Blir du noen gang lei av bøker, og det å lese?

Jeg leser utrolig mange bøker i løpet av et år, og det er sjeldent jeg ikke får tid til en times lesing eller to i løpet av dagen - om ikke mer. Her konsumeres det i bøtter og spann! :)

Men, noen ganger blir jeg skikkelig lei og får nok, og legger vekk alt som kan minne om lesestoff og rører ikke bøker på flere dager. Da gjør jeg heller noe helt annet, og finner tid til andre hobbyer og lignende. Det er ikke så ofte dette skjer, jeg elsker jo å lese, men noen ganger er det utrolig godt med lese-fri. Noen andre ganger blir jeg fort lei om jeg leser mye fra en bestemt sjanger, da må det enten variasjon til eller en pause da også. Men heldigvis kommer leselysten raskt tilbake igjen etterpå! ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 47 svar.

Tja, jeg simpelthen elsker å lese. Men etter en stund, hvis jeg leser mye i strekk da får jeg nok for dagen. Leselysten kommer alltid tilbake etter 1-2 dager eller bare timer, heldigvis. Men å lese - det tror jeg nok jeg egentlig aldri får nok av, sånn generelt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det er nesten stygt å si det, men ja, jeg blir lei. Det hender at jeg er inne i perioder hvor jeg åpner en bok, ser på første sia og tenker at det her går ikke. Så gjør jeg det samme med de neste ti bøkene jeg prøver å lese. Å da er det bare å ta en pause. Så plutselig kommer leselysten hoppende tilbake, og da tar jeg alle ti i en jafs.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er en person som blir fort lei av hva det skulle være, fra bøker til tv-serier. Derfor leser jeg minst 5 bøker samtidig slik at jeg kan ta meg pause fra én bok og heller fortsette på en annen. Med andre ord, jeg liker å ha mange baller i luften. =) Men å bli lei av å lese på et generelt grunnlag, det blir jeg aldri.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg kjenner meg igjen der. Har perioder der jeg sluker bøker, etterfulgt av en stille periode der jeg f.eks ser mer på film. Men leseperiodene er betydelig lengre enn filmperiodene, hehe.

For meg er frivillig lesing en avkobling til alt pensum og eksamenspugginga ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Aldri lei, men noen ganger når jeg forstår at bøkene tar litt for mye av tiden min, da tar jeg en pause. God måte å komme i gang etter en pause er en krim/spenningsbok, så er jeg i gang igjen:) (og bruker like mye tid som tidligere på bøker)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser veldig mye, ofte 3-4 bøker i uka. Enkelte ganger blir jeg rett og slett skikkelig lei, og da kan det være at jeg tar pause fra bøkene en uke eller to. Heldigvis er det skjelden det går så lang tid, som regel er jeg i gang igjen i løpet av et par dager, det er bare viktig å finne en bok som man vet man kommer til å like, da går det alltid bra :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har også mye tid til å lese, og kjenner meg igjen. For min del velger jeg ikke å kalle det "lei" men heller... litt mett.

Jeg ser på det slik: hvis jeg ikke føler noen trang til å lese leser jeg ikke. Det kan gå noen uker uten at jeg leser. Men så begynner jeg jo igjen.

Forøvrig har jeg så mange bøker jeg gjerne skulle lest at jeg sjelden stopper opp.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, det var ikke noen dum beskrivelse. Er vel heller at jeg blir "mett" jeg også ja, en direkte lei. Når jeg tenker over det nå i ettertid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg får aldri mulighet til å gå lei av å lese. Har ikke tid til å lese så fryktelig mye på vanlige hverdager, og det er kanskje like greit? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er sjeldent jeg går lei av lesing, men det har jo hendt. I perioder hvor man kanskje har gått uten jobb, og det ikke har vært stort annet å ta seg til enn lesing pga. venner er jo på jobb på dagtid likevel, så har jeg gått litt lei. Du får ikke slappa av på samme måte med en bok når du ikke er i arbeid, som når du er i arbeid. Når du ikke er i jobb føler du kanskje at du må lese siden det er lite annet å finne på, mens når du er i jobb, setter du deg ned med boka i sofaen og slapper godt av med bok og roer deg ned før du må legge deg, og en ny arbeidsdag tar til. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg blir lei i blant, men det går mer på sjanger enn lesing generelt. Jeg har for eksempel en tendens til å lese meg litt lei på ting jeg MÅ lese innen en tidsfrist (pensum). Ellers tilbringes det mye tid på PC, men der leses det jo mye allikevel. De få gangene jeg ikke orker å lese noen ting, kan en lydbok være redningen. Da kan jeg gjøre andre ting i tillegg. Strikking, baking, foto. Eller bare lene meg tilbake og lukke øynene... :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uff ja, kjenner meg igjen i det du skriver angående pensumlesing. Jeg elsker litteratur og studerer litteratur (ja takk, begge deler, hehe), men har en metningsgrense der også ja! :)

