Det var ett godt og begrunnet svar, du nevner mye av det samme som jeg tenker faktisk. Har også kommet over avsløringer på bøker jeg skal lese og det er ikke noe særlig.

Det er ikke alltid like lett å begrunne hvorfor man liker/ikke liker en bok, men jeg er helt enig med deg i at det er viktig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Nei, det er ikke alltid like lett å se akkurat hvorfor man føler som man føler. Men det er vanligvis mulig å gjette litt. I det minste å kanskje skrive litt om hva slags type bøker man liker, så kanskje leseren kan vurdere om det er samme type bøker man selv liker.

Ellers glemte jeg å snakke om linker til omtaler på egne sider. Jeg er ikke særlig fan av å bare legge inn linken, a la "min omtale finner du her [link]". Da gidder jeg ikke å klikke, det tilføyer liksom ikke noe til bokelskere.no og inviterer i allefall ikke til kommentarer og diskusjon. Det jeg derimot synes er helt greit - og det jeg gjør selv - er å legge inn hele (evt en oppsummering/sammendrag av) omtalen her på bokelskere, og heller nevne øverst eller nederst at den opprinnelig ble lagt ut på personlig side. På den måten finner i allefall jeg i blant fine blogger uten at jeg blir tvunget til å forlate bokelskere bare for å se hva vedkommende synes. Om han/hun skriver godt, får jeg gjerne lyst til å se hva annet han/hun skriver, og da er linken nyttig for min del.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Ser du har tatt opp dette i bloggverden, det er interessant å se hva bokbloggerne selv tenker om det :-) Spennende å se hvor mye dette engasjerer og provoserer.

Om andre vil lese innlegget og reaksjoner fra bokbloggerne finner dere det her

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg ble overrasket. Trodde ikke det jeg sa var spesielt kontroversielt, forventet at dette i hovedsak var noe mange rett og slett ikke tenkte over (var derfor jeg tok det opp). Men jeg klarte visst å provosere enkelte voldsomt. :P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare morsomt med litt temperatur, det viser at folk er engasjerte :-)
Synes du skrev et bra innlegg og svarte godt og saklig for deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var et vettugt innlegg! (og så var jeg da selv sitert :-))

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er enig med deg i at enten hele omtalen eller deler av den med en lenke til egen side må være greit under den "nye" funksjonen bokomtaler. Lenken kan være interessant og nyttig for noen og jeg kan ikke se at det skal være til hinder eller større irritasjon da den er lett å ignorere. En løsning kunne være at ved lengre tekster kan deler av teksten vises med en les mer-knapp til slutt (som på Goodreads.com). Noen har klaget over at de lange tekstene tar lang tid å laste inn og tar oppmerksomheten vekk fra de andre kortere tekstene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, en kollapset tekst med en les mer-knapp hadde gjort seg med tanke på de som opplever at det tar for lang tid å laste/navigere siden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

WORST. DISCUSSION. EVER.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jaha? :)

(Det var dette med begrunnelser da...)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du skriver så gode bokomtaler at jeg er glad for at du legger de ut fullt og helt her.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk skal du ha, det var hyggelig å høre. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SHarald KOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAkima MontgomeryLars MæhlumNinaBjørg L.DemeterVidar RingstrømBenedikteSvein Erik Francke-EnersenSiljeØystein Espeseth-AndresenJakob Lund KlausenTorill RevheimOddvarGritaolinemay britt FagertveitPia Lise Selnes