Hei, jeg er ute etter å lese en god slektsroman, gjerne fra gammel tid..noen som har noen anbefalinger å komme med??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Jeg anbefaler M. Kanne & Søn. Handler om en danske som slår seg ned i Stavanger på 1800-tallet som fotograf og vi følger hans slekt i flere generasjoner. Skrevet av Einar O. Risa. Glitrende skrevet og både interessant og en ikke altfor tung bok. Den er nå kommet i en samleutgave. Det er egentlig 4 bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Les Forsythesagaen! Den består av totalt 10 bøker der handlingen er lagt til England fra 1850 til 1920-ish. Familien Forsythe er en stor og fornem familie, men også de har sine sorte får. Persongalleriet er helt fantastisk og handlingen suger deg inn. Dette er en skikkelig klassiker!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det virke som at det finnes mange gode familiesagaer, å æ fikk lyst til å lese alle, alle skal iallefall sjekkes ut :) jeg fikk nettopp kjøpt serien utvandrerne, så må lese den først... :) takk for svar!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale Herbjørg Wassmos Hundre år.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Centennial :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anbefaler deg å lese romanen "Skyld" av Lillian W. Skow. Handlingen starter på Vidrek i Ofoten rundt 1850, men tar deg videre både til Drammen og Christiania. Romanen er vakkert og poetisk skrevet, og var en nytelse å lese. Lånte den først på biblioteket, men måtte kjøpe boka etterpå da dette er ei jeg absolutt vil ha i samlingen min :) Anbefales på det sterkeste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alex Haleys Røtter og Åsta Holths Finnskogtrilogien. Veldig fine begge to.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil anbefale deg Amalie Skram sitt bokverk Hellemyrsfolket.
Det er en sosialhistorisk roman. Hellemyrsfolket består av 4 bøker hvor vi følger flere slektsledd gjennom 1800 tallet i Bergen.

Disse fire bøkene er skrive med en ærlighet og innsikt som er så brutal at man aldri vil glemme den stakkars Sivert som fikk sin skjebne beslaglagt fra fødselen av. De stakkars etterkommerene fra Hellemyren som fikk med seg en arv som de hele livet igjennom var preget av.

Hellemyrsfolket inneholder, kjærlighet, svik, vennskap, snobberi, håpløshet og ulykker.

Forfatteren Amalie Skram er vokst opp i Bergensområdet og kan derfor beskrive så godt og levende arbeidslivet på Bryggen og miljøet i bygatene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bjørndalstrilogien av Trygve Gulbranssen, består av Og bakom synger skogene, Det blåser fra Dauingfjell og Ingen vei går utenom.

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen:

"Denne slektskrøniken om Bjørndalsfolket fra en østlandsk skogsbygd på 1700-tallet er en høysang til de store skoger og de brede bygder med overtro og sagn, romantikk og realisme. Menneskene er enkle, med sans for tradisjoner og herdet av livskampen. Bjørndalsætten har aner tilbake til storfolk i landets velmaktstid, det står en egen skrekk og respekt av dem nede i bygda. Bøkene utkom første gang i årene 1933-35."

Et storverk med gravitas verdt sin vekt i gull.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Buddenbrooks av Thomas Mann

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok, skal sjekke ut :):)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale Folket på Innhaug av Anne Karin Elstad. Handlingen foregår i Sør-Trøndelag og på Mørekysten i årene rundt 1810 til 1870. Virkelig verdt å få med seg.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Folket på Innhaug har jeg lest, og den er utrolig bra :):)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anbefaler på det varmeste og sjekke ut Jalnabøkene av den kanadiske forfatteren Mazo de la Roche.Serien er på 16 bind og skildrer Whiteoakfamiliens liv gjennom 100 år-fra 1854-1954.Bøkene utkom fra 1927-1958.Mange år siden jeg leste dem.men de er fremdeles ikke gått i glemmeboken.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Enig! Mange år siden jeg leste Jalna-bøkene nå, tror jammen jeg må ta dem fram igjen....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

den skal sjekkes ut, Gunn Tove...takk for svar :):)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi er mange her inne som er begeistret for Sagaen om Ulfsætta av Knut Hauge. Den solgte også i bøtter og spann da den kom ut på 60- og 70-tallet. Men det er jo snakk om 8 bøker, ikke èn roman.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

ok, takk for svar.. har ikke noe å si at det er flere bøker, skal sjekke ut den sagaen jeg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild S