Jeg har nettopp lastet ned Merethe Lindstrøm sin roman *Dager i stillhetens historie* som lydbok til Ipoden. Det er forfatteren selv som leser.
Hvilken bok lytter du til?
Viser 49 svar.
Mo Hayder - Hud - digikort lånt på biblioteket. Ei ekkel og spennande bok.
Trond Peter Stamsø Munch er opplesar med passe stor innleving.
Jeg har en eneste lydbok på ipoden. (The Third Man, skrevet og lest av forfatteren Peter Mandelson.) Kunne for så vidt tenkt meg flere å lytte til når jeg ikke får sove, hittil går det i podcaster... Kanskje jeg får noen gode ideer her. :)
Jeg lytter til Min kamp, tredje bok av Karl Ove Knausgård. Jeg hører på boka når jeg kjører bil.
Min kamp-bøkene gjorde seg veldig godt som lydbøker. Anders Ribu er stødig som oppleser/formidler.
Jeg har lyttet til lydbøker den siste måneden, og må si meg gledelig overrasket. Jeg har brukket begge håndleddene og kan fremdeles ikke holde skikkelig i en bok.
Tror nok at jeg vil fortsette å lytte til bøker også i framtiden.
Usjameg, det tar lang tid å skive kun med 1 pekefinger.
Eg har høyrt mykje lydbøker dei siste par åri, trass i at eg tidlegare syntes det var vanskeleg å konsentrera seg om det - det einaste unntaket var høyrespel, særleg Radioteateret sine (og min evige favoritt er og blir nok De tre musketerer - sjølv om eg ikkje tør høyra det omatt for å sjå om eg synes det same no). Me dei siste par åri har eg altså høyrt mykje - det er noko eige med å få nokon til å lesa ei historie, det vert ei heilt anna oppleving enn når ein les det sjølv. Ikkje beter, ikkje verre, berre anleis. Dessutan er lydbok so praktisk!
Eg høyrer altså lydbok på bussen, i bilen, når eg går, når eg gjer husarbeid og gardsarbeid (alle som har jobba som bærplukkar kan skjønna at tidi går fortare med litt selskap). Nett no høyrer eg The Name of the Wind av Patrick Rothfuss, som eg byrja på under løkhaustinga heima hjå mamma og pappa. Eg synes ærleg tala at fantasy er det som gjer seg best på lydbok - og at det gjerne gjer seg betre på lydbok enn på papir (men det er smak og behag, har eg skjønt). The Name of the Wind er iallefall fantastisk, særleg sidan handlinga er at hovudpersonen fortel om livet sitt til tilhøyrarar - og med lydbok vert eg ein av desse tilhøyrarane!
Eg brukar å kjøpa bøkene mine på Audible, og er nøgd med det, men lurer på om andre har forslag til stader ein kan få tak i? Gjerne gratis og/eller billeg, men òg andre. Klassikarar finn ein jo ofte (t.d. på Ordflyt-appen, som òg har norske eller Audiobooks-appen), men kva med nyare, norsk osb...?
(Og apropos Ordflyt - nokon som har erfaring med det? Nokon som har fått det til å virka om ein vil kjøpa bøker, ikkje berre gå i gratishylla?)
Eg har kjøpt bøker på Ordflyt, det funkar fint. Ordflyt-app'en er kjekk, det er praktisk å høyre lydbok på mobilen.
Sjølve bokkjøpet må gjerast via Ordflyt-programmet på PC/Mac'en. Boka du kjøper dukkar deretter opp i app'en, lastast ned medan mobilen er tilkobla eit trådlaust nettverk, slik at du då kan lytta i fråkobla modus. Alle gratisbøkene på Ordflyt får du òg tilgang til.
Alt er enkelt forklart på spørsmål og svar-sida.
Ok, då må eg leita opp Ordflyt på nettet og, til no har eg berre sett på appen. Takk for svar! Eg har enno til gode å høyra mykje lydbøker på norsk, men har lyst å gje det ein sjanse.
Fins de 3 musketerer som hørespill?
Ja, det gjekk iallfall på radioen (og eg lånte det på kassett) for ein 15 år sidan eller deromkring.
