Hauge har mange dikt som har med naturen å gjøre, men jeg vet ikke om noe dikt som har ordet "grøft" i seg. Kan din mor huske noe mer fra diktet? Hauge har også oversatt flere utenlandske dikt så det trenger kanskje ikke nødvendigvis være hans eget dikt heller? Om det er veldig mye om å gjøre å finne dette diktet så kan du henvende deg til Det Norske Samlaget som har gitt ut flere av Hauge sine dikt, evt biblioteket i Ulvik. (Men du må nok ha litt flere opplysninger enn "grøfta" :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Hun husker dessverre ikke mer enn at det omhandlet grøfter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Biblioteket i Ulsteinvik? Mener du ikke Ulvik? :)

Ellers: Takk for alle svarene, folkens! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Huff, jo selvsagt; Ulvik:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er jeg så nysgjerrig at nå må vi finne dette diktet. F.eks. var det noen spesielle forfattere han oversatte? Husker en Umsette diktsamling var tilsalgs for en tid tilbake av Olav H. Hauge. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hauge har en anselig diktproduksjon bak seg, så om en ikke "kan" dette diktet fra før skal man ha flaks for å finne det.

Når det gjelder gjendiktninger så har han 50-60 dikt bare av Stephen Crane. I tillegg gjendiktninger av Robert Bly, Kenneth Rexroth, Sylvia Plath, T.E.Hulme, Etheridge Knight, Paul Celan, Johannes Bobrowski m fl så du har en stor jobb om du skal klare å finne et dikt med så få referanser:-))

Men om noen har lyst å "lete" litt så er bonusen mange gode leseropplevelser. Da Hauge på sine eldre dager mistet gnisten til egen skriving, tok gjendiktningen stor plass i livet hans. Å gjendikte er en stor kunst i seg selv, man skal både få fram rytme og tematikk og mange sier at Olav H. Hauges gjendiktningen ofte overgikk originalen:-).

For de som ønsker å finne ut mer om Hauge så anbefaler jeg biografien "Mitt liv var draum" av Knut Olav Åmås; fantastisk bok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

MartinHelena EReadninggirl30Tor Arne DahlKirsten LundTanteMamieVegardAnn EkerhovdRufsetufsaVibekeCathrine PedersenTheaNils Egil LieelmeIngeborgBjørn SturødLilleviGro Anita MyrvangJarmo LarsenHarald KVannflaskeEgil StangelandDemeterStig TChristofferBente NogvaMarianne  SkageTone SundlandBeathe SolbergVanja SolemdalalpakkaEirik RøkkumBjørg  FrøysaaEmil ChristiansenTine SundalLailaJulie StensethMarianne MGrete AastorpJakob Sæthre