Hva er det som gjør at DU liker forfatteren? Jeg hadde skyhøye forventninger til han, og må innrømme jeg ble kjempeskuffet... Og hvilken bok er evt din favoritt, og hvorfor?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Jeg har lest Alkymisten og Veronika vil dø. Likte begge, men elsket ingen av dem. Tror det kan være noe i det som blir skrevet her, at man må lese dem til rett tid. Alkymisten syntes jeg var vakker og en veldig fin bok på sin måte, men jeg tror kanskje at jeg hadde fått mer ut av den om jeg leste den på et annet tidspunkt enn da jeg leste den. Tror ikke jeg var tålmodig nok, og jeg var ikke helt åpen for å tenke særlig mye over historien på det tidspunktet. Veronika vil dø leste jeg ikke så veldig lenge etterpå, og den var veldig annerledes enn Alkymisten. Husker jeg ikke syntes den var særlig fantastisk etterpå, selv om den jo hadde noen fine øyeblikk og et slags kult budskap (om jeg husker riktig rett). Begge bøkene ble lest fordi de sto så pent og pyntelig og tilgjengelig i mammas bokhylle! Der står også noen flere Coelho bøker, så mulig jeg blir å lese de og en gang i fremtiden. Synes han skriver fint og vakkert, om en litt for svevende til tider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å lese én bok av Paulo Coelho og gjøre seg opp en mening om ham, tror jeg er å BE om å måtte revurdere! De to første jeg leste likte jeg virkelig godt, Alkymisten og Pilegrimsreisen, men den tredje, som har blitt mitt livs første jeg har kommet igjennom som lydbok, Ved elven Piedra satt jeg og gråt, var en stor skuffelse. Men jeg har jo lest hva andre her skriver og har bestemt meg for at Veronika vil dø blir den neste jeg leser av ham.

Det andre sier her om å måtte være i den rette sinnsstemningen og ha en viss åpenhet for det åndelige, er gode poeng. Før avviste jeg kategorisk alt som var direkte religiøst i innhold. Heldigvis har jeg blitt litt mer voksen og kan gjerne lese noe fra religiøse miljøer, selv om jeg ikke tror på Gud. Men jeg har et agnostisk livssyn, ikke ateistisk, og anerkjenner selvfølgelig at et åndelig liv kan eksistere uavhengig av en gud. På den måten treffer Coelho meg, siden han viser at han selv er katolikk, men påtvinger ingen synspunkter. Man er bare narrativt med på enkelte religiøse hendelser, eller enda oftere, mirakler... Det er karakterene hans som mener, tenker, tror og opplever. Han belærer såvisst ingen! Det er det jeg liker best med det han skriver.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror man må lese Coelho på riktig tidspunkt; en eller annen gang i livet der akkurat det budskapet passer. Om man ikke trenger moralen i den fortellingen, vil Coelho stort sett fremstå som fryktelig klisjéaktig. Veronika vil dø er en av favorittbøkene mine, men jeg vil ikke lese den igjen (har blitt noen år siden jeg leste den). Kan hende det ødelegger alt. ;) Rimelig sikker på at Coelhos bøker er helt avhengig av å bli lest til riktig tid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg både elsker og hater han. Eller ikke han, men det han skriver. Noe synes jeg er dårlig rett og slett, mens andre er bra. Jeg liker han fordi han, som allerede nevnt, skriver om åndelige temaer. Det er spennende. Jeg likte best Brida og Veronika vil dø. Alkymisten, Valkyriene og Pilgrimsreisen er det verste jeg har lest av han.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De fleste av bøkene til Coelho har ett budskap, ofte åndelig eller spirituelt, så for å få fullt utbytte av de er det en fordel om leseren i det minste er åpen. Jeg har lest flere av bøkene hans og likt de, men jeg har også forståelse for de som ikke liker de.

