Her kan DU si din mening om the hunger games. Var den ekkel eller bare spennende?? Jeg yns den var litt ekkel men KJEMPE SPENNENDE!!! SYYYYYYYKT bra bok!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Eg er myyyykje eldre enn målgruppa for bøkene, men sidan eg er interessert i "slikt som ungdommen lika", fann eg ut at eg måtte teste ut denne serien. Og eg vart positivt overraska. Bøkene er spennande, dramatiske og tankevekkjande. Les omtale.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte boken veldig godt. Men jeg vet at mange synes at dette konseptet var nytt, noe det ikke er. Barn dreper barn i en arena. Battle Royal synes jeg er mer tankevekkende, men på en annen måte også. Men anbefaler folk å lese den, se filmen å :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, ikke ekkel, men så har jeg litt fler år på baken enn de som regnes som målgruppen her :) Men boka var spennende, fascinerende for en sci-fi fan som meg og lese om hvordan diktatur blomstrer opp etter en stor krig og hvordan diktaturet styrer med jernhånd i tillegg til å kreve tributter i form av ungdom til gladiatorleker. Collins har hentet litt fra romerriket her, ikke så rart egentlig siden USA som sådan har hentet mye fra romerne :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gøy at tråden dukker opp, for jeg la nettopp fra meg den siste av dem i natt... Iblandt leser jeg ungdomsromaner og jeg må innrømme at DET skulle jeg gjort mye oftere... De er ikke nødvendigvis enkel og ukomplisert underholdning, dette var veldig tankevekkende hvordan Collins har bygd opp samfunnet sitt, og det var kompliserte relasjoner mellom mennesker. Hvordan vite hva man skal tro? Denne jenta var svært rasjonell og fornuftig - og menneskelig.

Merket meg at bøkene er satt opp med lesekategori 14-16 år, syns dere dette passer? Selv leste jeg voksne bøker lenge før det.

Fant bøkene svært fascinerende, fra begynnelse til slutt, alle tre. Syns den midterste, Opp i flammer, var den klart beste, den hadde den avgjørende gnisten som utløser en sekser hos meg. Men den første, Dødslekene, og den siste Fugl Føniks, var rett og slett bra bøker de også. Handlingen har et godt driv, og øyeblikkene med ettertenksomhet faller naturlig. Narrativt smidig. Brutalitet er noe de tvinges til, og unødvendig brutalitet finnes naturligvis i virkeligheten. Man kan ikke lulle barn og ungdom til å tro at denslags bare finnes i dataspill... Man kan ikke se bort fra at virkeligheten overgår fiksjon. Volden er drivkraften bak hele historien Collins forteller her. De som dikterer volden har bare glemt kjærligheten mellom mennesker. Katniss har ikke det.

Enkel allmennkunnskap har gått tapt i den generelle befolkningen etter tre generasjoner, og i hovedstaden finnes mennesker med høyteknologiske kunnskaper. Det kunne faktisk skje i virkeligheten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mitt barnebarn på snart 12 har lest bøkene og sier de er kjempefine. Jeg skal låne dem så fort faren hennes har lest dem. Spennende og viktig å holde seg litt oppdatert på hva de unge leser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes ikke den var ekkel. Den var tankevekkende og litt skremmende, fordi med menneskenes ondskap, så kan faktisk sånt plutselig en dag skje. Men jeg elsket de bøkene, de var underholdende, lettleste (leste de på engelsk), engasjerende og tankevekkende. Og spennende da. For det var stadig vekk jeg ikke klarte å legge de fra meg når jeg skulle fordi det var ett eller annet spennende som skjedde, så jeg bare måtte lese litt til. Jeg har fått tre nye favorittbøker, og det er den trilogien her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble tiltrukket til å lese bøkene av selve konseptet. Barn som dreper barn. Jeg var nysgjerrig på hvordan man kunne skrive om noe så ekstremt. Og jeg ville teste meg selv for å se om jeg klarte å lese noe så ekstremt.
Jeg ble positiv overrasket over bøkene. De var mye mer enn bare dødslekene. Og Katniss har blitt min nye helt. Og det var veldig godt skrevne bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Cecilie69Reidun SvensliKirsten LundAlice NordliAnne LiseEileen BørresenG LTine SundalLisbeth Kingsrud KvistenHarald KAmanda AAnn Helen EmgeSynnøve H HoelFiolNorahBenedicteHeidi LConnieHildeE .PiippokattaTone HMarianneNDaffy EnglundCarine OlsrødReadninggirl30Ester SIngeborgBeathe SolbergLailaIngeborg GSigrid NygaardritaolineAnne-Stine Ruud HusevågMargrethe  HaugenEgil StangelandMartinNora FjelliNicolai Alexander StyveKari Elisabeth