Hva legger du i begrepet personlig kristen? Betye det at du har funnet din personlige måte å være kristen på? At du praktiserer troen slik det er best for deg?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Viss du leser songen "I syndsforlatelsens rike" så oppsummerer den ganske godt mi tru. Og det var det ordet eg burde brukt, at eg er ein truande. Altså at eg trur at det bibelen fortel, gjeld meg personleg. At Jesus kom til jorda for å frelse syndarar, og deriblant også meg.
Eg ynskjer jo å praktisere trua mi til beste for meg sjølv, men og til beste for andre. Skal vere den første til å innrømme at det ikkje alltid er truverdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg forstår hva du mener, men reagerer på uttrykket personlig kristen. Har alltid synes det høres litt underlig ut.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Uttrykket "personlig kristen" oppsto nok for en del år tilbake. Jeg tror det oppsto fordi man definerte befolkningen som helhet som "kristne", i motsetning til hedninger, eller jøder, eller hinduer eller hva det nå måtte være. Men etter hvert som folk fikk skolegang og kirken mistet grepet om folk, ble det vel behov for å skille mellom de som var "kristne" pga tradisjon (født i Norge, døpt i kirken som 99% av alle andre osv), og de som virkelig trodde på Gud og var ORDENTLIG kristne. Folk flest var kanskje "en kristen", men ikke KRISTEN - - - - og dermed begynte man å kalle de som virkelig engasjerte seg i denne gudstroa for "personlig kristne".
Noe sånt.
I dag har man kanskje i stadig større grad gått vekk fra å være "generelt kristen", slik at behovet for å definere de troende kan dekkes med bare begrepet "kristen".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Marianne MGrete AastorpJakob SæthrePirelliToveRoger MartinsenSol SkipnesAnniken RøilHarald KBård StøreBur1Elisabeth SveeAmanda ATove Obrestad WøienHegeCathrine HvasshovdKikkan HaugenKirsten LundWencheHilde Merete GjessingEllen E. MartolKristine LouiseBerit RPiippokattaIreneleserAkima MontgomeryLinnLene AndresenHeidi BBsiljehusmorIngvild SVibekeBjørn SturødBjørg Marit TinholtWenche VargasYvonne SandbergSigrid Blytt TøsdalTatiana WesserlingHilde H HelsethEgil Stangeland