Boken Livlegens besøk av Per Olov Enquist har lenge stått på leselisten min. Nå har jeg fått en god grunn til å starte på den.
Jeg elsker nemlig å se filmen etter at jeg har lest en god bok.

Den danskproduserte filmen En kongelig affære som er filmatiseringen av Enquist sin roman kommer nå på kino med Mads Mikkelsen i rollen som kongens livlege.

Politisk drama, kongelige intriger, og inderlig, men forbudt kjærlighet, er ord som beskriver den danske filmen En kongelig affære.

filmanmeldelse

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Det er nok ikke en filmatisering av Enquists bok, men den bygger på de samme hendelsene som har foregått i virkeligheten. Jeg synes boka til Enquist er veldig god (en "Favoritt") og gleder meg til å se filmen!
Jeg har forøvrig også vært i Rigsarkivet i København og sett en utstilling de har laget med de autentiske dokumentene fra historien om Struensee og dronning Caroline Mathilde, - med bl.a. noen strømpebånd han ga henne, og en av hans tenner!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har bare lest Musikantenes uttog selv, hvilke andre bøker av Enquist kan anbefales?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enquist har en helt spesiell stil, tone og tilnærming til stoffet og livet, og liker man først den, liker man nok nesten alt han har skrevet. Men jeg vil nok først og fremst anbefale "Livlegens besøk" og hans selvbiografi "Et annet liv". Og har man lest selvbiografien, vil man nok litt lettere skjønne den rare, men utrolig fine og tragiske, "Kaptein Nemos bibliotek".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  Skage