Etter at jeg begynte å strikke begynte jeg å høre på lydbøker jeg også. Før gjorde jeg aldri det, syntes det var mye bedre å lese boka selv. Men når jeg strikker er jeg avhengig av å ha noe "attåt", greier ikke å sitte å kun strikke, det blir kjedelig. Da er det kjekt med en bok på øret i bakgrunnen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

B

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg begynte å strikke for litt over et år siden, og det er en veldig fin hobby å ha det også, ja. Spesielt i de dagene jeg ikke leser og vil ha noe annet å være opptatt av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror ikke det er mulig å bli lei av å lese. (Jeg leser melkekartonger og reklamebrosjyrer hvis det ikke finnes noe annet i nærheten). Å bli lei av sjangre og forfattere derimot, er helt mulig. Jeg leste klassikerne da jeg var veldig ung - da leste jeg omtrent en bok i døgnet. For noen år siden leste jeg nesten bare krim, og nå foretrekker jeg lettere litteratur som ikke krever så mye. The Guernsey Literary and potato peel pie society er f.eks midt i blinken nå. Med andre ord så leser jeg hele tiden, men smaken og interessen kan variere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, jeg blir ikke lei av å lese, men jeg kan, - som andre også skriver; bli lei av en bestemt sjanger. Hvilke type litteratur jeg leser avhenger av min egen stemning og ofte hva jeg ellers "holder på med"/er opptatt av. Krim når jeg er litt stressa i topplokket, tyngre bøker når jeg er avslappa og har rolige dager, og litt humoristiske/lette bøker når jeg trenger en liten oppmuntring. Dikt leser jeg til alle tider, - gjerne om morgenen til frokost-teen, eller på kvelden.

Jeg har nok aldri hatt helt lesefrie perioder, selv om det ble mindre lesing i den travleste småbarnsperioden. Samtidig studerte jeg i voksen alder og i disse periodene har faglitteratur vært dominerende, - med krimbøker i sommer, - og juleferier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg går lei stadig vekk :-), både av genre, forfattere og bøker generelt. Traitor spørsmål som dukker opp: - hvorfor er bøker og lesing så mye bedre enn, tv,pc,ps3, film osv osv (og er det egentlig det?) - hvorfor skal denne boka, forfatteren være så bra. - pretensiøst - bortkastet tid, hvorfor begravd med nesen i en bok når jeg kunne begravd meg i gourmet og danset hele natta??

Ja, du skjønner poenget.

Den største ANTIBOK perioden jeg har hatt var da jeg hoppet av litt.studiet, årevis med chiclit lesing fulgte (dette med en forkjærlighet for kvinnelige forfattere og avsmak for menn med eksenstielle midtlivskriser fofølger meg ennå :-).

Så ja, store bølger og akkurat nå er jeg inne i en udiskrimenerende periode - der jeg vil lese alt, helst med engang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dersom jeg leser bøker som er utrolig bra så kan jeg lese flere etter hverandre uten pause.
Men med en gang jeg begynner på ei bok som viser seg å være dårlig, så kan jeg gå lei, og det kan gå flere dager før jeg plukker opp ei ny.
Hadde en sommerjobb over flere år hvor jeg leste bøker dagen lang. Etter flere uker med ingenting annet enn boklesing så ble jeg drittlei - da gikk neste uke med på å lese alt av moteblader og sladremagasiner, og det var ganske digg altså, før bokleselysten meldte seg atten en gang :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, magasiner er redningen her også de gangene jeg ikke har lyst til å lese bøker. Kjekt med en sånn avveksling også innimellom!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har litt angst for det du beskriver der. Derfor tar jeg alltid meg en liten pause, ca. 2-3 dager, mellom bøker så jeg ikke føler at de går i ett. Og da får de også god tid til å synke inn. Jeg synes det er viktig å la leselysten bygge seg opp igjen, og ikke bare tråle gjennom bok etter bok bare for å "komme igjennom" lesebunken fortest mulig. Men det er jo smak og behag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønner hva du mener. Men det er ikke for å "komme igjennom" fortest mulig at jeg leser så mye. Jeg vet allerede at jeg aldri kommer til å komme igjennom de bøkene jeg allerede har (vi snakker over 500 uleste) med det innkjøpstempoet jeg har kontra lesetempoet (tross alt). Men det er fordi det er min største hobby og som jeg gjerne bruker MYE tid på ;) Men jeg skjønner at for deg ville det ikke vært ønskelig å gjøre det samme, like lite som det for meg ville være å ta flere dagers pause mellom hver bok. Det hadde jeg ikke greid, jeg hadde nok begynt å klø i fingrene og gått på veggene om jeg ikke hadde fått lest noe i løpet av en dag eller to ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oi, du verden for et innkjøpstempo! Har aldri hørt om noen som eier mange uleste bøker. Da har du jo litt lesestoff for en stund da ;) Til sammenligning har jeg for tiden rundt 2 bøker i bokhyllen hjemme jeg ikke har lest enda.

