Noen foretrekker kanskje at det er helt stille rundt dem når de leser, men jeg selv har i alle fall funnet ut at jeg liker litt "bakgrunnsstøy". Jeg har funnet ut at å sette på musikk fra filmer er helt perfekt som bakgrunnsmusikk. Som oftest er jo filmmusikk instrumentaler, så man blir ikke distrahert av tekst slik man ofte blir av "vanlige" sanger. Om jeg skal ha på "vanlig" musikk foretrekker jeg noe jeg lett kan "skyve" bak i bakhodet uten å høre på teksten noe særlig.

Av mine favoritter å høre på kan jeg nevne komposisjoner av Hans Zimmer (har komponert soundtrack til The Rise of the Dark Knight, Sherlock Holmes: Game of Shadows, Inception, Pirates of the Caribbean osv).

Så hva gjør dere? Setter dere på radioen, musikk eller har dere det helt stille rundt dere? Eller bruker dere noe annet som "bakgrunnsstøy"? Er bare litt nyskjerrig på hva andre gjør når de leser forstår dere :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 63 svar.

Som mange andre liker jeg å ha det stille når jeg leser, men av og til opplever jeg at hvis jeg leser noe som er tungt å forstå kan det hjelpe å høre på f.eks. Bach eller Mozart. Det er som om det hjelper i tenkeprosessen og gir ideer. Det hender også at jeg hører på soundtracks fra yndlingsfilmene mine hvis jeg vil forsterke stemingen i boken, f.eks. høre på Toccata av Bach hvis jeg leser f.eks. Poe. Eller Richard Clayderman hvis jeg leser f.eks. Jane Austen sine bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker å ha det stille, men av og til setter jeg på en LP med Dr. john eller Dire Straits. Tror det er fordi jeg hørte mye på disse når jeg var ungdom, og hadde en sterk leseperiode da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde en sterk lytte/leseoppleve med Chic Corea Electric band sammen med Ringenes herre for ca tjue år siden, er tilbake i boka med en gang jeg hører Corea. Ellers når jeg leser funker det veldig bra med både jazz og klassisk, Men må ikke glemme K.d lang, rolig pop rock som passer til det meste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg leser noe jeg skal lære er det gjerne klassisk musikk, Händel er en favoritt.. når jeg leser Ketil Bjørnstad hører jeg på hans musikk, da passer den spesielt godt. Når jeg leser for å kose meg kan jeg høre på annen jazz.; Garbarek, Keith Jarret osv Men gode historier er det ofte godt å nyte i stillhet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En god del av mitt bekjentskap med bøker går ut på å høre dem på lydbok, så da blir det ikke noe musikk, nei :-) Når jeg leser så liker jeg å ha det helt stille. Men lyden av vinden i trærne eller fuglekvitter, når jeg leser ute, det er bare fint :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva som helst så lenge det er musikk jeg liker :) Så for min del går det i VNV Nation, Depeche Mode, Rammstein, Nine Inch Nails, Colony 5, Icon of Coil, Lætherstrip, Natacha Atlas, Diorama, De/Vision mfl. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De eneste gangene jeg ikke har musikk på når jeg leser er på veldig fine, varme sommerdager hvor jeg kan sitte ute og lese i en park eller ved sjøen etc. Ellers er musikk obligatorsik. Men det må være rolig musikk. Radio og tv funker ikke, praten og bildene distraherer meg, og jeg mister tråden.
I det siste har jeg hørt mye på Cat Stevens, Tim Buckley og Peter Sarstedt når jeg leser. Og når jeg ikke leser :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bruker ikke så ofte musikk når jeg leser, det blir som regel bablingen til min datter som surrer og går i bakgrunnen eller at samboeren min ser på tv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fifty shades soundtrack spillelistene på youtube fungerer også bra som bakgrunnsmusikk når jeg leser har jeg merket

