Ei leseglad mor blir varm langt inn i sjela når 7-åringen ber om at vi les Charlie og sjokoladefabrikken igjen, fordi "den var jo så morsom". Eg kosar meg når ungane legg hovudet på skuldra mi om kvelden, og sluker orda i bøkene vi les, når dei rettar på meg og seier "det er ikkje sånn historia er". Eg håpar lesegleda varer, og at dei får like mange gode, engasjerande, triste, romantiske, skumle og fine lesestunder som det eg har hatt!

Godt sagt! (28) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Enig med det som er sagt før.

Jeg kommer aldri til å glemme at broren min lurte meg til å gå på biblioteket for ham til han var langt inn i tenårene. Det kan jeg takke foreldrene våre for. ;)

Husker også at jeg maste og maste på mormor og tante om å bli lest for på sengekanten, og når de ble lei så maste jeg enda litt til og plutselig var boka slutt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

At foreldre leser for barna tror jeg er helt avgjørende for at ungene skal utvikle en ekte interesse for bøker og lesing når de blir eldre. Er nok viktig at foreldrene leser noe for barna som intresserer dem, men tror også det er viktig at foreldrene forelår og oppmuntrer barna til å "utvide horisonten" når det gjelder valg av litteratur. Pappa leste høyt for meg,både på sengekanten og på dagtid, opp igjennom hele barndommen min...og det er lesestundene med han er noen av de beste minnene jeg har fra da jeg var liten.Han fortsatte å lese for meg lenge etter at jeg kunne lese selv, og da jeg ble litt eldre satt han på sengekanten og hørte på at jeg leste høyt. Han leste barneversjonen av de fleste kjente klassikerne for meg, og jeg er helt overbevist om at det er han jeg har å takke for den kjærligheten som jeg har til bøker i dag :0)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg ser absolutt at det er ein fordel at barn får lese noko som interesserer dei. Interessa for å lese må nok vekkast før det er særleg håp om å "utvide horisonten", iallefall dersom det er snakk om barn som i utgangspunktet ikkje er så glad i, eller vant med, å lese.

Min eldste, ein gut på 7 år, er glad i actionheltar, figurar frå ymse tv-seriar, dragar, star wars og liknande. Ein periode gjekk det mykje i teikneseriar, noko eg ikkje likar å lese. Men i sommar har vi lese oss gjennom 15 bøker i Taynikma-serien. Dette er fantasy-bøker med eit pittelite snev av teikneserie, og passa perfekt for guten. Både han, eg og pappaen var fornøgde med lesestoffet. Eg merkar at det er viktig for min eigen del at eg likar det eg skal lese høgt, då blir engasjementet naturleg nok større.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en sterk tro på at det skal mye til for at barn av lesehester ikke selv utvikler leseglede. Å begynne tidlig med høytlesing, å omgi seg med bokhyller som flyter over og å se andre familiemedlemmer med nesen nesten konstant i en bok MÅ jo bidra positivt. Kan ikke skjønne noe annet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Min mamma leste en masse for meg fra så langt tilbake jeg kan huske, og den dag i dag er jeg kjempeglad for at hun gjorde det. Tror at det hadde veldig mye å si for min senere leseglede, og ikke minst for at jeg var ivrig og rask til å lære meg å lese selv. Nå leser mamma for småsøsknene mine stort sett hver kveld, og jeg vet at de alle tre setter veldig pris på det. Høytlesning er supert!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høgtlesing er bra, ja. Ser det godt på jobb og. Jobbar som lærar for tredje klasse, og det er utruleg kjekt å lese for dei. Og så er det jo så mange gode og morosamt barnebøker å ta av!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er kjempekoselig å lese høyt :) Bare det ikke blir altfor trist! Da får jeg problemer med å lese, var så vidt jeg klarte å få lest kapitlet om kaninen som døde i "Vi på Saltkråkan"....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjenner meg igjen i det. Husker ennå da jeg kjempet meg gjennom det tristeste kapitlet i Brødrene Løvehjerte og poden spør: Gråter du mamma??

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Verkeleg godt sagt.
I den travle småbarnsperioden er det viktig å prioritera høgtlesing for dei små.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her har vi tidleg begynt å lese til ungane på senga, før legging. Det blei fort ei rutine vi såg ungane likte og sette pris på, og då blir det igjen lettare for oss vaksne å sette av tida til det. I tillegg til at det er ei kosestund for store og små merkar vi jo og at det gir uttelling på andre måtar. Betre ordforråd, fantasi, evne til å fortelje ei historie frå start til slutt og ikkje minst er det jo ei god øving i å konsentrere seg og fokusere på noko. Berre positivt med andre ord!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En vakker liten beskrivelse, som dekker det de fleste av oss setter pris på ved å lese!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald AndersenPiippokattaEvaBjørg RistvedtVannflaskeTherese HolmEgil StangelandMcHempettTor Arne DahlStian AxdalHeleneRonnyHeidi BMarianne NordeideAnniken RøilGrete AastorpBjørg L.Kirsten LundChristofferTrude OmaMartineTjommiHarald KPer Åge SerigstadLars MæhlumBerit RBjørg  FrøysaaNicolai Alexander StyveIngeborg GKarin BergToveritaolineHanne Kvernmo RyeChristofer GabrielsenKristin_Kjersti SNorahSissel ElisabethIngunn SHilde Merete Gjessing