Det er godt alle kan finne en lesemetode som funker for en selv :) Skjønner hvorfor du leser så intenst som du gjør, men tror ikke jeg hadde klart det uten å bli "overmett". Selv om jeg er temmelig fristet i blant, særlig etter spesielt gode bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg har så det holder. Snør jeg inne så kan jeg holde ut lenge jeg, hehe... ;) Noen samler på frimerker, andre på mynter - jeg samler på bøker!

Grunnen til at jeg har så mange er vel fordi jeg alltid går bananas på salg og sjeldent greier å motstå gode tilbud, er med i mange forskjellige bokklubber og heller kjøper istedet for å låne. Et bibliotekkort og ikke minst bruken av det hadde nok vært en kjekk økonomisk investering for meg! Men så er det jo det at jeg liker å ha mange bøker og å ha stappfulle hyller med mye å velge i. Så den dagen jeg bygger/kjøper hus må jeg ha et STORT bibliotek tenker jeg! ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste ikke så mye da jeg hadde småbarn i huset. Nå er jeg pensjonist og bor alene. Det er en stor fordel, da kan jeg slå av TV og annen støy og bare kose meg med en bok. Dessuten sovner jeg ikke fra boken slik jeg ofte gjorde da jeg var yngre! Jeg har også lært meg å avbryte en bok når jeg ikke synes den gir meg noe, men jeg gir den alltid 100 sider før jeg gir meg! Jeg blir så glad når jeg innimellom finner en "ny" forfatter som skriver bra. Da tråler jeg hans/hennes bøker og leser gjerne litt biografi om forfatteren. Nå plukker jeg ut bøker etter hva jeg intuitivt tror ligger i min "gate". Og jeg leser en god del krim innimellom gammel og ny skjønnlitteratur. Jeg leser (så sant det går) svenske og danske bøker på originalspråket. Noen ganger også engelske. Jeg får helt noia hvis jeg er bortreist og langt fra et bibliotek og ikke har mere lesestoff. Derfor har jeg med meg flere bøker i kofferten når jeg reiser bort! Lesing er som konfekt, du blir aldri lei!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg tror de fleste av oss som har levd noen år har opplevd at leseintensiteten har variert over tid. For to-tre år siden våknet jeg på en måte opp av en slags dvale med heller lite lesing etter vanvittig mye jobbing over flere år. Og jeg opplevde en helt umettelig sult etter å lese. På det "verste" var jeg oppe i godt over 200 leste bøker på et år. Jeg måtte liksom få lest meg "inn" igjen i alt som hadde foregått innenfor litteraturen de foregående årene. I likhet med deg klarer jeg ikke å dra noe sted uten å ha med meg et lite utvalg av bøker, og jeg kan ikke fordra å kaste bort tiden i uvirksomhet når jeg reiser kollektivt eller venter på flyplasser eller lignende. Jeg har også som hovedregel at jeg leser minst 100 sider før jeg gir meg - særlig hvis jeg generelt har hørt mye positivt om en spesiell bok. Dessuten har jeg så mange ganger erfart at noen av de bøkene jeg har endt opp med å bli mest glad i, kan være litt tunge å komme i gang med før det "løsner". Og finner jeg en skikkelig bra forfatter, gjør jeg alt jeg kan for å få tak i absolutt alt denne forfatteren har skrevet. Jeg er nok generelt mest glad i litteratur av den gode gamle sorten, med blomstrende språk, bruk av metaforer (all den tid dette ikke overdrives) og masse adjektiver. Jeg er veldig altetende og allsidig i min litteratursmak, men jeg må like fortellerstemmen. Derfor hender det at jeg aldri gir en forfatter sjansen igjen dersom jeg kommer over en bok jeg ikke liker, skjønt det har hendt at jeg har prøvd igjen etter noen år, noen ganger med hell. Jeg kommer aldri til å bli lei av å lese, men jeg er litt glad for at jeg har et roligere forhold til "mengdelesing" enn det jeg hadde en periode. ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres nesten ut som vi er tvillingsjeler! Men det er nok mange som har den samme innstillingen! Fortsatt god lesing. Nå skal jeg fortsette med Shantaram, som jeg måtte la bli igjen hjemme (for stor og tykk) da jeg dro på ferie for et par uker siden! Men da fikk jeg derimot lest tre bøker av Paasilinna og den siste til Murakami, Elskede Sputnik! Den var rørende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tanken slo meg også, ja! ;-) Men du har nok rett: mange som har det på samme måte. Jeg har for øvrig Shantaram liggende på vent, og lurer litt på om jeg skal begynne på den i påsken, eller om jeg skal fortsette med Knausgårds Min kamp 3. Er inne i en leseperiode der jeg tar for meg mine uleste "mursteiner". ;-) Jeg elsker Murakamis bøker, men den siste har jeg ikke sikret meg enda. Og Paasilinna er virkelig en av mine favoritter!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som du kanskje ser har jeg allerede lest Murakamis "Elskede Sputnik". Den var rørende og veldig god. Ikke så urealistisk som endel f.eks. "Trekkoppfuglen", som jeg ikke desto mindre elsker! Men jeg har også nettopp lest "Sauejakten" og den var faktisk en liten nedtur, men den var jo en av hans første, så han vokser med åra! Nå sitter jeg med "Tordengudens sønn" av Paasilinna, nettopp hentet på biblioteket. Gleder meg, men skal først lese ferdig Bram Stokers originale "Drakula", som faktisk er drivende, men med et gammeldags engelsk som det tar litt tid å komme inn i. Og så er jeg kommet 1/3 inn i "Shantaram" som jeg leser innimellom. Påsken skal bli en fin lesetid! God påskelesing!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det morsomt å lese meldingene fra deg, fordi de strutter av leseglede og kjærlighet til bøkene! "Elskede Sputnik" må jeg nok bare få tak i! Jeg har fremdeles ikke lest "Trekkoppfuglen", enda jeg har hatt den en god stund. Shame on me! Det er så mange bøker og så liten tid .... Faktisk er "Sauejakten", "Dans dans dans" og kanskje særlig "Norwegian Wood" mine favoritter.