Her er linken : Den finnes som lydbok
Denne gangen valgte jeg å avbryte lytteseansen av Dager i stillhetens historie. Boken blir lest for sakte. Trolig vil den gjøre seg bedre som lesebok. Jeg har derfor lastet ned Helga Flatland sin roman Alle vil hjem. Ingen vil tilbake. Her er det flere opplesere. Spent på hva denne bokan har å gi meg.
Jeg svarer meg selv med å si at jeg gir Dager i stillhetens historie en ny sjanse.
Tro det eller ei, jeg som aldri har kommet meg gjennom ei lydbok holder nå på med Paulo Coelhos Ved elven Piedra satt jeg og gråt. Fulgte guttungen på en slik "lesefest" med gavedryss og tryllekunstner på det lokale biblioteket i går, og endte opp med å ta med meg denne fra hylla ved siden av der jeg satt... Hørt første plate i bilen på vei tilbake til jobben, bare tre igjen... Håper det går bra ;)
Føler ikke jeg får noe særlig forhold til boka når jeg ikke "gjør det sjøl", men oppleseren Petronella Barker er grei å høre på. Foreløpig gir jeg den ikke særlig godt terningkast, får se om det blir et annet etterhvert, eller om jeg bare må finne den i papir og "gjøre det sjøl" likevel.
Jeg hører på The (Honest) Truth About Dishonesty: How We Lie to Everyone -- Especially Ourselves av Dan Airely, lest av Simon Jones. Kjøpt hos Audible.
Her på jobb hører jeg på D - dagen av Antony Beevor. Den er foreløpig utrolig bra og jeg tror den kommer til å bli en av favorittbøkerne mine.
Akkuratt nå hører jeg på Nostradamus`testamente av Tom Egeland. Ypperlig i bil når man skal kjøre langt!
Det er sjelden jeg lytter til bøker fordi jeg lett mister konsentrasjonen eller sovner, men når jeg baker eller strikker så har jeg gjerne en bok på øret. Nå har jeg akkurat begynt på Alice i Eventyrland av Lewis Carroll, den er lastet ned gjennom appen Ordflyt.
I sommer har jeg hørt Stephen Frys innlesing av samtlige av Harry Potter bøkene. Jeg er i disse dager halveis i siste bok, og koser meg skikkelig. Noe blir hørt på vei til jobb, noe på t-banen, mens noe lyttels til hjemme.
Jeg har akkurat startet på Harry Potter serien, lest av Stephen Fry, og regner med at det blir høstens lydbøker for min del. De er helt fabelaktige! Disse lydbøkene er de første som har fått bli med inn fra bilen så jeg kan fortsette å høre også etter kjøreturen :)
Jeg lytter til The Lords of Discipline av Pat Conroy, lastet ned fra Audiobooks på iTunes.
Jeg er glad i å løpe, og da funker av en eller annen grunn lydbok bedre for meg enn musikk.
Lyttar til Ulrikke Hansen Døvigen som les Fugl Føniks av Suzanne Collins. Forteljaren er ei 17 år gammal jente, og Døvigen (mest kjent som Jentungen frå Jul på månetoppen) har ei "truverdig" stemme til denne boka.
Ah, hun som Katniss! Hørtes fint ut! Synd jeg nettopp har lest disse, ellers ville jeg ha testet om jeg endelig klarte ei lydbok... Jeg syns samtlige opplesere leser for sakte, så jeg glemmer å høre etter
Viktig med en god lydbokstemme. Det kan løfte opp en helt streit bok til andre høyder.
Enig. Og omvendt: Ei "dårleg" stemme kan øydeleggja ei bok. Men der har vi det med "smak og behag" igjen...
Ja det er sant, Det er flere titler som jeg har måttet lese som bok pga oppleseren.
Vi har akkurat lagt bak oss fire og en halv time i bil til hytta. Takket være Nils Nordberg som leser Hans Olav Lahlums "Satelittmenneskene" mens vi kjører, blir bilturen en positiv happening i stedet for en kjedelig transportetappe. Jeg gleder meg nesten til hjemturen allerede, så vi kan få løsningen.