Min favoritt er Veronika vil død, jeg må innrømme at jeg syntes den var litt treig til å begynne med, men jeg likte historien og budskapet den kom med. Har også lest Alkymisten, jeg husker lite fra den men jeg likte den og. Har også lest Elleve minutter, Seierherren står alene og Heksen fra portobello, de var greie men langt fra noen favoritter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er nysgjerrig på han selv, fordi jeg har hørt så mye flott om han og det han skriver. Har også sett mye sitater og sånt rundt av han som jeg liker. Men jeg er skeptisk, vet ikke hvor jeg skal begynne, også er det så mange som hater bøkene hans og. Virker som de er litt sånn elsk/hat bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veronica vil dø var mitt første møte med Coelho. Den likte jeg godt, derfor gledet jeg meg da jeg fikk Alkymisten i hus. Den ble en skuffelse, men jeg bestemte meg for å gi ham en sjanse til. Etter Djevelen og frøken Prym var mitt forhold til Coelho imidlertid blitt såpass anstrengt at jeg ikke gadd mer.

Han har jo en enorm produksjon, så det kan godt hende det finnes flere lyspunkter i forfatterskapet hans, men det har jeg foreløpig ikke tenkt å undersøke nærmere. Hvilken bok er det du har lest?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva var det du ikke likte med Djevelen og frøken Prym? Jeg syntes den var veldig artig, men mistenker at jeg leste den uten å tolke noe videre. Ligger det et budskap der oppegående mennesker får i vrangstrupen;)?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vanskelig å forklare. Delvis fordi det er lenge siden jeg leste den, men også fordi jeg syntes det var noe påtatt "eventyraktig" ved den som ikke gikk hjem hos meg (Rødhette og ulven?). Hvis jeg nå husker riktig, gikk "budskapet" blant annet ut på å fri seg fra gamle konvensjoner, så det fikk jeg nok ikke i vrangstrupen. Men det var noe ekkelt og klamt ved hele historien som frastøtte meg.

Når det er sagt, må jeg tilføye at dette godt kan være ei god bok. Men så er det dette udefinerbare som noen kaller "kjemi" -

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er mer nysgjerrig på hvordan du kan ha skyhøye forventninger til en forfatter svært mange ihvertfall i Norge elsker å hate:)? Et søk på Coelho her inne vil bekrefte det. Og hvorfor ble du kjempeskuffet og hva leste du? Jeg har lest C som lett sommerlektyre og synes han er et godt alternativ for eksempel når en vil ha lite motstand og ikke gidder krim. På sitt beste er han en god eventyrforteller og henter vel også noe i fra sagntradisjonen, som i Djevelen og frøken Prym og i Alkymisten. Veronica vil dø er annerledes, mer realistisk. Den likte jeg også godt. På sitt dårligste blir C vel pompøs og bløt. Innemellom også litt mannsgris skal vi tro anmeldelsene av senere bøker der temaet ung jente/ gammel mann visstnok forekommer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste Alkymisten, ræl! Jeg leste den før min tid her inne, og jeg syns alle skrøt så av bøkene. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, men kan du begrunne det slik du ber andre om å begrunne sine oppfatninger?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg syns det er interessant å lese hva andre mener gjør boken/bøkene så god(e), det er det hele. Begrunnelsen min for at jeg ikke likte den? Jeg syns det ble en samling med masse flotte ord som ikke ga meg noen verdens ting.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alkymisten er tydeligvis en elsk/ hat bok, ut ifra hva folk her inne sier!! Folk gir den enten terningkast én eller seks... Jeg syntes den var fenomenal...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Med andre ord bør jeg lese en annen bok og, skjønner ut fra tråden at jeg kanskje startet med "feil" bok. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hehe, minst én ;)

Jeg har ikke tenkt å gi ham opp, men jeg vil lete litt bedre etter anbefalinger fra folk som har trillet terningen omtrent likt som meg selv. Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude Jensen