Vel, om du vil ha et forholdsvis seriøst svar:
Ubuntu er som Windows, altså et operativsystem for PC.
Bortsett fra noen små forskjeller. Som at Ubuntu er GRATIS. Og fungerer.

Personlig er jeg av den oppfatningen at Windows prøver litt for hardt. Du skal ikke trenge å fortelle maskinen hva den skal gjøre, for det skal Windows allerede ha gjettet på.
Du skal ikke behøve å gjøre vedlikeholdsarbeid mm, for det har Windows kontroll på.
Du SKAL starte programmer, men det er absolutt mulig Windows ikke er enig eller skjønner hva du vil, og da må du regne med å starte programmet en gang til.

Jeg slo av "autoplay"-funksjonen på mine maskiner (Det er den funksjonen som gjør at når du putter en musikk-cd i cd-spilleren på pc'en, så starter musikkavspillingsprogrammet ditt. Og når du putter en video-dvd i dvd-spilleren til maskinen, så starter video-avspillingsprogrammet.) Etter at jeg slo av autoplay, og sa "ingenting skal starte på min maskin uten at jeg fysisk BER om det", så starter bare halvparten av CD/DVD-ene jeg putter i maskinen automatisk. Hvilken del av "slå av" som maskinen ikke forstår (eller bare forstår halvparten av) er jeg ikke sikker på.

Det hevdes, av de som kan sånt (eller later som), at den Linux-baserte Ubuntu-operativsystemet jobber "renere", altså gjør mindre av det du ikke ber om at blir gjort.

Jeg bruker windows-maskiner, men kjenner av og til at det er som å ville ta en dusj og få beskjed om at "det kan du ikke, for windows vasker middagsserviset i badekaret". (Mao tanken er god, men gjennomføringen (og oppbyggingen) mangler litt.). Middagsserviset trenger nok vask, men IKKE i badekaret, og absolutt IKKE i badekaret når JEG vil dusje. Men når du bruker Windows, så har du ikke noe valg, du er prisgitt Windows prioriteringer. Jeg TROR det er fordi Microsoft mener at vi som brukere er for DUMME til å vite hva vi vil. Derfor "fikser" de alt for oss, sånn som vi BURDE ha villet ha det.

Høres jeg bitter ut?
Absolutt;)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Takk for seriøst svar på en litt useriøs kommentar. Jeg er kun en enkel pc-bruker (Windows!) og har lite å bitre meg over. Lykke til med fortsettelsen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude Jensen