Fant denne siden når jeg søkte etter måter å øke lesehastigheten på og synes kurset de tilbyr virker interessant. Er det noen her inne som har prøvd denne siden eller kjenner til noen som har prøvd den? Eller har dere andre måter dere har trent opp leseferdighetene på?

Pageturner

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg skjønner ikke helt hvorfor man skal rushe seg gjennom bøkene fortest mulig. Bøker skal nytes i det tempoet man føler er greit selv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er forsåvidt enig men poenget er ikke å ruse gjennom bøker, men å kunne lese fortere uten at det blir rushing ut av det. Går leseforståelsen ned når farten går opp er det jo ikke noe poeng i de ekstra ordene per minutt, men viss resultatet er den samme leseforståelsen og den samme nytelsen ser jeg ikke hva som er så farlig med å ville lese litt fortere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det ligger en e-bok ute, gratis, om dette. Se om de får åpnet den:
http://www.nb.no/utlevering/contentview.jsf?urn=URN:NBN:no-nb_digibok_2010072308072#&struct=DIV4

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes det virker litt merkelig dersom det gjelder skjønnlitteratur for det synes jeg at man skal nyte. Når det gjelder faglitteratur så pleier jeg å sette fingeren på midten og dra den nedover teksten. Da pleier kjerneord/uttrykk fange øynene fort.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Artig side.
Jeg leser 400 ord i minuttet, ifølge testen (og hadde alle spørsmålene rett). Lurer på om de står ved det de sier om at de kan lære meg å lese dobbelt så raskt. (Forrige gang jeg testet noe sånt lå jeg på 500 ord i minuttet, så jeg taper meg visst uten trening;) )

Hurtiglesing, sånn jeg lærte OM det for lenge siden, er kun en treningssak.
Første trinn er å lese mye. Det gjør deg istand til å lese fortere uansett. Når du ikke staver hvert enkelt ord, men leser hele ordet under ett.
Deretter er løsningen å lese flere ord i slengen.
Øyet HOPPER bortover linjen. Derfor må man trene seg på å lese FLEST MULIG ord pr hopp. Da bruker man tiden på å flytte blikket NEDOVER siden og ikke bortover.

Du kan sikkert ha noe igjen for et slikt kurs, men personlig tror jeg du kommer like bra ut av det teknisk, og bedre ut av det økonomisk, ved å låne en bok om hurtiglesing på biblioteket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svar. Biblioteket er alltid et godt alternativ, og en bok om hurtiglesning var min første tanke. Men siden virket litt spennende så skader det jo aldri å se om det finnes noen erfaringer om siden her.

Fant også et par teknikker ved hjelp av et rask google-søk, deriblant det du skriver om hurtiglesning. Det var også en teknikk hvor du brukte en penn e.l. til å markere under teksten litt raskere enn du vanligvis leser. Dette skulle gi bedre flyt i lesningen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel, fordelen ved å ta det som et kurs er at du får hjelp til å styre fremgangen.

Selv lærte jeg om den hurtiglesingsteknikken for veldig mange år siden da jeg fikk en bok om "hukommelse og leseteknikk".
Hukommelsesdelen var stort sett den "hvordan huske mest mulig på rams ved å gjøre alt om til ORD og så konstruere en historie med de ordene"-teknikken. (Du husket 2 ved å tenke "svane", du husker 1 ved å tenke flaggstang og du husker 21 ved å huske en svane som klatrer opp en flaggstang). Grei teknikk, men... jeg tror jeg idag fremdeles husker etpar av oppgavene (altså historiene jeg laget), men jeg husker ikke hva jeg kjøpte i butikken sist fordi det ikke har vært brytet verdt å pugge det...

Lesedelen var veldig "hopp minst mulig med øynene". Det er ikke akkurat en teknikk jeg har brukt mye bevisst, men det skader jo ikke å vite om den, og ha den i bakhodet.

Når det gjelder det å bruke en penn til å markere under... Jeg håper du ikke snakker om å TEGNE i bøkene (Vi er tross alt bokelskere, og det å streke under ALT i boken ville være helligbrøde;).
Mer alvorlig.... Det å ha en blyant som beveger seg bortover linjen... eller enda verre, en blyant JEG beveger bortover linjen... høres ut som noe som vil ta fokuset bort fra selve lesingen. På sikt ville iallefall JEG blitt veldig god til å føre en blyant bortover boksider, og sannsynligvis kunnet gjøre DET veldig raskt, uten at det hadde påvirket selve lesehastigheten min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kan berolige deg med at jeg har ingen planer om å tegne i bøkene. :) Det må bli baksiden av kulepennen i så fall. Syntes det hørtes litt merkelig ut selv også, men kanskje det virker bedre enn en skulle tro.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Heidi LBjørg L.Ann EkerhovdKirsten LundHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg RistvedtVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H Hoel