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk!
Har tenkt å søke opp fler av disse sangene som har blitt nevnt i bøkene, men aldri kommet så langt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ofte vil jeg helst at det skal være helt stille rundt meg, men hvis jeg velger å høre på musikk ender det som oftest opp med klassisk eller annen musikk hvor det ikke er noen som synger. Hvis jeg hører sang i musikken ender jeg opp med å bli distrahert pga. sangteksten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser gjerne bøker med headphones på og lytter til det meste, alt fra black metal til filmmusikk uten å miste konsentrasjonen. Men liker best å høre på Dimmu Borgir, 30 seconds to mars, Godsmack og Uriah Heep mens jeg leser siden det er favorittbandene mine.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sitter i en veldig bekvem elektrisk recliner i et helt mørkt rom, bortsett fra lys fra en enslig led-lampe som gir nøyaktig tilstrekkelig lys til å lyse opp boka jeg sitter med i fanget.
Musikken er rolig og lav fra flere hundre år tilbake i tiden, gjerne gregoriansk, protestantiske koraler eller orgelmusikk. Da koser jeg meg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jazz (Miles Davis, John Coltrane etc), The Tallest Man on Earth, Bob Dylan (de mer rolige låtene), Leonard Cohen, Melissa Horn, Ebba Forsberg m.fl.

Med andre ord ikke punk eller metal. Funker ikke for meg - når jeg leser. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når det gjelder hvilken musikk jeg foretrekker når jeg leser bøker. Så det er ganske ulikt noen ganger hører jeg musikk, mens andre ganger sitter jeg bare og nyter boken i stillhet. Leser og leser og til siste side uten noe lyd kulisser rundt meg.

Leser jeg en fin feel good bok hører jeg gjerne pop og singer song writer musikk. Andre jeg hører på når jeg leser kan være Amy Wienhouse, Duffy, Adele, Lissie og Sia. Og mye annet.

Andre ganger sitter jeg hører lydbok pluss og lese. Det er kjempe avslappende. I disse tider er det greit med bok og lyd bok influensa tider.

Ønsker alle sammen fin dag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Stilig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hører på hva som måtte finnes i mp3-spilleren min stort sett. Går mye i darkwave, EBM, synth, industrial, noe ambient og noe rock av Nine Inch Nails-typen :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må alltid ha lyd rundt meg uansett hva jeg gjør. Hører på det meste når jeg leser men Jakob fra NZ er en favoritt, trip-hop er også det egentlig. Nick Cave har laget noen bra soundtracks, Benjamin Button er absolutt høyt oppe på lista.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Rolig musikk. Jeg har noen favoritter; Pink Floyd, Sigur Ros, Carla Bruni, Siri Nilsen, Kent, Melissa Horn, First aid Kit, Radiohead.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker å ha en form for bakgrunnsmusikk/bakgrunnslyd mens jeg leser. Jeg setter enten på radioen eller tven med lavt lydnivå. Det er egentlig det samme hva slags musikk eller program som står på, det viktigste er at lyden fra radioen eller tven skjermer for andre forstyrrende lyder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Elliott Smith, Grant Lee Buffalo, American Music Club el.l. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stillhet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Liker også stillhet. både når jeg leser og ellers.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg foretrekker å ha det helt stille når jeg leser, så sant det er en litt komplisert bok å forstå eller tolke. Ellers elsker jeg ha å lav og rolig musikk når jeg leser. Da går det mye i filmmusikk eller klassisk musikk. Jeg velger også musikk som passer handlingen. Er det litt ekstra spennende krim så hører jeg ikke akkurat på Secret Garden :-) Noe som går mye igjen er Air On a G String av Bach - herlig musikk og vekker så mye følelser i meg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg kan lese både med og uten musikk. Hvis jeg hører på musikk så må den ikke overdøve mine tanker. Altså lavt i bakgrunnen.

