Er det noen som kan anbefale bøker som fikk dere til å slå latterdøren på vidt gap?

Noen bøker jeg synest det var morsomt å lese var for eksempel Harens år av Arto Paasilinna, Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant av Jonas Jonasson og Adam Hiorths veg av Brit Bildøen. For ikke å glemme Garps bok av John Irving. Da gråt og lo jeg om hverandre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 9 svar.

"Småkarer under frostmåne", med barndomserindringer av Arvid Hanssen og Arthur Arntzen er en av mine favorittbøker. Her er det både latter og vemod, men historien om humøret til Arthur Arntzens mor er ubetalelig.... :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I fjor lagde vi bokelskere i samarbeid en Humre-og-le liste. Folk kom med sine forslag og jeg vil tro at du kan finne noe der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den morsomste boka jeg har lest, som ikke er en humorbok, er Prestens datter av Deborah Simmons. Det er første gang jeg har ledd av en kjærlighetsroman.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Prøv en av Wodehouses fortellinger om Jeeves. Eller Knud Thomsens Klokken i Makedonia, Den irske presten, Borgermesteren i Monteporco. Eller Et forargelsens hus av Gabriel Chevalier. Alle disse er tull og vas fra ende til annen.

Vil du heller ha noe med mening, kan du lese Alt blir klart og betydelig av Jonathan Safran Foer. Historien i seg sjøl er både seriøs og dyster, men språket, særlig i første del, er så sprelsk og blomstrende at man bare må gi seg over.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å jaaa! "Doppler" av Erlend Loe kan jeg ikke få anbefalt nok! Hysterisk morsom-samtidig som den gir oss lesere noen gode tankevekkere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stjernetasten av Benoite Groult er også en fornøyelig bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

To bøker poppar spontant opp. 1964 av Ragnar Hovland og Kunsten å vere neger av Are Kalvø. Begge lettleste nynorske bøker skrevne med ein humor som varmar om hjartet. Enig med deg, Garps bok er uslåeleg, lo så eg grein eller omvendt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

To av de jeg har ledd mest av, er "Feit" av Kristian Fjellanger, og "Folkelesnad" av Agnes Ravatn. At begge er nynorske, må være en tilfeldighet;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude Jensen