel omtrent så mye debatt jeg selv orker omkring dette. Men lenken din skal jeg sannelig legge meg på minne, Gretemor!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Det var ikke min mening å starte en diskusjon om hva som er klassisk litteratur. Selv mener jeg at jeg har en ganske god formening om det. Men jeg har lest en del definisjoner på klassisk litteratur i dag, og det som går igjen er at bøkene har noe å si flest mulig av oss i alle verdenshjørner gjennom flere generasjoner, og at de dermed må være av en viss alder før vi kan si at de er klassiske.

Etter de definisjonene jeg har lest, er det flere av bøkene jeg selv har listet opp, som antageligvis ikke er gamle nok til å få betegnelsen klassisk litteratur, men tenker at det ikke spiller så stor rolle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Alderen er nok ikke så viktig, jeg oppfattet utgangsspørsmålet ditt som hvilke ti bøker hver av oss ville sette opp som beste klassikere på en personlig liste. Vi har jo så ulik smak, alle sammen... Vi velger jo like forskjellig blant dem som blant årets utgivelser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KBård StøreBur1Elisabeth SveeAmanda ATove Obrestad WøienHegeCathrine HvasshovdKikkan HaugenKirsten LundWencheHilde Merete GjessingEllen E. MartolKristine LouiseBerit RPiippokattaIreneleserAkima MontgomeryLinnLene AndresenHeidi BBsiljehusmorIngvild SVibekeBjørn SturødBjørg Marit TinholtWenche VargasYvonne SandbergSigrid Blytt TøsdalTatiana WesserlingHilde H HelsethEgil StangelandKaramasov11K. H.Marit MogstadNorahKjersti SKarin  JensenTrude OmaAnne-Stine Ruud Husevåg