Nei, - jeg synes ikke det blir for søtladent og svulstig, bare vakkert! Det skyldes nok først og fremst språket, sagt på en annen måte kunne det falt helt gjennom.
Men det snek seg også en liten stemme inn hos meg, som jeg ikke vet om jeg vil lytte til: Jeg er usikker på om jeg ville synes det var like vakkert hvis dette var sagt av en kvinne, om jeg ville vært raskere til å dømme en kvinnes svulmende kjærlighetslovprising som noe kliss, - mens en barsk manns .... ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

For å problematisere litt:

Når du sier at passasjen er "en barsk manns" kjærlighetslovprising, tror jeg du blander sammen forfatteren Knut Hamsun med 'fortelleren' i romanen, og det gjør vi som lesere svært ofte.

Avsnittene om kjærligheten i kapittel 3 bør kanskje betraktes som en generell beskrivelse som går utenom handlingen i "Victoria" (digresjon) og som kan være uttalt av personer av begge kjønn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg er veldig klar over at det er foratteren, Hamsun, jeg tenker på, og altså ikke en kvinnelig forfatter;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Karin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SHarald KOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLars MæhlumNinaBjørg L.DemeterVidar RingstrømBenedikteSvein Erik Francke-EnersenSilje