Ønsker tips om gode kaffebordsbøker. For de som ikke er kjent med begrepet så er Wikipedias definisjon ganske dekkende både for hvordan det er allment brukt og hva jeg selv er ute etter: A coffee table book is a hardcover book that is intended to sit on a coffee table or similar surface in an area where guests sit and are entertained, thus inspiring conversation or alleviating boredom.

Ofte er de også store av format, men for meg er verken størrelsen eller om den har harde eller myke permer viktig. "For begynnere"-serien, for de som er kjent med den (tar for seg tenkere og ideer, og er illustrert), regner jeg som ypperlige kaffebordsbøker. De trenger altså ikke handle om kaffebord og være formet som et, slik som den Kramer i Seinfeld fikk den ideen å skape, hehe. Jeg leter etter bøker som tar for seg spennende og gjerne litt innfløkte temaer på en litt lettfattelig måte, for å vekke inspirasjon og undring. Bilder og aforismer er bra. Grunnen til denne nyervervede fascinasjonen er funnet av boka Frys: vellykket nedfrysing av herr Moro, en samling av sentrale tekster og merkelige og sterke bilder fra det forrige århundret, nærmest den ultimate kaffebordsboka i dette hus.

Intet tema for smått, intet tema for lite.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Det var de jeg kom på sånn på stående fot fra min egen samling. Litt av hvert, i allefall! Ellers er jeg enig med kommentaren under om at Nostalgisk ordbok også gjør seg godt på kaffebordet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan anbefale Sjerven med sin "Nostalgisk Ordbok", masse humor og forklaringer på gamle begreper :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når eg høyrer omgrepet "Coffee table book" tenkjer eg på Seinfeld-episoden der Kramer lagar ei kaffibordbok om kaffibord som er eit kaffebord!
Sjå Youtube-klipp frå verdens beste TV-serie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mistenker at du ikke har lest åpningsinnlegget godt nok! Haha. Jepp, det er kostelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for alle gode tips! I stedet for å svare hver enkelt gjør jeg det slik, i tillegg til at jeg naturligvis har gitt en stjerne til hvert bidrag i tråden. De skal alle søkes opp, granskes og veies!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er noen av mine "kaffebordbøker" (jeg kaller dem showoff-bøker, hehe):

Edzard Ernst - Trick or Treatment?
Mitt hemmelige våpen hvis samtalen skulle pense inn på akupunktur eller homøpati. Fin oppslagsbok for hva som virker og ikke virker, skrevet av en professor i alternativ medisin, faktisk.

Harald Rex - Kongen Din
Samling av @KongenDins twitterstatuser, med illustrasjoner og alt. Tror dette er den aller morsomte boka jeg har.

Karin Vatne - Nedtur
Diktsamling for folk som ikke er så interesserte i dikt, eller som er litt pessimistiske av natur, eller helst begge deler.

Vladimir Sorokin - Køen
Fordi den er så fin og unik, og fordi man kan lese mange sider på kort tid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Norske hemmeligheter anbefales på det varmeste. Ta gjerne en titt innom nettsiden også. Nye hemmeligheter hver dag. Jeg sender inn en hemmelighet minst en gang i måneden. Kjempe gøy! Kjempe fint!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi har selv liggende framme "sitater for enhver anledning". En fordel med denne er at man ikke trenger å lese mer enn 5 sekunder for å finne et gullkorn som kan spinnes videre på.

Tidligere hadde vi liggende "Gullkorn fra barnemunn", der vi hadde notert morsomheter våre egne barn hadde kommet med opp igjennom årene. Men nå er de kommet i en alder (slutten av tenåra) da de ikke syns det er så ålreit at dette ligger framme til allmenn beskuelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er usikker på om dette er en kaffebordbok, men den er hvetfall veldig bra. Flotte bilder, god informasjon og mange snodige fakta om hvordan planter og dyr tilpasser seg for å leve i eller ved havet.

Den blå planeten, oseanenes naturhistorie

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil varmt anbefale fotobøkene til Rune Johansen - jeg har et par av dem ("Da æ var i Amerika" og "Så lenge det vara"), og de setter i alle fall mine tanker i sving med inspirasjon og undring.... På samme trefflisten som jeg lenket til ovenfor, finner du også Bjørn Gabrielsens "Asylsøker" - den kjøpte jeg på salg rett før jul og har ikke vært gjennom den ennå, men jeg vil definitivt tro at du kan ha interesse av å kikke nærmere på den, du også...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Drister meg til å vekke denne tråden til live igjen. Bærer på en drøm om en dag å få besøk av noen som sier "heisann, denne så interessant ut", for så å sette seg godt til rette i sofaen min og slappe godt av med den boka han eller hun har funnet seg. For å øke sjansen for at denne beskjedne drøm skal gå i oppfyllelse har jeg lyst til å skaffe meg et variert utvalg av såkalte kaffebordsbøker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

The Art of Looking Sideways av Alan Fletcher, gjør seg godt som coffee table book. http://www.davidairey.com/the-art-of-looking-sideways/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ble fristet til å kjøpe den, og her var det mye rart!
Ser bl.a. at Victor Hugo i 1862 sender en lapp til sin forlegger: ?
Svaret er: !
Han lurte altså på hvordan salget av De elendige gikk, og fikk bekreftet at det gikk strålende. Må si de kunne kunsten å fatte seg i korthet!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

:))
Artig at du kjøpte boken, The Art of Looking Sideways må være kaffebordbøkenes svar på Sareptas krukke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er det ikke Taschen som er det store Coffee table book-forlaget? Jeg gikk inn på norli.no, søkte på taschen, og sorterte på pris. Fant en del som så artige ut. Og en bok som kostet over 31.000 kroner! Det må være den dyreste jeg har sett i ordinært salg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ah - ja, den husker jeg jeg leste en anmeldelse av da den kom; helt bisarr bok, d.v.s helt bisarre hjem, for det meste. Vil definitivt tro at den boken kan sette i gang noen samtaler i sofaen..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fulltreffer! Takk, denne må jeg ha.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TuridmajaTheaPiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken Røil