Jeg regner med å bli ferdig med "Den hemmelige historien" av Donna Tartt i morgen, og samtidig holder jeg på med et par bøker av mer fakta-karakter. En om æresdrap og en om drapet på Theo van Gogh. Og så får jeg se hva jeg begynner på etter dette. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste kjempemasse da jeg var yngre, på barneskolen til til midt uti ungdomsskolen leste jeg et par bøker i uka (kom jo såklart veldig an på hvor tykke bøkene var), men så kom internett, blogger, facebook og msn inn i bildet, og jeg chattet før jeg la meg istedenfor å lese Harry Potter for fjortende (eller noe sånt..) gang. Men så kom Charlotte Isabel Hansen ut, for litt over et år siden, som jeg selvfølgelig måtte lese (siden jeg var/er avstandsforelska i Jarle Klepp), og etter det har jeg lest en god del, nesten som "da jeg var ung".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg gikk skikkelig lei etter nesten 20 år med aktiv lesning som toppet seg i et studium der norges- og verdenslitteraturen skulle tråles fra ende til annen. Jeg trengte en pause. Den varte i over 10 år. Vel, ikke helt. De siste 5 av de 10 var jeg en aktiv krimleser, leste alt jeg kunne komme over, bare det var krim. Det er først de siste 5-6 åra at leseinteressen for skjønnlitteratur har tatt seg opp igjen.

Noen leser hele livet. For andre går det i rykk og napp. Jeg tror ikke det er så farlig. Jeg har et inntrykk av at noen her inne nærmest er desperate etter å feie gjennom mest mulig litteratur på kortest mulig tid. Da er det greit med tre små huskeregler fra en mann som har levd en stund:

