Okeeeiiii ... Hedvig liker veldig mye veldig forskjellig. Mer opptatt av kvalitet enn av sjanger, det er i alle fall sikkert. Men jeg ser både historiske romaner og romaner fra ulike deler av verden og tror du ville like en god bok om en helt annen virkelighet enn vår egen - Nigeria i tiden før Biafra-krigen. Veldig lærerik, veldig spennende - og litt grusom, men tåler du Karin Fossum, tåler du dette også. Boka heter En halv gul sol og er skrevet av Chimmamanda Adieche.
Viser 122 svar.
Guro, av våre felles bøker så jeg mest barne/ungdomsbøker og krim. Men jeg fant en del fantacybøker i samlingen din, så jeg vil anbefale deg en i den sjangeren. Talismanen av Stephen King. Jeg syns det var en veldig bra bok, til tross for at jeg har hatt litt fordommer mot Stephen King. Det handler om en ung gutts spennende og farefulle vandring på tvers over amerika i to forskjellige verdener på en gang. Meget spennende
Ser at du leser en del krim, men ikke har "Se meg, Medusa" av Torkil Damhaug i boksamlingen din. Så det blir min anbefaling.
Eventuelt kan du også forsøke noe av Håkan Nesser, f.eks. "En helt annen historie" eller "Kim Novak badet aldri i Genesarets sjø". Jeg hørte begge to på lydbok, lest av Nesser selv. Veldig bra!
Jeg er ikke noen stor krim-fan, men alle disse tre likte jeg godt. God krim, men også gode historier og godt språk.
Jeg har postet to ganger i tråden og begge gangene har jeg blitt anbefalt denne boka. Morsomt :-) Må jo bare skaffe meg den nå. Det var Eirin som anbefalte meg den tidligere i tråden. Takk for tips :-)
Du klusser til ved å svare, men det får gå for denne gang :P
TIL GuroS:
For fantasy, sjekk ut "A Song of Ice and Fire" av George R. R. Martin. Dette er dark fantasy, så det er ikke for sarte sjæler. Hvis du liker stilen, så kan du også lese "The Black Company" av Glen Cook(er ikke like ille som ASOIAF)
For klassiske romaner, så anbefaler jeg sterkt "Mysterier" av Knut Hamsun. Meget bra bok med mye bruk av symbolikk. Kan også anbefale en utlandsk klassiker, "20, 000 Leagues Under the Sea" av Jules Verne.
Det skulle vel være nok anbefalinger ;)
Da begynner folk med å ignorere sistemann nok igjen. Trodde trådstarter var gasnke klar på dette området :S
Hvis man vil svare til flere, så er det fullt mulig å gjøre som dette her
Til Nalle-P: bokbokbokbokbok
Til GuroS: bokbokbokbokbok
Skulle ikke være så altfor vanskelig å gjøre dette.....
Jeg har i alle fall fått masse anbefalinger. Tusen takk!
Til Nallep: Du leser serier. Jeg kan ikke anbefale deg noen gode klassiske serieromaner, men jeg kan si at jeg vet om en fantasy-serie jeg tror du ville finne morsom. Den heter Deed of Paksenarrion på engelsk, men er oversatt til norsk, vet jeg. Den er full av drama og kjærlighet, klassereiser og tøffe damer.
Til Thomas Heggem: Jeg elsker bokhylla di, men den mangler Song for Eirabu.
GuroS: Jeg ser du har noen norske klassikere, bl.a Ibsen. Men den jeg ikke finner hos deg er Gjengangere. Anbefales. :-)
Til Anne Svensen!
Jeg ser at du har lest noe av Dan Brown. Jeg synes ikke noe spesielt om han, men derimot digger jeg Tom Egeland og hans kodekrimbøker. Min anbefaling blir Sirkelens ende, Paktens Voktere og Lucifers evangelium. Spennende- spennende! Og godt skrevet, i motsetning til andre bøker i samme sjanger...:-)
Til Heidi
Jeg tror du kan like Sagaen om Belgarion. Jeg leste den når jeg var yngre, og kanskje du ville like bøkene?
Ser at du har lest Sagaen om Belgarion. Da er kanskje Sagaen om Riftkrigen(Magikenerns Læregutt, Magiens Mester, Sølvtorn, Skygge over Armengaard, Mørke over Sethanon) Noe for deg? Det er high fantasy på sitt beste, men kanskje litt enkelt skrevet....
Hei Thomas. Du har jo en mer eller mindre komplett fantasy-samling! Eneste grove mangel jeg ser på stående fot er Terry Pratchett.
Faktaopplysning ad Frank Herbert og Dune: Frank Herbert skrev 6 -seks- bind i serien, men du kan godt stoppe etter 2. Hva Herbert junior har gjort i etterkant vil jeg helst ikke si noe om.
Hei Lars! Ser du har en god blanding, sett fra mitt ståsted da. Tror Kunsten å kjøre motorsykkel av Finn Valgermo kan passe til deg.
