Ja, vi må vekke til live interessen til Islands store forfatter. Hans roman Salka Valka er også en flott bok. Laxness's forfatterskap er skildringer av samfunn og mennesker, det er det som gjør bøkene hans intressante samt hans måte å skildre de fineste følelser i menneskesinnet på. Var på Island i sommer, du verden for et land, så mye historie det er på den karrige øya.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg ser dere roser "Sin egen herre", men lurer på om alle andre lesere er enige? Jeg har ikke lest boken, men jeg kjøpte den fordi jeg skal til Island til sommeren og fordi jeg har lest og likt Laxness før. Men jeg ble litt skeptisk da jeg så at den var skrevet som en reaksjon på "Markens grøde", og det virker jo som om alt bare blir verre for hovedpersonen, - som Renberg har på sin liste over "Folk han ikke vil ha noe med å gjøre". Orker jeg over 500 sider med dette?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Halldor Laxness-biograf Halldor Gudmundsson sier:"Jeg er overbevist om at det lå sjalusi til grunn for Halldor Laxness hat-kjærlighet-innstilling til den eldre Knut Hamsun, som han foraktelig kalte En kunstrenisk villmann". Les og kos deg med boka du, og gled deg til turen til Sagaøya, der kan slappe av i heitur pottur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det går an å kose seg med boken altså? Den hørtes så "traurig" ut på teksten på omslaget!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gå inn å les på bibliotek kommentaren her kanskje du får mer "piff" til å begynne. Du kan jo begynne og det er jo lov å avbryte eller gjør som Erling sier, les halve...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg skal gi den en sjanse! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det er jo absolutt en mulighet å prøve seg! :-) Bedre enn å gi den bort, som jeg var begynt å planlegge!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTuridmajaEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken Røil