Doris Lessing er født i 1919. Hun ble født i Iran og vokste opp i Zimbabwe. Doris Lessing flyttet til England i 1949 og slo gjennom som forfatter med debutromanen Det synger i gresset.
I 2007 mottok hun Nobels Litteraturpris 88 år gammel.

Under pseudonymet Jane Somers skrev hun flere bøker og deriblant Jane Somers dagbøker som kom ut i 1984.

I denne første dagboken blir vi kjent med Jane som er en vellykket karrierekvinne. Hun har mistet sin mann og mor i sykdom. Hun klarte ikke å involvere seg i sykdommen til noen av dem og overlot til andre å pleie dem. Jobb og karriere sto i fokus hos Jane, samt å fremstå som den vellykkede og profesjonelle karrierekvinnen som hun var.

Et tilfeldig møte med en gammel dame endrer Jane sitt syn på både seg selv og livet. Skyldfølelsen for å ikke ha vært tilstede under sin mann og mors sykdom og bortgang gjør at hun tar noen valg for å gjøre opp for det.

Doris Lessing skriver godt og troverdig om ensomhet og alderdom. Hun lar oss få føle hvordan det er å bli gammel og syk. Hvordan det føles å bli avhengig av andre mennesker fordi vi ikke klarer å ta vare på oss selv.
Boken er trist, men varm og full av vennskap og kjærlighet.
Her er mye til ettertanke.

Boken er lettlest og har et enkelt språk og av den grunn gir jeg den terningkast 5 selv om den innholdsmessig fortjener en 6-er :)

Har startet lesingen av den andre dagboken og gleder meg til å følge livet til Jane videre.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Doris Lessing er bare toppers! Deilig å se at noen leser og kommenterer bøkene hennes.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra at du syntes det :) Når jeg har lest ferdig den andre boken om Jane Somers dagbøker skal jeg lese Det synger i gresset.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er det negativt for en bok at den er lettlest og har et enkelt språk? Det forstår jeg ikke. Jeg har lest boka, men det er lenge siden, jeg husker at jeg likte den, men ikke at språket var for enkelt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke sagt at det er negativt at en bok er lettlest og har et enkelt språk.

Når jeg vurderer en bok etter at jeg har lest den så vurderer jeg også språket. Det er fordi språket i en bok betyr mye for meg og ofte er avgjørende for hvor godt jeg liker boken. Jeg elsker flott språk i en bok, språk som er fargerikt, poetisk og har masse dybde i seg.
I dette tilfelle ga jeg boken terningkast fem og det betyr jo at jeg syntes boken var veldig bra :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Therese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandHarald KLinda NyrudPi_MesonPiippokattaStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer Smedaas