Ser at du er opptatt av samfunnskritikk og psykologi, da kunne "Mysterier" av Knut Hamsun være noe for deg ;)
Den går dypt inn på menneskesinnet og dets fantasier, samtidig som romanen viser samfunnsforholdene på den tida
Jeg synes du burde leste "The Host", eller "Verten" som den heter på norsk av Stephenie Meyer. Jeg er ikke en av mange ekstreme-Twilightfans. Men den boken er ganske fasinerende. Og du liker helt åpenbart gode fantasybøker ^_^
(Hadde først tenkt å anbefale Terry Goodkind sin "Legend of the Seeker" serie, men ser du allerede har vært borti den :D )
Jeg vil anbefale The Magic of Recluce av L E Modesitt Jr. Recluce serien er en av de seriene jeg har lest der bruk av magi er brukt er konsekvent helle tiden, og en kan også få konsekvenser for overbruk.
Jeg tror du vil like harry potter serien! Vet ikke hvorfor men bare tror det:-)
Ser du liker fantasy. Da kan annbefalingene bare rulle og gå ;)
-Wheel of Time(tidshjulet) av Robert Jordan: Episk fantasy med stor vekt på detaljer. Første bok er meget bra, ser om man liker skrivestilen.
-Sagaen om Riftkrigen av Raymond E. Feist: Klassisk high-fantasy. Teenger vel ikke å si så mye mer ;)
-Ringenes Herre må leses :)
-A Song of Ice and Fire av George R. R. Martin: Ikke for sarte sjeler! Meget brutal og virkelighetstro fantasy. Lite magi, er mer som en skilldring av middelalderen med noen magiske innslag
-Det Mørke Tårn av Stephen King: Moderne fantasy, blandet med western. Man følger en skikkelse som blir kalt revolvermannen, men man får mer innsikt over tid
-The Black Company av Glen Cook: Semi-mørk fantasi skrevet i dagbok-form. Man hopper rett inn i handlingen, og info blir presentert til leseren over tid, ofte gjennom dialoger
Det skulle vel være nok annbefalinger for en person? ;)
Etter å sett dine hyller vil jeg på det sterkeste anbefale: -Dødslekene og Opp i flammer av Suzanne Collins
(På engelsk: The hunger games og Catching fire)
Veldig morsom diskusjon :)
Jeg tror Kine vil like disse:
J.R. Ward: Covet ( Ny bok i ny serie fra hennes hånd, har ikke lest den selv enda men har hørt at den er bra) http://www.play.com/Books/Books/4-/10424197/Covet-Vol-1/Product.html
Alyson Noel: Evermore ( Første bok i serien "Immortals". Kan minne litt om Twilight, men er etter min mening mye bedre skrevet og har flere overraskelser) http://www.play.com/Books/Books/4-/11521140/The-Immortals-Evermore/Product.html
Serien Anita Blake av Laurell Hamilton ( Første bok kommer på norsk i juni, men på engelsk er det utgitt over 17 bøker hittil)
Craig Russel: Broder Grimm (Overraskende bra om en seriemorder.) http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=2587787
Karen Rose: Die for meg ( Nok en bok om en seriemorder ) http://www.play.com/Books/Books/4-/3482988/Die-For-Me/Product.html
Dette ble en veldig mørk anbefalingsliste innser jeg ;)
Hei, bokelskerinnen. Ser vi stort sett har klassikere felles. Ser du også liker krim, serier, vampyrer, alternative ting, journalistikk, historie - litt av hvert, og ikke så mye fantasy.
Jeg tror kanskje du ville likt "Kafka on the Shore", av Haruki Murakami. Den er noe helt for seg selv, og jeg tror du ville likt de metafysiske dimensjonene i den. Jeg har selv nettopp lest "a Short History of Tractors in Ukrainian" av Marina Lewycka - en effektivt fortalt og rørende historie, som også forteller litt av historien til Ukraina. Den kan jeg også anbefale. Og siden jeg mener alle burde ha mer surrealisme i hverdagen så anbefaler jeg til slutt "Labyrinter" av Jorge Luis Borges.
Hei Trond Ivar, Ser du leser en del tegneserier. Kanskje du ville like Maus av Art Spiegelman? Der forteller han historien til sine jødiske foreldre under andre verdenskrig. Og om betydningen krigen hadde for ham selv og forholdet til foreldrene. Sterk historie, hvor jødene er tegnet som mus, tyskerne som katter og polakkene som griser...
Tusen takk for mange spennende tips :) To av dem hadde jeg ikke hørt om og Murakamis bok har jeg aldri vurdert. Men nå skal de opp på leselisten :)Gleder meg til å lese dem.
Til Maria:
Ser at du har lest urban fantasy, da kan kanskje "The Dark Tower"(Det mørke Tårn) av Stephen King være noe for deg. Første bok er "The Gunslinger"(revolvermannen) og er ganske interessant og annerledes lesning
Til Maria:
Ser at du har lest urban fantasy, da kan kanskje "The Dark Tower"(Det mørke Tårn) av Stephen King være noe for deg. Første bok er "The Gunslinger"(revolvermannen) og er ganske interessant og annerledes lesning
Til Thomas: Jeg ser at du er fantasy-konge. Det betyr sikkert at du er glad i gode, lange historier. Jeg vil anbefale deg Ken Folletts gigabok I all evighet og også Folletts Stormenes tid. Stor underholdning og historiefortelling!!