1) Du greier ikke å lese alt. Det er helt greit om du går glipp av en bok eller to.
2) Hver bok er et lite mysterium som fortjener din tid, respekt og konsentrasjon.
3) Livet endrer seg. Det som er viktig i dag, kan være uvesentlig imorgen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg ble faktisk fylt med glede mens jeg leste din kommentar til dette med lesing! Nylig leste jeg en bok jeg kom over på Mammut-salget i år - "Hvordan snakke om bøker du ikke har lest?" Egentlig handler denne boka dypest sett om det samme som du skriver - at man ikke under noen omstendighet kan rekke over alt, og at det er helt greit. Dessuten tar han litt tak i snobberiet rundt dette med lesing. Er det noe som provoserer meg noe voldsomt så er det at andre skal belære meg med hva som er god og dårlig litteratur. Men det er en helt annen diskusjon. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker svært godt når menn som har levd minst dobbelt så lenge som meg selv kommer med beroligende, kloke kommentarer. Dette var en slik en :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nei, jeg blir aldri lei av å lese. For hvis jeg blir lei av en bokverden, er det jo bare å dra inn i en ny. Jeg elsker å kunne ha tilgang på en sånn utrolig rikdom av historier. Men i en travel hverdag, med jobb, studier og tre barn blir det korte leseøkter. Heldigvis fortsetter historiene i mitt eget hode når boka er lukket.. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg blir aldri lei. Men livet mitt tillater ikke i nærheten av to timers lesing om dagen, heller ... Likevel, jeg har jo levd sånn, da jeg var ung og barnløs student/elev og jeg ble ikke lei, da heller. Bare en eneste gang, da var jeg ti og lå syk i en uke uten tilgang til annet enn frøken detektiv. Da holdt jeg på å spy av bøker en kort stund ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg regner med at situasjonen kommer til å forandre seg ganske drastisk den dagen jeg får meg fast jobb og eventuelt en to-tre barn sånn med tid og stunder. Sånn sett er det en stor fordel å være student og ikke trenge å ta hensyn til andre enn meg selv, og bruke tiden min selv. Så jeg får nyte det mens jeg kan! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble aldri lei - leste alltid! Og så sa det bare plutselig stopp. I sommerferien, som er leseperioden over alle - nada leselyst. Men jeg håper og tror at det er i ferd med å gå over - Mammutsalget gav meg litt av iveren tilbake, og å kunne lese om bøker her inne - så er nok på bedringens vei. Men det har vært helt forferdelig.

Noen som har noen tips til å finne tilbake tapt leselyst?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest jevnt igjennom hele livet i det hele tatt - dessverre. Leste mye fram til sent i tenårene, og etter det har det vært ganske rolig, bortsett fra enkelte perioder hvor jeg plutselig har hatt en leseraptus på 20 bøker i løpet av noen måneder. Nå føles det som at jeg skal lese jevnt og trutt resten av livet, men det er ikke umulig at jeg bare er inne i en slik raptus igjen.

Merker at jeg leser mer når jeg ikke har kjæreste, så målet med neste forhold må vel være å fortsette lesinga ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er, som nevnt i andre diskusjoner her på bokelskere, en periodeleser. Leser masse i ferier og når jeg finner bøker som virkelig driver, gir meg gode lesopplevelser og/ eller er spennende, morsomme og litt snodige. I perioder når jeg har travelt og ikke har noen spesielt god bok for hånden, går det trått med lesingen. Nå for tiden er det ca ti minutter lesing før jeg legger meg til å sove, dvs meget langsomt.Men i julen gikk det unna et par bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg blir ikke lei av å lese, men det hender seg at jeg går lei av en bestemt sjanger, og noen ganger av et bestemt språk (spessielt hvis jeg leser for mye på norsk) - og da hjelper det å lese noe helt annet. Å ta en pause har jeg aldri prøvd..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg blir heller ikke lei, men jeg leser veldig seint, så jeg blir litt lei av meg sjøl :-D Blir ofte lei av en bestemt sjanger, særlig krim, hvis jeg leser for mye av den, men da er det bare å finne noe helt annet å lese. Eneste som får meg til å ta pause av og til er hvis jeg leser en skikkelig kjedelig bok som jeg virkelig må jobbe meg gjennom. Da tror jeg plutselig at alt er kjedelig

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en tendens til å gå lei hvis jeg leser for mye fantasy. Det hender seg at jeg også leser veldig seint, hvis jeg har dumpa bort i en bok som er veldig kjedelig. Jeg klarer nesten aldri å avslutte en bok uten å lese den ut heller, så når jeg først sitter der med en kjedlig bok får jeg ikke lest noe annet på en stund.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av og til, så blir jeg litt lei av at jeg aldri blir lei av å lese. Da føles det litt som at jeg er fanget, og har vært det siden jeg oppdaget sammenhengen mellom fantasi og ord og muligheten til å trå inn i andres virkeligheter. Jeg tenker at Hva om jeg aldri kan slutte! Eller hva om jeg Mister Venner eller andre ting fordi jeg bruker så mye tid på dette. Hva om jeg aldri oppdager det fulle utbyttet av å gjøre framfor å være.

Men så husker jeg at det er litt fint å være fanget av noe jeg egentlig elsker, og at det er Det som burde bety noe ^^

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Beathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MHarald KBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit Grønbech