Akkurat nå hører jeg mye på Ellie Goulding. Syns den passer til bok lesing.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har aldri vært inne på tanken å sette på musikk når jeg skal lese. Ble faktisk overrasket over at endel gjør d:) når jeg leser forsvinner jeg inn i en egen verden, lyder og støy stenges ute. Rart hvor forskjellige vi er.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes det er vanskelig å konsentrere meg uten lyder i bakgrunnen, så jeg hører alltid på musikk mens jeg leser. Som oftest blir det shoegaze eller post-rock, men noen ganger blir det minimalisme av et eller annet slag, gjerne Philip Glass eller Steve Reich. Til faglitteratur er drone favoritten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan også anbefale musikk av Dean Evenson. Fra Wikipedia:
"Dean Evenson is a New Age musician and producer. He plays several instruments including the flute, percussion, synthesizer and keyboards. In the New Age genre, his music is generally sounds of nature combined with flute melodies and other instruments for ambient and meditative purposes."

Men der er en viss fare for at musikken er såpass beroligende at man etterhvert dater Ole Lukkøye........:))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantastisk musikk å lese til. Takk for tipset selv om det ikke var til meg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker best å ha det stille eller å ha radioen på lavt volum. Men jeg kan også godt lese med fullt av folk i rommet eller annen støy.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker også Hans Zimmer, og da særlig soundtracket fra The Holiday. Det er så koselig og stille og fint :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må ta i bruk soundtracket fra The Holiday jeg også tror jeg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aller helst helt stille. , bare med lydene til hunden min. Hun snorker verre enn en tømmerhogger . Liten som en liten firkantet skammel ( krakk), men med lyd som en bulldoser. Men det er beroligende .

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Morsomt spørsmål.

Det kommer ann på bok til bok. Når jeg leste harry potter, hørte jeg på harry potter. Når jeg leste siste bøkene av song of ice and fire; så hørte jeg på Game of thrones. Jeg hører veldig mye på Film musikk generelt, og mye passer til bøkene. Når jeg leser krigsbøker, hører jeg på Band of brtother. Jeg spiller ikke data/pc/alle disse spillene der, men hører mye på musikken de har som også går igjen når jeg leser bøkene.
Får meg liksom mer inn i den verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må ha det stille når jeg leser. Klarer ikke bakgrunnsstøy. Da mister jeg stadig tråden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg ha lydar rundt meg, likar ikkje å ha det stille, - heller ikkje når eg les. Er vant til at mine familiemedlemer lagar masse lyd. Dersom eg ein sjelden gong er åleine heime, slår eg på både radio og TV - og slenger meg i godstolen med ei bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kan være situasjonsbetinget,alt fra klassisk til rock, men når jeg leser en god bok, får jeg ifølge mine døtre en"ikketilgjengelighetsmaske" tredd over ansiktet ! Og da er jeg borte vekk! Ellers er jeg glad i musikk,ja!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det avhenger mye av hva slags litteratur det er snakk om. Dersom det er fagbok, med innhold som skal læres ( f- eks i forbindelse med studier) , har jeg det alltid stille rundt meg. Men i de fleste andre tilfeller har jeg musikk på i bakgrunnen, og da i første rekke rolig og avslappende instrumentalmusikk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg synes det er fint med klassisk musikk ellers liker også jeg at det er helt stille når jeg leser! I alle fall ikke TV eller radio!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det kommer nesten an på hva man leser, men noe med Stan Getz eller Joni Mitchell funker bra for meg. Eller rett og slett radio stilt inn på NRK P2 lavt i bakgrunnen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Funnet ut at det beste ved å bo alene for meg er å kunne få lese i fred. Det aller, aller meste av tiden blir jeg uhyre distrahert av lyd. Men noen ganger, for hvem vet hvilken grunn, takler jeg lyd bedre hvis jeg leser en serie eller en veldig interessant bok. Kanskje fordi det drar meg mer inn. Men hvis jeg en sjelden gang velger å ha musikk til, er det klassisk, nå for tiden helst Beethoven, og helst piano. Musikk med stemmer blir nesten alltid uten unntak for distraherende.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg leser fortest og best når det er helt stille. Bor i rekkehus ved en trafikkert vei, så helt stille blir det aldri. Hvis boka er veldig spennende kan jeg koble ut alle lyder.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enten har jeg det helt stille eller så står tv`n på i bakgrunnen. Når jeg blir fanget av boka hører jeg ikke stort uansett:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Melody Gardot liker jeg ha lavt på i bakgrunnen ,når jeg leser eller på øret;-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg liker å ha radioen på når jeg leser, men den må være svaaakt på i bakgrunnen. Da er jeg fornøyd :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sjølv er ikkje eg veldig lydsensitiv, og ettersom eg ikkje bur åleine, må eg rett som det er finne meg i både tv-støy, barneskrik, diskusjonar, telefonsamtalar osv. Lista er lang, og dette går heilt fint. Men om eg får velge, vil eg aller helst ha det heilt stille. Har aldri gått inn for å sette på musikk når eg leser, sjølv om dette sikkert ikkje er ein dum idè for dei som likar det. Då måtte det ha vore noko utan framtredande tekst à la Lady Gaga og Rihanna. ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lyden av bjørkeved som knitrer i peisen er musikk nok for meg når jeg leser.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Ja, finst vel få lyder som er bedre enn det. Gleder meg til vinteren så man kan fyre skikkelig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat DET er ikke noe problem der jeg bor, jeg ha fyrt så og si hver dag siden august. I skrivende stund er klokken 8.30 på morgenen, jeg skal straks på jobb, men fyrer opp i peisen først for å holde varmen mens jeg spiser frokost. Østerdalsk vinter.....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har heldigvis ikke vært så veldig kaldt her jeg bor før nå denne uken. Har begynt å fyre på morgenen vi også nå..