Til Camilla:
Jeg er ingen ekspert på å skulle anbefale bøker, men prøver meg likevel. Ser du har en egen bokhylle for "india-wannabe". Kanskje du kan ta en titt på "Tapets Barn" av Kiran Desai? Denne boka har ikke jeg selv lest enda, men kjøpte den for ikke lenge siden etter at den hadde tiltrukket seg blikket mitt i bokhandelen mange ganger.
Hei Ami! Min anbefaling til deg er "Vrengt" av Harald Rosenløw Eeg. I utgangspunktet en bok som er skrevet for "den yngre garde", men som gjorde sterkt inntrykk på meg som snart er midtveis i livet!
Til Merete!
Jeg ønsker å lese meget mange av de bøkene som du har lest:)Veldig mye spennende. Det er en bok som har gjort stort inntrykk på meg. Det er Leo Tolstoj med Oppstandelse.
mvh
Fann denne diskusjonen først no - men dette verkar gildt! :-)
Til Vaffelhjerte:
Eg tykkjer generelt det er lettare å anbefale bøker når eg snakkar med folk, men leiken her er jo nettopp å gjere seg eit inntrykk via bokhyllene og deretter kome med tips. Eg vil gjerne anbefale ei av dei beste vaksenboka eg har lese i år, nemleg Anya Ulinichs Petropolis. Men eg kan ikkje la vere å anbefale nokre barne- og ungdomsbøker og. Det kan sjå ut til at du kanskje har nokre små du les for, og då må eg la deg få smakebitar utanom dei gamle klassikarane (som eg ser du har inne): For min niåring har eg nett lese Moni Nilssons Salmiakk og Hedda, som er framhald av Salmiakk og Spokke. Stor suksess begge to. Dessutan har eg nett funne ei nydeleg norsk biletbok, nemleg Trond Brænnes Bestefar er en rev. Og sidan eg anar at du er i klassikarmodus: Ein ny, norsk klassikar frå i fjor er Maria Parrs Tonje Glimmerdal - den kjem til å vare i hundre år, minst! (Eg har ikkje oppdatert bokhyllene mine på barnelitteratur lese tidlegare enn 2010, så det kjem ikkje fram at dette er ein av mine store favorittar.) Dessutan ei ungdomsbok på tampen: Randa Abdel-Fattah: Ser hodet mitt stort ut i denne?, som eg lo meg gjenkjennande gjennom.
Håper noko av dette vil freiste og smake! :-)
Takk for fine tips! Å ha god litterær oversikt tyder ikkje alltid at ein får lese alt ein skulle ønske. Har vurdert både Breitig og Tiller før, men aldri kome så langt. Men det var dette som skulle til. No er dei på leselista mi.
Til Erling Garatun Dette var en interessant lenke - morsomt å lese alle anbefalingene.
Du har jo en imponerende samling av bøker fra hele verden og innen mange sjangre. Jeg ser du har lest en del fra Øst-Europa (selv om det er en av hyllene dine med minst boktitler) - særlig russiske klassikere som Dostojevskij, Tolstoj, Tsjekhov og Bulgakov - god litteratur som jeg anbefaler absolutt alle å lese noe av - både for å bli kjent med klassikere og også for å bli kjent med litteraturen til vårt store naboland i øst.
Det skjer en del i dagens Russland også - litteraturen er ikke død. Jeg vil anbefale en relativt ung forfatter, Viktor Pelevin. Særlig romanen Omon Ra som på en underfundig, samfunnskritisk og morsom måte tar for seg en ung manns bidrag til romforskning i Sovjetunionen. Det er en skjønnlitterær roman som kan være litt merkelig, men leverer et noe klaustrofobisk univers med en artig og uventa avslutning. En liten og interessant bok.
Veldig glad for at du også skryter av Carl Frode Tiller - Namsos og Nord-Trøndelags store litteratursønn.
Takk for eit veldig godt tips, Tone! Alt du skriv om denne boka tiltaler meg, og no har eg bestillt henne. Og ja, Tiller kan de vere svært så stolt av!
Har lyst til å tipse deg om en bok jeg leste om her inne og som jeg i dag er veldig glad for jeg fant. Harper Lee har skrevet ei bok og den heter "Drep ikke en sangfugl". Historien er fra 1930 tallets Alabama, USA. Det er en fortelling om bl.a. rasismens urettferdigheter mot svarte menneskeer. Når boka var lest havnet den blandt mine favorittbøker.
Den boka du anbefalte falt så til de grader i smak hos meg, koste meg med den, så hjertelig takk.Jeg synest også det er morsomt å se i andres bokhyller, og å lese hva bokelskere synest om forskjellige bøker.
