For noen er det eldgammelt, for andre; brennaktuelet. Noen har bare lest et stykke de ble tvunget til å lese på skolen, mens noen frivillig har pløyd gjennom samlede verker... Hvilket forhold har du til Ibsen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Intenst. Siden jeg leste Brand som 13-åring og skrev særoppgave i 9nde klasse om Kongsemnerne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eit sterkt eit.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samme her.
For meg er han den største.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I dag synes jeg alle skal lese litt i alle fall, siden han har bursdag i dag. 182 år hadde han blitt. hipp hurra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå braker det løs med Peer Gynt her i gården i alle fall. Skal på forelesning om en time, og etterpå er det vel bare å kaste seg over boka og lese selv! Har ikke lest den før men kjenner jo litt til den av omtale og via sitater fra før av, og gleder meg til å finne ut hva jeg synes og hva jeg får ut av den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er nok veldig urettferdig, men etter "hørespillene" jeg har sett/hørt frister det ikke å nærme meg noen av bøkene hans.
Har vel ikke noe annet valg enn å gi ham en sjanse etterhvert.. om en god stund. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det viktigste med litteratur som Ibsen er nok at du leser det frivillig og ikke bare som et del av pensum. Jeg personlig foretrekker å lese Ibsen framfor å høre det.

Liker å se/stykker, men vil helst ha lest det først da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det begynte vel med at jeg plutselig bestemte meg for å lese alle stykkene hans på et halvt år. jo mer jeg leste jo mer likte jeg det.

jeg kom meg gjennom samlede verker, og er blitt litt frelst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ibsen var et av mine første møter med klassisk norsk litteratur. Jeg ble bergtatt allerede som 11-åring. Skrev særoppgave (som det het den gangen) om Kongsemnerne i ungdomsskolen. Hjemme leste vi høyt fra Peer Gynt og Brand.

For Ibsen-fans anbefales et besøk i Ibsen-museet i Oslo.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skrev også særoppgave om Ibsen, på videregående. Skrev om samtidsdramaene; Et dukkehjem, Gjengangere, En folkefiende og Vildanden. Veldig spennende:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Henrik Ibsen si beste bok er nok Blod, svette og tårer av han sjøl.

Vidèo Jensen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg som har vokst opp med fjernsynsteateret som eneste alternativet på tv en tirsdags kveld gjorde Ibsen stort inntrykk. Og som voksen har jeg hørt alt som er gitt ut som høreteater og det har ikke fortatt sin glans.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har dessverre sett lite av fjernsynsteateret. Har bare sett opptak i diverse norsktimer. Stemmer absolutt for å få det tilbake.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror jeg har lest mesteparten av Ibsens skuespill opp gjennom årene. Og noen har jeg faktisk lest flere ganger. Det er virkelig litteratur som engasjerer og får en til å tenke. Jeg liker best de skuespillene der symbolikken er en del av skuespillet, f.eks. "Villanden" (favoritt), "Rosmersholm", "Lille Eyolf".
"Peer Gynt" er utrolig flott, og det skal leses/gjennomgås på et nettkurs (som jeg deltar i) i vår.
Et annet av Ibsens tidlige skuespill jeg vil anbefale er "Fru Inger til Østråt". Spennende og lærerikt.
Nei, det er nok ikke uten grunn at Henrik Ibsen er verdens nest meste spilte dramatiker (etter Shakespeare).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da jeg første gang så teaterstykket om Nora (Et dukkehjem) så ble jeg ganske så fascinert. Ikke minst fordi dette var så skrevet for såå lenge siden! Per Gynt har jeg også fått med meg, og for et par år siden; Byggmester Solness. Det som fascinerer meg med både Ibsen og andre "gamle" forfattere er at temaene er like aktuelle i dag som dengang; man kan relatere dem til dagens situasjon. Ikke sikkert alt var like tilsiktet fra forfatternes side, men likevel:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig. Jeg ble veldig fengslet av En Folkefiende. Tematikken der er veldig aktuell, og kommer nok alltid til å være det. Kampen mellom individet og flertallet. Har flertallet alltid rett?! Ibsen har faktisk økt min interesse også for filosofi og eksistensielle spørsmål. Sannheten er et av temaene jeg bla finner veldig interessant i Ibsens stykker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt forhold til Ibsen blir bare bedre og bedre, heldigvis.

Jeg har vært gjennom den obligatoriske lesingen på skolen, og det gav meg ikke så mye der og da. Men da jeg begynte å studere litteratur senere og leste Gengangere i fjor, så ble opplevelsen en helt annen. Senere i år skal vi lese Peer Gynt, og det ser jeg absolutt fram til.

Godt at man kan forandre mening etterhvert som man modnes og kanskje utvider lesehorisonten litt! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så gøy å høre:) Gjengagere var et av stykkene som absolutt gjorde at jeg fikk øynene opp for Ibsen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samme her. Nå har jeg ikke lest så mye av Ibsen, og etter obligatorisk lesing på skolen hadde jeg bestemt meg for å aldri lese Ibsen frivillig i hele mitt liv. Men for noen år siden lånte jeg gjengangere på biblioteket, og den syns jeg var fantastisk bra! Det andre jeg har lest av ham er også bra, særlig et dukkehjem. Peer Gynt har jeg bare lest utdrag fra, men har planer om å lese mer i fremtiden når jeg får bedre tid

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anbefaler også "En folkefiende", det gjorde veldig inntrykk på meg. Jeg tror faktisk jeg regner det som favoritten:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For de som har fulgt meg her så vet de at Henrik Ibsen er min favoritt forfatter. Jeg har lest alle skuespill, dikt, samt biografier.
Det er hans skuespill som står mitt hjerte nærmest, nettopp av den grunn som blir nevnt her, problematikken han tar opp som er like aktuell idag. Ibsens samlede verker er bøker som jeg stadig har fremme og leser i. Blir aldri lei og lærer noe av han hver gang :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Elisabeth SveeStig TMarit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  SkageBeathe SolbergGro-Anita RoenKaramasov11Nina G