For mange som har opplevd svik fra barnsben av, og videre gjennom livet, kan det å stole på andre være veldig vanskelig, og da distanserer en seg gjerne, i stedet for å ta imot en utstrakt hånd, selv om det er det en aller helst vil. Det har jeg hørt fra flere. Det er heller ikke alle som klarer å sette grenser.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Dette har jeg nettopp lest en del om i en bok om relasjonstraumer. Personer som fra tidlig barndom har opplevd gjentatte krenkelser fra andre i nær familie ( f-eks incest) , vil naturlig nok ha vanskelig for å stole på at en utstrakt hånd fra en terapeut virkelig vil være til hjelp/ er til å stole på. En slik skepsis fra klientens side setter store krav til terapeutens evne til å langsomt kunne bygge opp tillit hos klienten. En dyktig terapeut kan fort oppnå status som den viktigste personen i klientens liv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, det er helt sant. Den som har opplevd svik, som du sier, må nok jobbe hele livet med seg selv, med å "lære seg" å stole på andre. Da blir det en seier å kunne fortelle ting, når en vet at det ikke kommer videre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Leseberta_23Anne-Stine Ruud HusevågMads Leonard HolvikVannflaskeLailaHarald KLinda NyrudHegeNinaTotoroBjørg  FrøysaaMarteTone Maria JonassenMorten JensenEgil StangelandBenedictealpakkaRisRosOgKlagingDaffy EnglundBjørg L.Tine SundalDemeterEli HagelundKirsten LundIngunn SBeathe SolbergLinda RastenLisbeth Kingsrud KvistenTor Arne DahlAnneWangReidun SvensliPernille GrimelandChristofferRandiAHelena EHeidiAlice NordliJarmo LarsenGeir SundetEirik Røkkum