For mange år siden leste jeg en boka av Llosa men jeg kan ikke huske hvilken. Men nå skal jeg følge dine anbefalinger og vil legge "Bukkefesten" til min skal lese liste. Takk igjen.
Neste ut anbefaler bok til Sammie.
Til Sammie
Ser du har en svært variert boksamlig, og det er mye jeg kunne tenke meg å lese! La merke til at du har lest The state of Africa av Martin Meredith. Gjorde et helhjertet forsøk på denne uten å lykkes, den ble for tung. Forsøker i stedet å lese om "enkeltland" mer enn hele Afrika i en bok. I den sammenheng vil jeg anbefale boken What is the what? av Dave Eggers. Dette er nok en av sterkeste bokopplevelsene jeg har hatt på mange år; en menneskeskjebne som fortsatt sitter i meg.
Vel Linn, jeg tok en titt over bokhyllene dine og de dertil tilhørende bøker...
På meg kan de se ut for at du muligens kan like en bok som "Tilværelsens uutholdelige letthet" av Kundera. Dette er jo en meget meget kjent bok, ja nær sagt en moderne klassiker, for å ty til et noe slitt uttrykk (men her synes jeg det passer!), men den fortjener all sin oppmerksomhet: den er lettlest og underholdende (som for eksempel Kjærstad) men stiller opp spørsmål omkring vårt virke som mennesker her på jorden på en måte som får Coelho til å sitte måpende i sandkassen å betrakte sandslottet som slås til grunnen av, nettopp Kundera...
Til slutt vil jeg løfte frem en særs underholdende og ikke minst inspirerende bok "Røff guide til samtidslitteraturen" av Marta Norheim. Den er full av gode tips, skrevet med en smittende entusiastisk penn og gir en enorm lyst til å lese en hel bråte med bøker!
Må bare takke for Kundera, det var en strålende opplevelse! Sjelden lesnig at så mange formuleringer får meg til å stoppe opp og tenke meg om. Så snart jeg får tak i den skal jeg sjekke ut tips no 2.
Koselig, koselig; gleder meg svært å høre, både fordi jeg naturligvis liker Kundera selv, men mest fordi du likte det du leste. Jeg synes ikke ikke alltid det er så lett å gi boktips til andre, det er jo dessverre ikke slik at det man selv liker, liker automatisk også andre, merkelig nok...
Jeg har søkt i biblioteket ditt, og for meg ser det ut som om du ikke har lest noe av P.O. Enquist, og da vil jeg definitivt foreslå ham! Han utmerker seg ved å skrive en slags tilsynelatende dokumentariske romaner i et helt spesielt poetisk språk. Det ser ut som om du er interessert i historie, og da passer det ekstra godt å begynne med "Livlegens besøk", - en fantastisk roman om Struensee som 1700-tallets 68-er. Men han har også skrevet historiske romaner fra hjemligere strøk: "Musikantenes uttog" om et sosialt opprør på begynnelsen av 1900-tallet, og "Levis reise" om grunnleggeren av pinsebevegelsen i Sverige. Pluss mange flere, bl.a. en imponerende selvbiografi, men den har man kanskje størst utbytte av om man kjenner forfatterskapet litt på forhånd, - og det må du bare skyndte deg å bli kjent med! :-)
Hei,
takker for nydelig bok- eller forfattertips!
Har vært smått nysgjerrig på Enquist, men har på en måte ikke helt fått plassert han. Men dette avgjør saken, så det monner. Ser virkelig fram til å lese noe av han. Flott også at du sier noe om forskjellige bøker; gav meg meget lyst til å lese "Levis reise", som jeg har bestemt meg for å få tak i.
Flottings...
Så bra at du likt tipset, - håper bare du liker bøkene også! :-)
Du har et svært rikholdig bibliotek må jeg si! Derfor er det med litt prestasjonsangst at jeg vil få anbefale deg å lese etpar titler fra det amerikanske kontinentet, et sted hvor du ser ut til å like deg. Den første er "Labyrinter" av Jorge Luis Borges, fiin argentinsk surrealisme. Korte tekster som innbyr til lange refleksjoner. Og etter å ha blitt ør i hodet av Borges, kan du komme ned på jorden igjen med E.L.Doctorows "Ragtime". En virkelig flott bok som tar for seg ufravikelige personligheter, oppdiktede såvel som historiske, i det som var en spennende periode i USA-s historie. God lesning!
Jeg ser at vi har lest en del av de samme bøkene, men jeg hang meg spesielt opp i "The Road" som er min absolutte favorittbok. I den sammenheng vil jeg gjerne anbefale en norsk postapokalyptisk roman: "Fiolinane" av Jan Roar Leikvoll. Denne har mange av de samme kvalitetene som McCarthys bok har. Det er en grusom og ubehagelig bok, men så godt skrevet at gladelig trosser ubehaget den vekker. Dessuten er det også her et skjørt lite håp og noe varme i all elendigheten.
Takk skal du ha :-) Mine sønner, på din alder, har også prøvd å få meg til å lese Borges "Labyrinter", så jeg prøvde meg en gang, men det stoppet opp, - jeg får nok gjøre et nytt forsøk! Og "Ragtime" høres fin ut, jeg skal notere meg den!
