Jeg prøver å finne noen gode skjønnlitterære bøker for ungdom i alderen 16-20. Dette er gjerne ungdom som i utgangspunktet ikke er veldig interessert i å lese. Er det noen som har noen forslag?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Kommer jo litt an på hva slags sjanger de er interessert i, da, men jeg har en oversikt over dystopier for blant annet unge voksne her. Er selv glad i dystopier. Om du synes Hunger Games blir for barnslig, finnes jo f.eks. Battle Royale av Koushun Takami, som går ut på det samme, men er langt mer blodig og voldsom. Ellers er jo kanskje den målgruppa der ganske klar for "voksen"-bøker også. Jeg var i allefall det. Leste bl.a. litt Hamsun (norsk, riktignok), men det er mulig de har blitt (og er fortsatt) allergiske mot klassikere gjennom tvang på skolen? :P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Lucas" av Kevin Brooks vil jeg absolutt anbefale. Den er lettlest og tar opp temaer som appellerer veldig til den aldersgruppen; oppvekst, å finne ut hvem du er og hvem du vil være, fordommer, relasjoner og romanse. Virkelig en flott bok!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har et par linker som kanskje kan være til hjelp, denne linken har noen av klassikerne, såvel som de nypopulære seriene og litt til, litt for hver ende av tenårene: Best young adult novels

Men best (mener jeg) er denne siden, som har veldig mange gode forslag og bokomtaler med alle tema tenkelige og flere sjangere enn ren fantasy, som dominerer mange lister for ungdom, uten at den utelater dem heller: Young Adult Book Reviews

De bøkene som er veldig vanskelige å få tak i gjennom biblioteksordningen kan vanligvis fås i billige pocketutgaver uten fraktkostnader gjennom f.eks The Book Depository eller andre netthandler.
Håper det hjelper :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

The Perks of Being a Wallflower av Stephen Chbosky kan jo være en ide. Veldig fin bok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva med J.D. Salinger's "Catcher in the Rye" eller "Redderen i rugen " som den heter på norsk. Målgruppen din er i "passende" alder for boken.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mange gode forslag, likevel er jeg redd de synes at flere av disse bøkene er for barnslige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Problemet" med akkurat denne aldersgruppen er ofte at de er veldig opptatt av å være voksne, så det skal ikke mye til før det virker barnslig. Allikevel vil jeg foreslå 13 reasons why av Jay Asher. En utrolig god bok om et vanskelig tema, aldersgruppe er merket 12-16, men det er mange eldre her inne som har likt den godt, inkludert meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kanskje M. T. Anderson sin Feed? Den er dystopisk og tankevekkende uten å være midt i fjeset på deg. Dessuten synes jeg rett og slett den er kul, jeg mener: karakterene i boka ferierer på månen og kan surfe på nettet ved hjelp av en chip i hjernen. (Men hva vet vel jeg på 26 om hva som er kult, right?)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Harry Potter og Hunger Games syns iallefall JEG var flotte bøker, de er beregnet for ungdom.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hunger Games, Percy Jackson og min favoritt fra samme forfatter; The Kane Chronicles. Lettlest, spennende og man lærer alltids noe også :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

BenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KPrunellaLaila