Hva er den beste kjærlighetshistorien du har lest? Den mest romantiske? Og hvorfor?

Nyt dagen og kjærligheten!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Jeg er svak for Stephanie Perkins Anna and the French Kiss. En bokelsker sier at den er full av klisjeer, men det er ikke meg i mot. Jeg elsker romantikk, og kjenner at hjertet mitt blir flytende og sørpete av bøker som denne. Jeg ble rett og slett forelsket av å lese den, og hadde verdens største glis over hele fjeset mot slutten av handlingen. Aaah, livet er virkelig ikke så ille når det finnes bøker som løfter deg opp og tar deg med, og.. vel, slipper deg hardt og brutalt i bakken slik at du sitter igjen med hjertesorg fordi de som har blitt dine nærmeste venner over de siste dagene og ukene må forbli i boken mens du må fortsette livet ulykkelig og alene. Men jeg elsker hvert sekund av det, og ville ikke ha valgt noe av det bort.

En annen kjærlighetshistorie må bli Skynd deg å elske. Fordi den er ærlig og rørende, og forteller om et sterkt og fortvilet par som møter motgang, men som holder på kjærligheten for hverandre gjennom alt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Broene i Madison county
av Robert James Waller .. Det er en fenomenal bok, har og sett filmen..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tross fire år siden trådstart må jeg bare slenge med et par, særlig ettersom jeg sleit med å finne "en romantisk bok" til en kunde i boksjappa jeg jobber i, for fem minutter siden.
Hun endte med noe jeg foreslo av Marian Keyes, siden hun plutselig kom på at hun hadde lest forfatteren med hell før, men underveis kom jeg på disse:

Mot Nordavinden og
Den syvende bølgen av Daniel Glattauer, og
En dag av David Nichols,

Den siste synes jeg var litt skvipete, og veldig "britisk" i humoren, men det er jo fryktelig mange som har likt den. Og de to av Glattauer eeeelsket jeg, de var skikkelige pageturnere og med ganske ok språk. Fås også i en utgave med begge bøkene i ett, Emmi og Leo.

Forøvrig må jeg si at deler av Min Kamp 2 av Knaus er noe av det mer romantiske jeg har lest! For et stormfullt og tidvis vakkert forhold, hvertfall i den spede begynnelse... Samt at mange undoms- og fantasyforfattere får til en del (obligatoriske?) romantiske twister.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den mest romantiske...? Det må vel bli Er du der ute? av Marian Keyes. Det blir vel også den boken jeg gråt mest av. Ellers vil jeg absolutt ambefale Der Regnbuen ender av Cecelia Ahern. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Den første jeg kom på var også PS: jeg elsker deg, av Cecilia Ahern. Jeg leser tydeligvis ikke så mye romantikk... Fornuft og følelser, og andre Jane Austen romaner er jo spekket med deilige Mr. Darcy og annen romantikk :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ja, selvfølgelig Tatt av vinden og Scarlett! glemte helt at jeg hadde les de bøkene! De er jo romantiske så de holder

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja, er de egentlig det? Det er jo ingen lykkelige kjærlighetspar i den historien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvem har sagt at kjærlighet må være lykkelig?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jada - Scarlett lider av Ashley-fiksering, umoden og ureflektert og bortskjemt som hun er - men hvem elsker hun egentlig når det kommer til stykket?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Seg selv, faren og moren, tenker jeg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lidenskap - Tatt av vinden damper av lidenskapelig kjærlighet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvem er den lidenskapelige? Kanskje Rhett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av den litt mer littleste typen vil jeg anbefale "PS: Jeg elsker deg" og Der regnbuen ender" av Cecilia Ahern

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sier meg enig med Natalie Normann, Jane Eyre er favoritten på den kanten! :) Fantastisk kjærlighetshistorie!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hm. Det finnes så mange. Tatt av vinden skårer høyt, det samme gjør Tornefuglene (selv om jeg alltid syntes at Ralph the priest var litt pingle). Corellis Mandolin er vakker og tragisk. Det samme er Den engelske pasienten (som i tillegg er godt skrevet). Min personlige favoritt er Jane Eyre. Karakterene er gode, den er godt skrevet og det er en egen vri på den klassiske historien om askepott og prinsen. Jane har prinsipper og firer ikke på noe, uansett hvor fristende det er å gi etter for prinsen. Den er like god nå, som da jeg var 12. Hvor mange bøker kan man si det om?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser veldig få romantiske bøker, men jeg kan huske en serie fra min hormonelle, drømmende ungdomstid: Barbara Cartlands bøker. De var veeeeeldig klissete og romantiske. Alltid om en fattig pike som på en eller annen måte havnet i sosietetssammenhenger med prinser og jarler og det som værre er..eller fattig gutt og rik frøken...kliss klass sirup. Innmari romantisk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest mange romantiske kjærlighetshistorier. Akkurat nå var det Kaptein Corellis Mandolin jeg først kom på. Den er klassisk romantisk, med de to som ikke kan få hverandre, men elsker hverandre likevel;den greske stolte kvinnen som uten å ville det faller for den italienske kaptein Corelli, som er del av okkupasjonsmakten under 2. verdenskrig.Litt samme tema som i tidenes mest kjente romantiske kjærlighetshistorie : Romeo og Julie.

Ha en kjærlighetsfull dag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den vakreste kjærlighetsromanen jeg vet om, er Kjærlighet i Koleraens tid av Márquez. Det er ubetalelig når de to, som har vært ulykkelig adskilt nesten et helt liv- treffes igjen, som gamle, og hvordan Márquez skildrer dette møtet. Jeg er lite glad i søtsuppe-romantikk, men denne faller ikke i den kategorien. Filmatiseringen av denne boka, derimot, er noe av det mest platte og forstilte jeg har vært vitne til, så den anbefaler jeg å styre langt unna

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er enig i at søtsuppe-romantikk ofte virker mot sin hensikt; man blir rett og slett småkvalm. Kjærlighet i koleraens tid har jeg enda ikke fått lest, men jeg må si at "The Atonement" troner høyt opp på min romantiske liste. Den er også fri for kjærlighetskliss. Uansett er det jo en eller annen form for kjærlighetshistorie i de fleste bøker, enten det baserer seg på vennskap, seksualitet eller familieforhold.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

VariosaFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-LiseIreneleserG LIngunn STerje Mathisen