Hilde: Ser du liker Hamsun godt. Hva med Benoni og Rosa?:)
Ja, du sier noe, det var fint å bli minnet på dem! Jeg har dem faktisk i hyllen her, ulest. Noe av grunnen er nok at jeg synes jeg kjenner bøkene, de er filmatisert og gikk som serie på NRK for veldig lenge siden, - og jeg var veldig begeistret for den! :-)
Hei. jeg vil svært gjerne anbefale Philip Roth's "Sabbaths teater"; en burlesk og vanvittig historie. Kanskje er det en fordel å kjenne til Roth's skrivemåte på forhånd.Og kanskje er det en fordel å være mann...ikke vet jeg.
Jeg ser at vi har Steppeulven av H. Hesse som felles favoritt, og vil oppmuntre til all videre lesning av denne fantastiske forfatteren- spesielt Narsiss og Gullmunn.
Enig! Narsiss og Gullmunn er en fantastisk bok! (Og så liker jeg Demian utrolig godt...)
Tror det er deg jeg skal anbefale boktitler. Har tittet i listene dine og kan se at vi har noe sammenfallende smak. Så jeg prøver meg på disse anbefalingene: Åsa Larrsons Til din vrede går over. Bøkene om Odd Thomas av Dean Koontz, Et dikt av Arild Nyqvist, havet-et dikt om livet og døden. Samt en fagbok, Kan de ikke bare ta seg sammen av Lisbeth Iglum Rødhovde. Håper noen kan falle i smak :)
Jeg skal sjekke ut disse! Tusen takk for tips!
Jeg anbefaler deg "Den Sorte Dolks Brorskap"/"the Black Dagger Brotherhood" av J.R. Ward. som er moderne vampyrlitteratur på sitt absolutt bedre:) De 7 første bøkene har blitt oversatt til norsk.
Takk for kult forslag. :D :D
Jeg anbefaler deg Karin Alvtegen, flere bøker, f.eks. Skyld, Skygge,Skam. Dette er psykologiske thrillere!
Som en stor fan av de fleste bøkene til Gert Nygårdshaug, så vil jeg anbefale deg å lese Mengele Zoo som ligger blant dine "skal lese" bøker. Dette er en bok som tar opp et viktig samfunnskritisk tema, samtidig som jeg mener den er godt skrevet og lett å få med seg. En av mine favorittbøker. Liker du denne, bør du også få med deg de to neste "Himmelblomstreets muligheter" og ""Afrodites basseng". Nå har jeg allerede anbefalt tre bøker, men jeg tar meg friheten å anbefale enda en annen av dine "skal lese" bøker, "Kompani Orheim" av Tore Renberg. Veldig bra bok.
Jeg har ikke lest Stalins kyr ennå, den står på "skal lese" og jeg har også tenkt å lese Utrenskning etterpå! Men mitt problem er å prioritere! Det er så altfor mye jeg vil lese og jeg rekker ikke over alt! Jeg leser heller ikke så fort. Klarer ikke å skumme over sidene liksom! Akkurat nå er jeg inne i en Paul Auster periode, men jeg leser krim også innimellom! Det går fortere! Og jeg må liksom slappe litt av iblant!
Jeg ser du har Pinnsvinets eleganse i boksamlingen din. Sett igang!
Pinnsvinets eleganse har jeg begynt på nå, og den er nydelig!
Ser du har lest Drageløperen, så kan anbefale deg Tusen strålende soler fra samme forfatter.
Jeg har lest "A thousand splendid suns" og er helt enig med deg. Boken kan anbefales. Har du et annet tips til meg er det flott.
Huset ved moskeen ser jeg du har planer om å lese. Har denne på "vil lese"-lista selv, da jeg har hørt at den er i samme gate som Drageløperen og Tusen strålende soler.
Anbefaler Tore Renberg på det varmeste da! Bøkene om Jarle Klepp (Kompani Orheim, Mannen som elsket Yngve og Charlotte Isabel Hansen). Disse bøkene kan ikke beskrives, de må oppleves;)
Jeg anbefaler Haruki Murakami: Elskede Sputnik. Det er den siste boken hans og den beste til nå synes jeg!
Ser at du har en fin samling under kategorien Reiselektyre. En bok som passer godt i denne hyllen din er Automobil. Gjennom Europas bakgård av Morten Strøksnes. Handler om en tur rundt i Øst-Europa i en gammel Ford. Fin og kunnskapsrik beretning i spennet mellom personlige opplevelser og kulturkunnskap.
Du har vel lest "Innsirkling" av Tiller? Ellers virker det på bioen og noen av bøkene dine som at du liker bøker som pløyer opp litt jord i menneskesinnet? Kan anbefale "I morgen var jeg alltid en løve" av Arnhild Lauveng. Selvbiografisk om en schizofren kvinne som vinner kampen over sykdommen. Historie fra virkeligheten. Hun er nå psykolog.