Godt sagt! (0) Varsle Svar
  • 22 på morgenen i dag, så her er det "The casual vacancy" og FULL FYR i peisen som gjelder:-) Og så så godt at dagen har en time ekstra da, det er jo en time ekstra lesetid, det:-)
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det passer meg meget godt! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

DET høres koselig ut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønner ikke hvorfor du vil ha musikk på når du leser, det er da bedre med stillhet slik at en kan konsentrere seg om boka.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

fordi ingen er forskjellig.. Jeg blir fort ukonsentrert med stillhet, jeg blir med konsentrert med musikk. Jeg har dystleksi og konsentrasjons problemer. Men når det kommer til fagbøker, har jeg det noenganger stille. spessielt deler som er veldig vannskelige,.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fordi med musikk har man behagelig bakgrunnslyd. Stillhet eksisterer ikke, og uten musikk blir jeg bare irriterende klar over busser, biler, trikker, andre menneskers uinteressante prat etc.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Eneste lyden jeg får til å fungere noe særlig, er trafikk som kjører forbi på veien når jeg sitter på terrassen og leser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Foretrekker at det er helt stille rundt meg når jeg leser, men da må det være helt stille, og siden jeg bor i en gammel bygård er det sjelden jeg opplever det. Er lydsensitiv så alle lyder utenfra plager meg, det hender derfor at jeg har på musikk fordi det distraherer mindre. Hva slags musikk det er har ikke så mye å si, det er uansett bare bakgrunnsfyll. Vintersporten er snart i gang og da har jeg gjerne 3 eller 5 mila i bakgrunnen uten at det distraherer for mye.

Om kvelden bruker jeg en app med whitenoise jeg har lastet ned, den drukner ut andre lyder og gir meg en hyggelig regntromming å lese til. Har jeg mulighet så nyter jeg stillheten, men ofte må jeg ha litt bakgrunnslyd.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enten har jeg på radioen i bakgrunnen (P4) eller noe rolig musikk ala Enigma. Men når jeg leser pensum, så elsker jeg faktisk å ha Sirenia på i bakgrunnen (Goth metal), av en eller annen grunn fungerer det helt supert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stillhet er verdens vakreste musikk...

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Jeg foretrekker instrumental musikk når jeg leser så jeg ikke blir distrahert av tekst. Jeg liker også å ha det helt stille.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Her er det stille når jeg leser. Men jeg er veldig glad i stillhet, og synes det er herlig å kunne få litt fri fra kontinuerlig lyd overalt. Boklesing er som regel synonymt med avslappning for meg, og som lydsensitiv vil jeg ikke klare å slappe av like godt med musikk, selv om det bare er snakk om rolig, instrumental musikk.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie