Er det lov til å spørre om annet enn skjønnlitteratur her?

Jeg leter etter kokebøker kun om fisk, og fortrinnsvis enkle hverdagslige oppskrifter på fisk uten for mye staffasje. Nærbutikkene mine har ikke det beste utvalget av grønnsaker, krydder og andre ting, så hver gang jeg prøver å lage noe av en kokebok så får jeg ikke tak i ingrediensene. Og de fleste kokebøker jeg har sett er full av kreps og blåskjell og annen jålemat, når jeg helst vil lake noe med laks eller hvit fisk i ovn eller suppe.

Noen som kan ha et tips om en enkel fiskekokebok for hverdagsmat?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Hei
Jeg er Dora. Jeg så profilen din på bokelskere.no, liker å være din venn.
Jeg håper du ikke tankene. Hvis u vil vite mer om meg og for meg å sende
deg mitt bilde, send meg en epost på (dkumba30@yahoo.com

Takk.

Hi
I am Dora. I just saw your profile on bokelskere.no, like to be your friend.
I hope you do not mind. If u want to know more about me and for me to send
you my picture, send me an email at (dkumba30@yahoo.com

Thank you.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hilda nevner Ingrid Espelid... Kan anbefale sterkt en blårutete bok; Den Rutete Fiskekokeboken. :) Masse gode oppskrifter, i alle kategorier.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Prøv å få tak i Havgodt fra Nord-Norge av Ardis Kaspersen, med illustrasjoner av Eva Harr. Ei overmåte trivelig bok med både hverdags- og festoppskrifter. Inndelt i kapitler etter fiskeslag, og avsluttet med kapitler om "jålemat" (!): skjell, skalldyr og sauser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje litt sært, men forsøk å få tak i boka 'Fisk fra kjøkkenet på Knatten' som er skrevet av Annemarta Borgen, kona til Johan Borgen. Den er ikke bare ei kokebok, men ei bok med anekdoter, kulturhistorie, og mye mye mer. En klassisker på linje med de andre bøkene hennes 'Urtehagen på Knatten' og 'Rosehagen på Knatten'. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Skal ikke late som om jeg interesserer meg for oppskrifter, men jeg tror kokebøker er litt utdatert. Hvis du vil ha oppskrifter, bruk nettet. Det finnes spesielle oppskriftsider som matprat.no, eller du kan bare google hva som helst, og finne oppskrifter som folk har lagt ut på diskusjonssider osv. Et raskt googlesøk på "fiskesuppe" gir 82 000 treff... sikkert noen tusen av dem som inneholder oppskrifter, vil jeg tro. Fra mine dager på sider som "Barn i magen" vet jeg at folk villig delte oppskrifter som de selv hadde PRØVD og kunne anbefale - noe som er mer betryggende en jåleoppskrifter laget av profesjonelle kokker.

Kokebøker er mer for dem som liker å lese om mat og se bilder av mat - mer for dem som allerede kan lage mat og er veldig interessert, tenker jeg. For oss alminnelige tror jeg det er mer å hente på nett. Dessuten helt gratis :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet at kokebøker er litt utdatert, men synes det er mye koseligere å sitte å bla i en kokebøk enn å surfe rundt på nettet. Jeg er litt gammeldags slik :D

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Om du vil ha enkle oppskrifter kan eg anbefale "Fra boller til burritos", men der er det ikkje berre om fisk. Ellers så kan du sjekke opp ei av kokebøkene til Ingrid Espelid Hovig, ho har ei grønruta som berre er om fisk, og bøkene hennar brukar å vere ganske jordnære....lukke til, håper du finn noko du får glede av!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk for tips, spesielt om fiskeboken til Espelid. Den sjekker jeg ut med en gang :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det første som slår meg er å sjekke biblioteket og spør dem som jobber der. Lån bøker som du tror vil ligge nær det du søker. Har de ikke bøkene du søker etter, kan du fjernlåne. Er bøkene ikke i salg lengre kan du sjekke antikvariater etterpå.
Sjekket Adlibris.com ved søkeord, fiske kokebok: "Fisk; en kokebok for alle som trives på kjøkkenet av Anders Walberg"

Her avlives myten om at fisk er vanskelig å tilberede. Gode fiskeretter er ofte enkle retter med få ingredienser, for eksempel Ovnsstekt fisk à la Toscana, tre ingredienser! Det som gjelder er gode og ferske råvarer. Komplett med tips om vin og annet egnet drikke. Mye godt stoff presentert på 120 sider.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tips :) Vet det finnes hundrevis av kokebøker om fisk, så var litt mer interessert i å vite om noen kunne tipse meg om en som var spesielt bra. Har ikke lyst til å spørre på biblioteket. Spurte en gang om hjelp til bøker om smoothies, og fikk ikke mer hjelp enn at de pekte hvor kokebøkene var og at jeg kunne kikke der...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LMads Leonard HolvikBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyBerit B Lie