Ser at du har en forkjærlighet for Joseph Conrad og Bjørneboes "Haiene". Sjekk ut "Mytteriet på Barken Zuiderzee" En av Aksel Sandemoses mindre kjente (Ihvertfall for meg før jeg oppdaget den) bøker
Takk! Den har noen tipset meg om i annen sammenheng - men så ble den glemt - takket være deg og Bokelskere kan jeg nå memorere den som Ønsker meg!
Jeg ser du har lest mye historisk, men finner ikke Traudl Jünges "Til siste slutt. Jeg var Hitlers sekretær". Boken bak filmen "Der Untergang" er utrolig lesning, i alle fall for min del. Sjekk den ut! :)
Hei på deg! Jeg ser at du også koser deg med Harry Potter! Har du prøvd noe av Sigbjørn Mostue? Han har en triologi kalt Alvetegnet, hvor "Gravbøygen våkner" er første bok. De er egentlig skrevet for barn. Men han skriver veldig godt! Og alle hans mytiske karakterer er hentet fra norsk overtro! Han har nettopp begynt en ny triologi også, hvor "Den siste magiker" er første og fremdeles eneste bok utgitt. Verdens siste magiker har gått i sjul, på Kløfta...
Har sett gjennom bøkene dine og du har utrolig mange bra bøker :-) Ser at du har lest to av Jane Austen. Begge to har du gitt høyt terningskast og jeg er helt enig med deg. Boken av Jane Austen som jeg syntes er den beste er Emma og den fant jeg ikke i hyllene dine. Så min anbefaling til deg er Emma av Jane Austen :-)
jeg har gått igjennom samlingen din, og ser du har en variert og god smak. Vi har mange felles bøker, og du har flere som jeg kan tenke meg å lese. En bok jeg er sikker på du vil like er en "beretning om blindhet" av José Saramago (som fikk nobelprisen i 1998). Definitivt en av mine favoritter! Ellers så ser jeg at du liker "Frost", en godbit fra Island er "Independent people" av Halldor Laxness. Lykke til!
Heisann Frode
Kikket litt i bokhyllene dine og ser du har lest Shantaram. Om du likte den, men kunne tenke deg et mer ekte og råere bilde av India vil jeg anbefale deg Balansekunst av Rohinton Mistry. Ellers ser jeg du har lest Pillars of the Earth av Ken Follet og kan anbefale World without end. Vet ikke når du leste den forste, men siden det er ganske mange likhetstrekk mellom de to, ville jeg hatt en liten pause mellom dem.
Har gått i gjennom samlingen din, og du har lest litt av hvert. Ser at du har lest noen bøker av Jo Nesbø. Jeg vil da anbefale "Hodejegerne" av Nesbø. Ellers så ser jeg at du har lest alle twilight bøkene og vil da anbefale "The Host" av Stephenie Meyer.
Hei, jeg har sett på samlingen din og jeg trur du kanskje ville like "Huset ved moskeen" av Abdolah Kader. Dette er er meget interessant roman med handling fra Iran før revolusjonen i 1979. Vi følger en familie og deres gjøren og laden som forstandere for moskeen i landsbyen.
Jeg vil også anbefale deg et par "chic-lit" -bøker: nemlig Josie Lloyds "Sammen" og "Sammen igjen" samt Lisa Jewells "31 Almanac Road". Underholdende og artige i sommervarmen!
God bok!
Jeg ser at du har lest mye, og mye historisk, men jeg kan ikke se at du har lest Falkberget, - og det bør du gjøre! Jeg vil nok først og fremst anbefale "Nattens brød", i hvert fall første bind. Det er en flott skildring av våre forfedres blodslit - ispedd små perler av kjærlighet - og skildret i et utrolig fascinerende og medrivende språk, kanskje litt vanskelig blanding av dansk-norsk, tysk og trøndersk, - men det går!
Lykke til!
Ellen,
Du har et rikholdig bibliotek. Inklusiv en rekke amerikanske bøker. Du liker Hamsun (påstår noen lengre opp her) ... og du har lest Ask the dust av John Fante. Mine tanker går da i retning av ... trommevirvel ... nå kommer det snart ... Charles Bukowski!
Og da kan du begynne med Post Office/ Postkontoret.
Tror jeg ... ;-)
Takk for tipset, det hørtes lurt ut! Skal sette ham på ventelisten, - som er lang! :-)
Fint ...
Og da vil jeg ha et tips ;-)
Skulle slett ikke forundre meg, etter å ha tittet i bokhyllene dine, om du vil like "Lula & Sailor" av Barry Gifford.
Så spennende. "The Wild Life of Sailor and Lula" er bestilt. Gleder meg til å lese historien bak David Lynch's "Wild at Heart".
Tao: Det var en overveldende boksamling. Føler jeg må lese et helt liv til for å komme med en relevant anbefaling.
Men - har du virkelig bare to kokebøker? Jeg gjetter vegetarianer og vil derfor anbefale deg "Plenty" av Yoham Ottolenghi. Oppsiktsvekkende smakskombinasjoner og helvegetarisk. Smakene får selv en innbitt omnivore som meg til å tenke at det skulle kunne gå an å bli vegetarianer.
