Iflg Per Lønning så er "personlig kristen" misvisende og ikke eksisterende. Man er enten kristen eller ikke, men man kan si at man er hverdagskristen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Ja. Takk for hjelp med formuleringen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva betyr det å være hverdagskristen?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det jeg legger i det - være seg selv, ta med de kristne verdiene inn i hverdagen. De 10 bud kan tas bokstavelig, men også abstrakt for i budene ligger det mange nivåer av budskap. Summen av de 10 bud er medmenneskelighet. Selv en kristen person vil ha både gode og dårlige sider som alle andre. Siden jeg bodde på et katolsk internat i England da jeg studerte der i 11/2 år så jeg at de katolske satte kirken i sentrum, mens vi setter samfunnet i sentrum og kirken på sidelinjen. Det var en tankevekker. En annen er å ha kontroll over ens tanker og det er ikke lett.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt forklart, jeg forstår hva du mener.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er faktisk en utfordring for å bli et bedre menneske og medmenneske. Før jeg reiste til England så følte ikke jeg at jeg var kristen slik norske kristne var. Likte å feste å ha det gøy osv. Oppholdet fikk meg til å innse at jeg kunne være kristen uten å virke salig på noen måte. Møte med katolske nonner var utrolig interessant. De var seg selv med sine feil og mangler, men brukte kirken til bønn for andre og seg selv (be om tilgivelse). Bønn er også en fin ting å legge inn i sitt liv, mener ikke da bønner som man kan utenat og fremfører i full fart (mister da den ettertankefulle virkningen som når man ber fra hjerte). En kristen vil aldri føle seg alene for bønn er en samtale med Gud.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg forstår din måte å være en kristen på. Det er bedre å være hverdagskristen enn helgekristen. Men de fleste mennesker lever etter etiske regler for rett og galt. Jeg avslutter med noe Bjørn Eidsvåg har sagt: Enhver religion leter etter Guds vilje med oss, men ingen av dem har rett til å gjøre krav på ham.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så sant, det var kloke ord. hehe det ene ordet førte til det neste. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Marianne MGrete AastorpJakob SæthrePirelliToveRoger MartinsenSol SkipnesAnniken RøilHarald KBård StøreBur1Elisabeth SveeAmanda ATove Obrestad WøienHegeCathrine HvasshovdKikkan HaugenKirsten LundWencheHilde Merete GjessingEllen E. MartolKristine LouiseBerit RPiippokattaIreneleserAkima MontgomeryLinnLene AndresenHeidi BBsiljehusmorIngvild SVibekeBjørn SturødBjørg Marit TinholtWenche VargasYvonne SandbergSigrid Blytt TøsdalTatiana WesserlingHilde H HelsethEgil Stangeland