Jeg har boka i praktutgave fra 1958 med tresnitt av Hans Gerhard Sørensen. Boka er på 182 sider. Bak i boka står det: Utvalget av eventyr i denne samlingen er ved Nils Lie. Det kan tyde på at den ikke er komplett. Ellers er min erfaring med Lanternebøkene at de ikke er forkortet.
Jeg har lest enkelte av eventyrene som har gitt meg stor leseopplevelse.

Arvet Jonas Lie samlede romaner i tolv bind. Kanskje på tide å se hva han kan gi, han var en stor fornyer av romansjangeren i sin tid, men kansje håpløs gammldags i dag?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Takk for svar! Det står noe lignende framme i min også. Min er på 214 sider og skriften er ikke stor og boka er en pocket utgave. Det kan virke som det bare er de aller første utgavene fra 1891 og 1892 som er komplette.

Jeg har skammelig nok aldri lest noe av Jonas Lie før, jeg er så glad i troll og spurte tidligere etter tips om trollete-litteratur og da ble Jonas Lie nevnt. Det er flott å ha hele samlingen samlet da! Om han er gammeldags er det sikkert stor fare for men det betyr ikke det er dårlig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må skammelig innrømme at jeg har ikke lest noe av Jonas Lie. Trodde ikke jeg hadde noe av ham. Men plutselig så kom jeg på at jeg har Samlede verker av de fire store, mao 5 bind av Jonas Lie som jeg hadde helt glemt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har ikke lest noe av han du heller nei, det er bra jeg ikke står alene om det! Se der ja, du har alle verkene hans du også, som Øystein! Så heldige dere er da, det må jo være flott å ha alt tenker jeg. Jeg har ikke alle bøkene til en forfatter jeg, hehe. Jeg gir nesten alltid bort bøkene etter at jeg har lest de, men det er unntak! Om jeg skaffer meg en fullstendig utgave av de to samlingene av Troll skal jeg nok beholde den ja. Jeg er ikke særlig til samler lenger. Til det har jeg flyttet for ofte og har blitt ganske sliten av å bære på så mye opp og ned trapper, hehehe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpEirin EftevandMcHempettSolTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJHilde H HelsethIngeborg GsiljehusmorBeathe SolbergOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanKristine LouiseLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLars Johann MiljerubbelDagfinn JakobsenMette-MLene Andresen