Ellers ser jeg at du er glad i Hellas og allerede har lest Tove Cecile Fasting - som er en inngiftet slektning. Hun har nettopp kommet med en lettlest liten oppskrifts/anekdotesak: "Min greske taverna : mat og mennesker i Eleftheres". Fornøyelig lesning som ga meg lyst til å dra til Hellas!
Hei Gro! Du har mange morsomme bokhylletitler, artig å bla i! Men du har ingen tegnede fortellinger i hyllene dine - prøv for eksempel Persepolis
Takk for påminnelse om Ruffen - den er lest i filler her! Men Why cocks fight skal jeg oppsøke, fagboklig har jeg oppholdt meg mest i øst - bevegelse er sunt!
Etter å ha sett litt gjennom våre felles bøker, kommer det klart fram for meg at du mangler to vesentlige historier i din boksamling:P Jeg vil gjerne anbeflae deg "Saman er ein mindre aleine" og "Bienes hemmelige liv". Håper det er bøker du kan like:)
Hei Dina.
Jeg prøver meg på anbefaling av bok til deg. Og det er denne Middlesex av Jeffrey Eugenides.
Ser av du har lest par bøker av Marian Keyes og jeg vil anbefale 2 til av henne. Rachel's Holiday og Sushi for beginners. Og jeg vil anbefale deg å lese disse på engelsk. Marian Keyes bøkene er etter min mening nokså dårlig oversatt.
Hei. Prøver meg på å anbefalle en bok som er en blandning av roman og biografi. Ernst Brunner har skrevet en fantastisk bok om Bellman. Vet at den er oversatt til norsk men husker ikke tittelen, på svensk heter den "Fukta din aska"
Må bare hoppe innom og si at jeg storkoser meg over at tråden "min" er blitt så populær! Det er så gøy å lese de ulike anbefalingene, de er til stor inspirasjon og gir virkelig leseglede. Dere er gode!
...og for ordens skyld, så det ikke blir rot: Nestemann skal anbefale bøker til Kari-Anne!
Okay^^
Da anbefaler jeg "Stormfulle høyder" til Kari-Anne=)
Jeg drister meg til å anbefale "Huset ved Moskeen" til Heidi Smith-Solevåg. Og håper jeg har skjønt systemet her :)
hmm...
Du skal anbefale en bok til personen som har postet før deg, men først sjekke bokhylla hans - hennes og deretter anbefale ;)
Da skulle du egentlig anbefalt en bok til meg, men jaja =)
Da hadde jeg altså rotet til systemet likevel. Eller vi postet samtidig. Men jeg anbefaler gjerne "Huset ved moskeen" til deg også, ut fra at du har lest "Morgen i Jenin." Ellers tror jeg kanskje du vil like Aldo Monrad-bøkene av Arne Berggren; "Kornetten," "Dronningen" og "Fisken: rotter i våtdrakt" var de tre første, men etter det har det kommet to til: "Meningen med livet" og "Konfirmanten." Disse har jeg ikke lest, men hvis de likner de tre første, er det en bokserie du trygt kan begi deg ut på.
Takk for anbefalingene=) De høres spennende ut, skal lese "Huset ved Moskeen" og Aldo-Monrad bøkene når jeg har tid=)
Er det sånn at du ikke har fått den anbefalingen du skulle hatt? Jeg smetter inn her. Jeg ser at du er 14 år og leser både "voksne" og ungdomsbøker. Jeg anbefaler deg "Regines bok" av bloggeren Regine stokke og "Adgang til festen" av Gunnel Beckman. Begge bøkene handler om unge piker som får livene sine dramatisk endret på grunn av livstruende sykdom. Reflekterte jenter som har mye å fortelle oss alle.
Jeg ønsker deg lykke til med den boken du ønsker å skrive! Ha tro på deg selv!
Takk for anbefalingen=) "Regines bok" har jeg vurdert endel, når jeg var innom bokhandelen, men nå som den er anbefalt skal jeg nok lese den=)
Tusen takk for din støtte for mitt ønske om å skrive bok=)
Hei Cathrine
Jeg kikket litt i bokhyllen din, og vil foreslå boka :
Sara´s nøkkel av Tatiana de Rosnay. Det er to parallelle historier fra Frankrike, en under 2 vrd og i dag. Vi møter ei jødisk jente under 2 vrd, og følger henne under de vanskeligheter hun møter. Samtidig vi er i Paris i dag og. En gripende bok, som skal komme som film neste år.
Og jeg foreslår Smaken av eplekjerner til deg, Ellen. Den gav meg en fin leseopplevelse for en stund siden i alle fall.
Nytes gjerne med et eple eller to ved siden av ;)
Ser at vi har en del felles bøker. Jeg finner ikke "Alene sammen" av Abraham Vergese i boksamlingen din, men den tror jeg du vil like. Den er både morsom og rørende, og har en del fantastiske historier!
