Jeg har sett at flere av dere Dickens-leser også nyter verkene i filmatisert form. Det har også jeg fått lyst til! For å slippe å lete igjennom trådene etter gode tips, ber jeg herved om hjelp. Rett og slett - hvilke Dickens-filmatiseringer anbefaler dere?

Hvor får jeg tak i filmene? Er de i salg? Biblioteket mitt har ikke en eneste, men kan bestille.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Little Dorrit del 1 og 2 gikk på TV2 Filmkanalen i går formiddag - de sender ofte de samme filmene i en periode, tror jeg, kanskje de kommer igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oliver twist - Musikal versjonen er fantastisk, syntes nå jeg :D
Og oliver Twist serien fra 1997, med Tom Hardy (en av verdens beste skuespillere - alt fra forarbeid og div, som etter så mange år, endelig folk har fått øye for)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Roman Polanski sin filmatisering av Oliver Twist synes jeg er blant de aller beste. Burde være lett å få tak i. Kan anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk, høres spennende ut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke noe problem å få tak i diverse Dickens-adapsjoner, men jeg er ikke sikker på om alle finnes med norske undertekster.

Noen adapsjoner jeg liker:

  • Great Expectations (David Lean, 1946)
  • Oliver Twist (David Lean, 1948)
  • Scrooge (Brian Desmond Hurst, 1951)
  • Little Dorrit (Christine Edzard, 1988)
  • Nesten alt av BBC- adapsjoner (Bleak House fra 2005 er best)
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk for tipsene, Mari!
Men nå er det sånn, kremt, kremt, at du snakker med en gammel dame som knapt vet hva en adapsjon er ... Du mener at dette er filmer jeg kan søke opp og finne på nettet?

Nesten alt av BBC- adapsjoner
Hvilke bøker sikter du til her, i tillegg til Bleak House, som også Jenny anbefaler?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva mener du med søke opp og finne på nettet? Ønsker du å se dem online? Du bør i alle fall kunne finne disse på ulike nettbutikker, og sikkert også i forskjellige bibliotekdatabaser.

BBCs miniserier holder stort sett høy kvalitet, og de har laget svært mange Dickens-adapsjoner (dvs. av de fleste bøkene hans), så det er vel egentlig bare å ta fatt på det som måtte virke interessant. Jeg liker ikke Great Expectations fra 2011, men utover det kan jeg vel ikke huske å ha blitt skuffet av BBC.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi snakker nok litt forbi hverandre. Jeg ønsker å se filmene på tv. Det var ordet adapsjon, i denne sammenhengen, som forvirret meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Little Dorrit (1988) sendes på Tv2filmkanal imorgen fra 10.50-17.05. Om du ikke har DVR så er det kanskje liten sjanse for at du har hele morgendagen fri til å se på TV, men synes det var naturlig å opplyse om når du har startet denne tråden :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tipset! Har sett på opptak, dette vil eg ikkje gå glipp av! :-))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Adapsjoner er vel en liten anglisisme :)
På norsk ville vi vel kalt det innspillinger. Altså - det er disse innspillingene hun anbefaler.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk og takk :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Altså, jeg mener filmadapsjoner/filmatiseringer, dvs. spillefilmer og mini-serier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uten at jeg har sett den selv (og derfor ikke kan uttale meg) skal visstnok serieversjonen av Bleak House fra 2005 være helt fantastisk. Har veldig lyst til å se den selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne Jenseningar hKirsten LundSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenKetilGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt Fagertveit