Jeg har ennå tilgode å høre lydbok mens jeg kjører. Hørespill derimot er stas.
Gode hørespill er førstevalget. Men gode lydbøker er bedre en middelmådige hørespill. Stillhet er deilig også, innimellom. Nyter alt i passende porsjoner.
Hørt noen gode hørespill i det siste? Og hvilke lydbøker passer til å kjøre bil til? Noen tips?
Det kommer to nye krim-hørespill på CD nå i høst: "Christiania" av Vegard Steiro Amundsen m.fl, og "Den røde enke" av Stein Riverton. Jeg har skrevet litt mer om dem i lenken "Hvilke utgivelser gleder du deg til" (slet med å få til en klikkbar lenke her). Mer facts finnes også på hjemmesida til Lydbokforlaget.
Ja, det er stas med nye produksjoner og utgivelser av eldre saker. Her er linkene: Christiania og Den røde enke. Skal få lagt inn bilder av lydbøkene.
Du burde høre Jokeren av Lars Saabye Christensen og Helgenen som lekte med ilden. Morsomme og underholdende hørespill. Ellers tror jeg at Jan Mehlum har en bok som er gjort om til hørespill, men er usikker på hva den heter!
Jokeren er en god klassiker som gjør seg like godt som hørespill som bok. De andre er underholdende. Flere av Mehlums bøker har blitt hørespill med variert utbytte for lytteren.
Så vidt jeg vet er det laget hørespill basert på to av Mehlums bøker: "En nødvendig død" og "Din eneste venn".
Takk, det var kjekt å vite! Da er det "En nødvendig død" som jeg har hørt. Blir gøy og høre den andre også.
Anna Karenina. Jeg falt for den (lyd)boka. Men om den passer til bilkjøring, det er jeg ikke sikker på :)
Dette - særlig hørespill - er ting jeg kunne skrive mye om. Det beste hørespillet ever for meg, er "De elendige". "Historien om Gottlob" er en annen klassiker produsert på samme tid, men først utgitt på cd nå nylig. Når det gjelder lydbøker er det oppleseren som betyr aller mest. Alt Richard Herrmann, Nils Nordberg eller Trond Brænne (ta med Lasse Lindtner også) har lest, er høyt verdsatt hos oss.
Nordberg er fin. Han passar godt til slik "retro-krim".
Jeg tar meg stadig i å sette meg ned å høre på The hobbit. (et hørespill) som er helt fantastisk. Unner alle å lytte og kose seg til denne.
Så kult! Hvor fant du den?
Jeg lasta den ned fra Piratebay.com
Den er fantastisk. Koser meg virkelig og synger mens jeg forviller meg virkelig inn i den verden :)
Det er en stund siden det var beleilig for meg å skru på lydbokavspilleren, men jeg er vel ca midtveis i Susan Cains "Quiet: The power of introverts in a world that can't stop talking". Også denne anskaffet via audible.com, hvor jeg har månedsabonnement. Behagelig leserstemme og noenlunde engasjerende presentasjon av mer og mindre presis forskning rundt mindre utadvendte individer.
Jeg hører på "Øya under havet" av Isabelle Allende, men jeg gjør det bare på banen til og fra jobb, og det har jeg holdt på med ganske lenge nå, for boka er lang og ikke så fristende at jeg smuglytter utenom;)
Savner banelydbok. Lindstrøm blir soundtrack til maling av stakittgjerder.
Bleak House, Charles Dickens. Lest av Simon Vance. Fra Audible lasta ned på I- phone. Vance leser godt.
Audible er kanskje noe jeg må sjekke ut?
Jeg liker det. Beste lytteropplevelser til nå har vært klassikere. Har hørt Huckleburry Finn, Uncle Toms Cabin og Light in August med opplesere som jeg føler behersker å uttrykke seg på foreldet sørstatsmål. Har også hørt god opplesning av Jane Eyre og nå altså BH. Samtidslitteratur har jeg ikke vært heldig med. Ulike opplesere av Atwood, Ishiguro, Murakami, Egan mfl synes jeg alle har lest i en masete forstyrrende stil. Klassikerne er noe billigere enn det nyeste.