Dette var ikke lett. Siden du er fra Sør-Trøndelag, tenkte jeg umiddelbart på Falkberget - hans levende person- og miljøskildringer. Den fjerde nattevakt og Christianus Sextus anbefaler jeg. Men så ser jeg at du kun har lest Ann-Margitt; ikke har den som favoritt og ikke har gitt den terningkast.
På ønskelisten din har du Tysktime av Sigfried Lenz. Den anbefaler jeg på det varmeste. Innsiktsfull. Det samme gjelder Lenz' nyeste bok, Ett minutts stillhet, en gripende fortelling om kjærligheten mellom en 18-år gammel skolegutt og hans lærerinne, skrevet med innlevelse og troverdighet av en forfatter i 80-årene. Ett minutts stillhet henspiller, som du sikker skjønner, på en begravelsesseremoni.
La meg høre om du velger noen av disse :-)
Flotte tips, takk for det! An-Magritt likte jeg veldig godt, og jeg har lest de andre du nevner av Falkberget også uten at jeg har kommet så langt at jeg har fått lagt dem inn. Det er faktisk så lenge siden de ble lest at jeg ikke husker så mye fra dem annet enn at jeg syntes det var bra bøker. Det er derfor jeg stort sett legger inn terningkast bare på bøker som jeg har lest ganske nylig. Kanskje på tide med en ny gjennomlesning? Tysktime rykker iallfall nå opp i lesebunken etter din anbefaling :O))
Så bra!
Falkberget tok jeg frem igjen i fjor vinter, da kulda bet og snøen knitret. Fikk så mye ut av disse bøkene, en ny og annerledes opplevelse enn da jeg leste dem i min pure ungdom. Det spiller vel også inn at jeg i mellomtiden er blitt godt kjent på Røros.
Tysktime - mannen min anbefalte den i ti år! Da jeg overvant den uforklaringe motstanden, ble den raskt en av mine favoritter. Lenz har flere gode bøker. Tysktime og Ett minutts stillhet rager etter min mening i en klasse for seg.
Jeg hører gjerne hva du synes når du kommer så langt :)
Jeg har lyst til å anbefale deg en "fransk bok" skrevet av en engelskmann, kan ikke se du har lest den.
Siden det er mørkt og kaldt ute har jeg lyst til å anbefale deg ei gla' bok. Brygg deg en kopp te, ta et pledd over beina så kan du begynne å lese.
Skulle ikke forundre meg om du får lyst til å lese flere av hans bøker.
Holdt nesten på å glemme navn både på boka og forfatteren. Boka heter "Et år i Provence" av Peter Mayle
Tusen takk!
Jeg elsker Provence, te og varme!
Selv om jeg for øyeblikket et begravd i faglitteratur og et krevende skriveprosjekt,skal jeg unne meg denne.
Denne anbefalingen kom som en gave.
Og dessverre en vanskelig (umulig?) bok å få tak i. Utsolgt fra forlaget, har lagt inn et ønske på antikvarnet, som heller ikke har den.
Det er tydelig en godt likt bok du har anbefalt!
Leter videre en stund til før jeg tyr til biblioteket.
Jeg har skjønt at du er svært begeistret for russisk litteratur – selvsagt ;). Ble derfor ganske overrasket da jeg var inne på profilen din og ikke kunne finne noe av Bulgakov! Derfor; jeg anbefaler på det sterkeste Hundehjertet og Mesteren og Margarita av nevnte forfatter. Stor litteratur - og, som Dostojevskij-fan, vil jeg tro at du kommer til å ha stor glede av disse bøkene. Du finner begge bøkene på nb.no.
Veldig mye romaner i bokhylla di. Kunne ha lyst til å anbefale historiske romaner - Pauline Gedge skriver veldige gode romaner med utgangspunkt i det gamle Egypt (bl.a. fordi jeg fant Kampyses Tapte Hær i bokhylla di).
Vi har tre bøker felles så dette var en utfordring. Ser du har en del fantacy og sci fi, eller hva det heter,hihi, så jeg foreslår en klassiker som kan komme inn under ditt interessefelt og samtidig er et "must" i enhver boksamling. Jeg anbefaler deg å lese "1984" av George Orwell.
Skikkelig dårlig disiplin i denne tråden, men tror jeg skal anbefale til Ann Christin. Og til deg kjære Ann Christin vil jeg anbefale Steinbeck`s "Øst for Eden".
Kikket litt i bokhyllen din, ser at du ikke har Damon Galgut's "In a Strange Room", skulle du likevel ha lest den, - anbefaler jeg "Havaristen" av Thomas Bernhard.
Allerede lest (:-) Beklageligvis har jeg ikke klart å få mer enn 1/6 av boksamlingen inn i bokelskere.no enda så oppgaven var nok enda verre enn det så ut! Sjangeren jeg leser mye av for tiden er historiske romaner. Kanskje du har noe å anbefale der? (:-)
Du må tro jeg har tenkt på det. Takk for at du minnet meg på han. Skal skrive det opp med en gang, kanskje jeg finner ei bruktbok i morgen for da skal jeg på loppis.