Interessant artikkel i kulturdelen av Aftenposten om hvor viktig selve bibliotekbygget er for hvor mye det blir brukt. Har ikke funnet den på nett.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Veldig interessant og aktuelt for meg. Jeg har ikke brukt biblioteket på mange år fordi jeg liker å eie bøkene mine. Nå har jeg likevel måttet "krype til korset", og du verden for en opplevelse! Lørenskog bibliotek er virkelig en perle, med nye moderne lokaler, godt utvalg og flotte løsninger når det gjelder lån og innlevering av bøker. Har vært der noen ganger nå, og hver gang har det vært mange mennesker der.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gratulerer med perlen. Jeg er nok på motsatt fløy i forhold til deg når det gjelder eierskap. Noen få bøker og forfattere - og litt flere hørespill - er det stas å eie selv, men ellers er jeg svært takknemlig for at bibliotekene tar seg av den siden for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes det er greit at vi kan ha forskjellige forhold til eierskap og bøker. Er enig med deg at det er noen bøker som det er viktigere å eie enn andre. Uansett er jeg godt fornøyd med å bruke min nye "perle" av et bibliotek fra tid til annen - å være der inne, rusle rundt mellom hyllene, kikke litt på de ulike bøkene, gir meg en helt spesiell følelse av lykke og ro!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant. Et moderne og flott bygg representerer kvalitet og det er nettopp det mange vil ha. Hyggelig å befinne seg inni et pent bygg med hyggelig interiør og moderne løsninger. Det er ikke sikkert bokutvalget er større og bedre, men det er allikevel mer inspirerende å låne gamle bøker der enn i et trist hus med slitt interiør. Det visuelle betyr mye for mange

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Helt enig med deg, Brit. Det gir en følelse av "viktighet", av å bli tatt på alvor og å bli verdsatt. Dessuten hjelper det godt med vennlig og serviceinnstilt personale. Det nye biblioteket ligger i tilknytning til kulturhuset med alle de godbitene det har å by på!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og som Marit skriver under her - moderne biblioteker driver med mye mer enn utlån av bøker, selv om det er den viktigste biten, og spesielt for oss "tradisjonalister".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gamle bibliotek med gulv som knirker har også en sjarm! :)
Men skal bibliotekene appellere til de kommende generasjonene må de nok tilpasses slik at det ikke bare er bøker som kommer fram, bibliotekene må bli formidlere av kultur og media.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Jeg storkoser meg på biblioteket! Vi, altså jeg og ungen/e(eldste er begynt på skolen, så hun blir med bare i helgene nå) er iallefall på biblioteket en gang i uken. Da er det eventyrstund for de små, og de leker litt og låner bøker/filmer/dataspill. Nå har de begynt å låne ut tv-spill og.

Det er jo så herlig å gå mellom hyllene og titte, men som oftest bestiller jeg bøkene på nett, så jeg bare kan plukke med meg i hentehylla, for det er visst barneavdelingen som gjelder.

Biblioteket her i Fredrikstad er et gammelt bygg, men det ligger greit til, og det er pent og oversiktlig der.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det høres ut som dere er litt multi-brukere av biblioteket, og sånn sett er typiske representanter for (i alle fall den nære) framtidens bibliotekbrukere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, vi er nok det! Vi benytter oss av de tilbudene de har. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant... Har opplevt stor forskjell på bibliotekarer også, som en viktig årsak til hvorvidt det er mulig for meg å bruke hele biblioteket. Som det påpekes i artikkelen har mange eldre biblioteker et stort magasin til oppbevaring av "utgåtte" bøker, og det er stor forskjell på om bibliotekarer faktisk gidder å søke i arkivene og hente frem glemte bøker fra magasinene. Å "tittelsurfe" hvor man fysisk kan gå og dra fingeren over gamle bokrygger er jo det mest inspirerende...

At boktitler og forfattere ble lagt inn i datasystemer på 90-tallet var nå én ting, men hvorvidt noen gidder å søke blant de nedpakkede kjellerbøkene er en annen sak... Beste biblioteket jeg har hatt som fastbibliotek, er til dags dato Bristol Public Library. Der kunne man til og med sitte i lesesalen og se opp på hundrevis med hyllemetre med magasin, utilgjengelig for publikum, men med en stab som mer enn villig nok gikk for å klatre i stigene... Lillehammer var bra da jeg bodde der på slutten av 90-tallet. Og det beste med det lille lokalbiblioteket mitt nå, er bibliotekaren... Dyktig, kunnskapsrik og ivrig på å finne ut ting. Når man nå for tiden i tillegg kan søke selv på nett etter titler, har ikke lenger bibliotekarene unnskyldninger for å avfeie nysgjerrige særlinger som meg, som insisterer på å lese en fagbok fra 1922 el.l. Hehe

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når jeg - som i alder og kjønn er representant for en kategori som bruker biblioteket lite - kommer og spør etter en bok som sjelden er ute av hyllene, opplever jeg gjerne at bibliotekarene nesten får tårer i øynene av glede, og det er ikke måte på til hjelpsomhet. Dette gjelder i begge de lokale bibliotekene jeg bruker.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er en ivrig bruker av biblioteket, mindre er det ikke blitt etter at jeg ble student nå i høst. På biblioteket bestiller de bøker og hefter fra hele landet til meg slik at jeg slipper å bruke penger på noe jeg kun trenger å lese noen sider av. Og også her hos oss så har de eget rom for eldre litteratur; har fått mange eldre diktbøker blant annet derfra :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så bra! Jeg er også student dette semesteret, selv om det bare er 15 studiepoeng ved siden av full jobb.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alltid kjekt å fylle på litt :-) Jeg tror jeg kunne blitt evig student, - har tatt flere mindre studier ved siden av jobb, men nå er jeg "nesten" fulltidsstudent. Og når faget er norsk så er det (nesten) bare kos:-) (Lykke til med dine studier!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heldigvis har det blitt sånn... For 15-20 år siden var det verre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

SiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana Wesserling