Jo takk, men det var ikke nødvendigvis grøfter i tittelen. Det blir nok en utfordring å finne det, særlig siden moren min virker usikker på om det i det hele tatt omhandlet grøfter. (Hun husker visst ikke helt.) Hehe. Takk uansett! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg har lett uten å finne noe som inneholder grøft/grøfter. Nå har jeg ingen av diktsamlingene hans, så jeg lette på internett. Fikk litt inntrykk av at Olav H. Hauge ikke er overrepresentert med diktene sine der ute. Siden du er usikker på dette med grøftene, så tillater jeg meg å komme med et forslag. Det er ikke verre enn at det er feil dikt.

UNDER BERGFALLET

Du bur under bergfall.

Og du veit det.

Men sår din åker

og trør trygt ditt tun

og lèt dine born leika

og legg deg

som inkje var.

Det hender,

når du stør deg til ljåen

ein sumarkveld,

at augo sviv som snarast

yver bergsida

der dei segjer

sprekken

skal vera,

og det hender

du vert liggjande vaken

og lyda etter

steinsprang

ei natt.

Og kjem raset,

kjem det ikkje uventa.

Men du tek til å rydja

den grøne boti

under berget

um du då har livet.

Olav H. Hauge

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

MartinHelena EReadninggirl30Tor Arne DahlKirsten LundTanteMamieVegardAnn EkerhovdRufsetufsaVibekeCathrine PedersenTheaNils Egil LieelmeIngeborgBjørn SturødLilleviGro Anita MyrvangJarmo LarsenHarald KVannflaskeEgil StangelandDemeterStig TChristofferBente NogvaMarianne  SkageTone SundlandBeathe SolbergVanja SolemdalalpakkaEirik RøkkumBjørg  FrøysaaEmil ChristiansenTine SundalLailaJulie StensethMarianne MGrete AastorpJakob Sæthre