Utrolig flott bok! Tragisk å få bekreftet igjen hvor ille vi hvite er mot de med annen hudfarge. Sterk beretning om sterke mennesker, mennesker som tør å gjøre mer enn det som er forventet, mennesker som tør stå for det de mener.

Samtidig blir jeg så sint, så sint! Raseskille er helt forferdelig, og behandlingen de mørkhudete fikk (og kanskje fortsatt får?) kan ikke forsvares på noen måte! Til og med de som var ute og kjempet for USA i krig, ble ikke verdsatt da de kom tilbake til USA. En skam!

Boka forteller historien gjennom flere stemmer, og forfatteren klarer veldig godt å beskrive de forskjelliges følelser underveis i formidlingen. Stemmene er så "livaktige", og jeg klarer å se for meg menneskene mens jeg leste. Dette er en bok jeg tror ville vært veldig fin å høre som lydbok, hvis fortelleren klarer å formidle de forskjellige stemmene godt. Har reservert lydboka på biblioteket, og jeg tror jeg må høre den også.

Virkelig en roman som anbefales! En roman som gjør noe med deg, som gir deg kunnskap om hvordan det var for bare noen få tiår siden, en roman som vil si deg noe, og som er fortalt på en slik måte at det er vanskelig å legge den i fra seg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Helt enig med deg, en av mine beste leseopplevelser hittil i 2012:-) Anbefales varmt:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du tok ordene ut av munnen min :-) En veldig god bok, som tar for seg vanskelige temaer på en fortreffelig måte.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Marit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad Wøien